Dette bør du vite før du reiser til Zermatt

Seks kolli med skiutstyr, kamera og håndbagasje ikke medregnet , er ikke det man kan kalle å pakke lett. Slik er det gjerne å reise på alpeferie, om man har planer om flere dager i bakken og ikke ser lystent på å stå i lange køer for å leie skiutstyr på stedet.

Regel nr. 1: Pakk så lett du kan!

Dernest:

Innsjekking bagasje

Flyplass

På flyplassen sjekker du inn all bagasje som skal sendes i innsjekkingsskranken – de store tingene, som snownboard, ski, slalomsko, tas dernest med til en egen skranke for større objekter – eller «Sperrgut» som det også kalles i Sveits. På ankomsstedet må du altså hente bagasjen også to separate steder.

Inn  i bil, ut av bil, inn på fly, ut av fly, inn på tog, ut av tog – nei, det var for tidlig. Inn på tog igjen, ut av tog, ny perrong, inn på tog, ut av tog, inn i bil, ut av bil, inn på hotell … Puh, endelig! Med lange armer og høye skuldre er vi endelig fremme høyt oppe i fjellsidene i Zermatt.

Togreisen til Zermatt

Enten du flyr til Zürich eller Geneve: du må foreta en lengre togreise oppover fjellskrenten for å komme frem. Vi fløy til Zürich, og tok tog umiddelbart fra flyplassen. Vi måtte bytte tog underveis, men ikke før vi kom til Visp – her fikk vi et nyere tog, med panoramavinduer – perfekt nå som vi skulle tøffe oppover fjellsidene. Vi kjøpte billetter på forhånd på Swiss Railways.

Ankomst løypene

Laaang kø til gondolen. Start dagen tidlig!
Laaang kø til gondolen. Start dagen tidlig!

For å komme til løypene, og spesielt om du har tenkt deg til det høyeste punktet Kleine Matterhorn, må du beregne god tid. Start dagen tidlig for å unngå den verste køen inn på gondolene. Gondolbanen åpner kl. 08:30. Det går elbusser fra flere stoppesteder i Zermatt, disse er gratis ved kjøp av skikort til løypene.

På toppen

Kjør forsiktig i løypene. Husk at lufta er tynnere høyt oppe på toppen, dette kan gjøre deg mer kortpustet og litt ør i toppen. Under perfekte snøfohold kan det også gå litt fort i svingene, og det kan være trangt om plassen i noen av løypene. Ta det rolig, i hvertfall til å begynne med – så slipper du kanskje å være like uheldig som meg.

Sist, men ikke minst: Husk reiseforsikring! Er uhellet ute, er det gjerne nå du kan få bruk for det …

Mer om Zermatt finner du i dette innlegget.
Zermatt
Husk å forevige Matterhorn – når du først befinner deg 3 883 moh

PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!