Så fort kan det gå galt

Vi hadde sett frem til det lenge: vinter-weekend i Zermatt i Sveits. Det var vår første dag der. Og alt lå til rette for en strålende dag i bakken.

Vi hadde brukt to timer på å komme oss opp til toppen av Kleine Matterhorn, det høyeste punktet man kan nå med skiheis i Europa. På 3 883 meter over havet sto vi der og pustet inn den tynne lufta.

Sola strålte fra skyfri himmel over oss, hvitt pudderføre glitret i skinnet fra oven. Jeg knipset bilder før jeg spente brettet på beina, klar for å renne nedover italiensk side; vi hadde reservert bord til lunsj på Chalet Étoile.

Svenskene som driver stedet har fått god kritikk, restauranten deres er kåret til en av de ti beste fjell-restauranter i verden av den britiske avisen The Telegraph. Så langt kom jeg aldri.

Zermatt

Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg var litt svimmel av den tynne lufta, husker jeg. Beina var slitne, slarket litt, ville ikke ta svingene skikkelig. Men vi nærmet oss målet: Cervinia var bare en sving og to unna.

Men så… Et feilskjær, et stygt fall, jeg hørte to knekk i skuldera, før jeg lå der, stille, alene, i bakken og tenkte: dette gikk ikke bra. Og det gjorde det jo selvfølgelig ikke.

En scootertur, en gondoltur og en helikoptertur senere lå jeg på operasjonsbordet – tilbake i Sveits, på sykehuset i Visp. Ikke akkurat det man kan kalle reiselykke … Men det er da man skal være glad for å ha reiseforsikringen i orden.

Takk til italiensk og sveitsisk hjelpemannskap, til skituristen Pierre som hjalp meg i løypa og til kirurger, leger og sykepleiere for uvurderlig håndtering i fjellet, i helikopter og på sykehuset i Visp.

Nå ser jeg frem til å komme hjem, etterhvert …

(Innlegget er i sin helhet tastet inn med venstre hånd).

Matterhorn
En skjebnens ironi …

Les også: Min verste reiseopplevelse


PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!