Så fort kan det gå galt

Vi hadde sett frem til det lenge: vinter-weekend i Zermatt i Sveits. Det var vår første dag der. Og alt lå til rette for en strålende dag i bakken.

Matterhorn, Sveits

Matterhorn sett fra Kleine Matterhorn 3 883 m.o.h.

Vi hadde brukt to timer på å komme oss opp til toppen av Kleine Matterhorn, det høyeste punktet man kan nå med skiheis i Europa. På 3 883 meter over havet sto vi der og pustet inn den tynne lufta. Sola strålte fra skyfri himmel over oss, hvitt pudderføre glitret i skinnet fra oven. Jeg knipset bilder før jeg spente brettet på beina, klar for å renne nedover italiensk side; vi hadde reservert bord til lunsj på Chalet Étoile. Svenskene som driver stedet har fått god kritikk, restauranten deres er kåret til en av de ti beste fjell-restauranter i verden av den britiske avisen The Telegraph. Så langt kom jeg aldri.

ZermattJeg vet ikke hva som skjedde. Jeg var litt svimmel av den tynne lufta, husker jeg. Beina var slitne, slarket litt, ville ikke ta svingene skikkelig. Men vi nærmet oss målet: Cervinia var bare en sving og to unna. Men så… Et feilskjær, et stygt fall, jeg hørte to knekk i skuldera, før jeg lå der, stille, alene, i bakken og tenkte: dette gikk ikke bra. Og det gjorde det jo selvfølgelig ikke.

En scootertur, en gondoltur og en helikoptertur senere lå jeg på operasjonsbordet – tilbake i Sveits, på sykehuset i Visp. Ikke akkurat det man kan kalle reiselykke … Men det er da man skal være glad for å ha reiseforsikringen i orden.

Takk til italiensk og sveitsisk hjelpemannskap, til skituristen Pierre som hjalp meg i løypa og til kirurger, leger og sykepleiere for uvurderlig håndtering i fjellet, i helikopter og på sykehuset i Visp.

Nå ser jeg frem til å komme hjem, etterhvert …

(Innlegget er i sin helhet tastet inn med venstre hånd).

Matterhorn

En skjebnens ironi …

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.