Reiselykke

Eller verden slik jeg ser den som en reisende

Reiselykke er den kriblende lykkefølelsen av å stå på farten til et nytt sted i verden med kofferten i hånda eller sekken på ryggen.

For ikke å snakke om den boblende gleden som popper rundt i kroppen når man reiser, oppsøker nye steder, oppdager noe nytt eller dumper over noe man ikke hadde planlagt eller hadde kunnet forutse at man skulle oppleve.

Teksten fortsetter under bildet

Reiselykke på Koh Lipe i Thailand

Koh Lipe i Thailand

Reiselykke er å vandre rundt i verden eller nabolaget, se nye steder eller oppleve kjente trakter på en ny måte. Reiselykke er å være nysgjerrig, oppsøkende, åpen og interessert i andre kulturer, i møte med nye mennesker – og ikke helt vite hvordan dagen vil ende. Det er å søke seg videre, forbi turismen, bakenfor det de vil man skal se – og gjøre et forsøk på å oppdage det ekte, sanne, det genuine.

Reiselykke er å utfordre seg selv, teste egne grenser – og å innse at jo mer man reiser, desto større blir verden. Merkelig nok. Samtidig som alt kommer nærmere.

Reiselykke er duften av varm storbyasfalt, av krydder og koriander rundt neste gatehjørne,  av salt hav og blomsterenger. Reiselykke er lyden av fløytende biler som siger sakte som en gul elv oppover avenyen, det er vakker sang av fremmede fugler, det er muezzinen som kaller inn til bønn. Det er fornemmelsen av tropisk klima som legger seg som en klam hinne over huden, og som dukker opp igjen like etter en forfriskende dusj. Det er den ramsalte vestlandske vinden som river pusten ut av kroppen, det er sjøsprøyten som står mot klippene og det er å ligge henslengt lyttende til den vare klukkingen av bølgeskvulp i skyggen av et palmetre. Reiselykke er å oppleve hele verden med alle sine sanser og fortape seg i opplevelsen.

Reiselykke er å planlegge neste tur, neste reisemål, neste reisedrøm, men det er også å hente frem gamle bilder, tenke på mennesker man har møtt, steder man har vært, reiser man har opplevd. Reiselykke er å sitte tilbake noe klokere, litt mer erfaren, enn før man dro.

Kjenner du også Reiselykke når du skal ut og reise?

Da håper jeg du vil slå følge!

Her på Reiselykke deler jeg inntrykk og opplevelser på norsk og engelsk fra mine reiser, møter med kulturer og mennesker, fotos, reisetips og reiseskildringer fra lengre og kortere reiser, fra inn- og utland. For som et gammelt ordtak sier:

Den som har foretatt en reise, har en historie å fortelle

God Reiselykke!

Hilsen Mette

PS! Du kan lese mer om hvilke reiser jeg har vært på og hva du vil finne her på Reiselykke

Jeg heter Mette, og jeg er Reiselykke. Her står jeg på toppen av Malaysia og i bakgrunnen ligger Thailands mange øyer

This post is also available in English: The Way I See the World as a Traveler

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

9 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.