Reiselykke – verden slik jeg er den som en reisende

Reiselykke – verden slik jeg er den som en reisende

Reiselykke er den kriblende lykkefølelsen av å stå på farten til et nytt sted i verden med kofferten i hånda eller sekken på ryggen.

For ikke å snakke om den boblende gleden som popper rundt i kroppen når man reiser, oppsøker nye steder, oppdager noe nytt eller dumper over noe man ikke hadde planlagt eller hadde kunnet forutse at man skulle oppleve.

Reiselykke er å vandre rundt i verden eller nabolaget, se nye steder eller oppleve kjente trakter på en ny måte. Reiselykke er å være nysgjerrig, oppsøkende, åpen og interessert i andre kulturer, i møte med nye mennesker – og ikke helt vite hvordan dagen vil ende. Det er å søke seg videre, forbi turismen, bakenfor det de vil man skal se – og gjøre et forsøk på å oppdage det ekte, sanne, det genuine.

Reiselykke er å utfordre seg selv, teste egne grenser – og å innse at jo mer man reiser, desto større blir verden. Merkelig nok. Samtidig som alt kommer nærmere.

Reiselykke er duften av varm storbyasfalt, av krydder og koriander rundt neste gatehjørne,  av salt hav og blomsterenger. Reiselykke er lyden av fløytende biler som siger sakte som en gul elv oppover avenyen, det er vakker sang av fremmede fugler, det er muezzinen som kaller inn til bønn.

Det er fornemmelsen av tropisk klima som legger seg som en klam hinne over huden, og som dukker opp igjen like etter en forfriskende dusj. Det er den ramsalte vestlandske vinden som river pusten ut av kroppen, det er sjøsprøyten som står mot klippene og det er å ligge henslengt lyttende til den vare klukkingen av bølgeskvulp i skyggen av et palmetre. Reiselykke er å oppleve hele verden med alle sine sanser og fortape seg i opplevelsen.

Reiselykke er å planlegge neste tur, neste reisemål, neste reisedrøm, men det er også å hente frem gamle bilder, tenke på mennesker man har møtt, steder man har vært, reiser man har opplevd. Reiselykke er å sitte tilbake noe klokere, litt mer erfaren, enn før man dro.


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

9 Comments
  1. Hei, Bobleliv! Takk for hyggelig kommentar, og for at du tok turen innom 🙂

  2. Åh, så sant så sant!! Jeg får en skikkelig god følelse inni meg når jeg hører ordet, reiselykke! Utrolig godt valg av navn på nettsiden din altså! 😀

  3. Takk for hyggelig tilbakemelding, Hamaca – og så fint du liker navnet 🙂 Ha en fortsatt fin reise i Nepal!

  4. å, du deilige reiselykke! den var det i hvert fall masse av i egypt 😉
    veldig hyggelig å bli kjent med deg og så håper jeg vi sees snart igjen!
    stor klem!

  5. Hei, Coffe in a cup! Så hyggelig å høre fra deg her 🙂 Takk i like så. Fint å bli kjent med deg, og håper vi sees snart igjen.

error: Content is protected !!