Fellah hotel: Øko-luksus nær Marrakech

Kun en tjue minutters biltur unna Marrakech ligger Fellah hotel; en oase for kunstnere og andre besøkende. Her kan man overnatte i harmoni og i et økologisk mini-samfunn nær de snødekte Atlas-fjellene.

– Her har en av kunstnerne fra kollektivet laget et spørsmålstre, et prosjekt hun gjorde for en tid tilbake. – Og her inne … Vi forflytter oss inn i den markokkanske stuen. – … her er det siste prosjektet hennes; et reir av spørsmål. Som store, krøllete hvite egg ligger de hvite lappene og stiller spørsmål ut i været.

Min hyggelige guide er bibliotekar på hotellets overraskende omfattende bibliotek. En vindeltrapp fører videre opp i mezzaninen der enda flere bøker på arabisk, fransk og engelsk regjerer. Ved vinduet mot hagen står marokkansk litteratur oppstilt på rekke og rad, på originalspråket og i oversettelse. – Hvis du ønsker å låne noe på rommet, er det bare å si fra, sier hun.

Et funn for kunstnere, med andre ord. Og andre som søker overnatting i utkanten av Marrakech. For Fellah er først og fremst et tilbaketrukket, bohemsk overnattingssted for de som søker nedtonet luksus i eksotiske og rolige omgivelser.

Vi har alt vært på besøk hos hesten, eslene, hønsa og geitene. De syntes nok jeg var spennende, helt til de skjønte jeg ikke kom med mat. Men noen fotos fikk jeg da sikret meg, før de gikk lei.

Hønene leverer eggene, mens grønnsakene som serveres på Fellah er selvdyrket og økologisk. Restauranten har utsikt mot bassenget og de imponerende Atlas-fjellene. I bakgrunnen skimtes bygningen som tilbyr kokkekurs og servering av egenlaget mat. Over hele eiendommen; imponerende kaktuser i ulike varianter, med og uten potens, mens palmene vaier forsiktig vinden – noen her, noen der.

Om kvelden serveres en buffet av marokkansk mat, mens snackmenyen fra lunsjserveringen fortsatt gjelder om du heller ønsker noe enklere. Her finnes utendørs trim-rom med egen boksearena, og jevnlig i løpet av året arrangeres yoga camps syv dager til ende. Et bedre egnet sted for det skal man nok lete lenge etter.

Fasiliteter: Økologiske baderomsprodukter, lekkert og enkelt interiør i de 60 rommene som er fordelt på ti bygg. De beste rommene har terrasse med utsikt mot fjellene. Solid frokost inngår i prisen. Utendørs treningsrom med boksering. Basseng og solsenger med utsikt mot Atlas-fjellene.

Fellah, Marokko

Vurdering: Et sted å dra for øko-turisme, bohemsk luksus og for muligheten til å bidra til ansvarlig turisme. Et sted å roe ned, men kanskje spesielt passende for barnefamilier; barna vil elske gårdsmentaliteten, muligheten til å mate dyrene og leke i bassenget. Litt for få solsenger til å dekke etterspørsel. Servicen er til tider treg, men absolutt akseptabel ut fra konseptet slow living med ansvarlig turisme og økologi i bunn.

 


PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!