I Ourika dalen, eller snarere litt i høyden over den, helt i enden under foten av Atlas-fjellene, bak noen humpete, sølete og svingete veier, ligger Kasbah Agounsane; et nyrenovert eksklusivt lite sted. 

 

Midt i berber-land, med gjetere, sauer og geiter på hver side og med utsikt mot et toscansk-liknende landskap og med avkjølende basseng i hagen, ligger dette lille slottet av et sted, med ti rom, hammam og spa, samt god restaurant.

Nærheten til naturen er unik. Følger du veien til topps får du en fantastisk utsikt mot Atlas-fjellene, samt turmuligheter til å gå helt alene i fjellet, utenfor allmenne turisttråkk og sjansen til å besøke bortgjemte berber-byer underveis.

Fasiliteter: Økologiske baderoms produkter, og god størrelse på de ti rommene. Peis på rommet, og noen av rommene har private balkonger. Et større basseng med solsenger og utsikt over dalen. Hyggelig og personlig oppfølging. Hammam, spa og utendørs treningsrom.

Vurdering: Value for money: Her er prisen sympatisk i forhold til kvalitet, og beliggenheten super for den som ønsker ro og den gode opplevelsen. Det er et godt stykke til nærmeste restaurant, så man blir noe prisgitt restaurantens servering og prisnivå. Heldigvis er maten god!

Kasbah Agousane, Marokko

Men – hva er egentlig en Kasbah, lurer du kanskje på?

Rundt omkring i Marokko finnes små, unike overnattingssteder kalt ”kasbah”. Dette er tidligere lukkede bygninger med høye murer, der landsbyens rikeste, eventuelt overhode, samt ofte militære holdt til – som i et lite fort, nærmest. En rekke kasbaher er i dag særdeles eksklusive steder, unikt utført, og gjerne med flott utsikt, i og med at bygningene gjerne ble bygget i høyden for best mulig forsvar mot inntrengere.

Flere reisetips fra Marokko

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!