København: Her spiser og drikker du godt!

Matmekka København har ikke tapt seg siden sist. Her nyter vi godt av mat av kortreiste råvarer, inspirasjon fra verden og ikke minst – ekte danske klassikere.

For også danske smørbrød hører med til København-turen, spør du meg. Og vi har nytt av godene, det kan jeg love! 

Les også: Hyggelig gjensyn med København

Et dansk smørbrød – eller smørrebrød – er ganske enkelt en  skive rugbrød med ulike kombinasjoner av pålegg. Disse finnes i utallige varianter, men noen er helt klassiske og finnes de fleste steder. Som smørbrød med panert rødspette, roastbiff eller sildesmørbrød. 

Her er tre anbefalinger fra meg: 

Restaurant Sankt Annæ

Smørbrød på Sankt Annæ

Et herlig, tradisjonsrikt sted med intim og klassisk atmosfære. Her får du hyggelig servering, i et lunt rom med hvite duker og ditto servietter. Serviset er fra Royal Copenhagen, så danskere enn dette blir det knapt. 

Restaurant Palægade

Kakevogn på Palægade

En mer moderne variant, som ikke bare gjenspeiles i interiøret, men også i menyen. Et sted å gå for forretningslunsjen, men også vennelunsjen. Preg av design og har egen kakevogn å plukke fra. 

Aamanns 1921

Frikadeller

Historisk bedrift men lokalet bærer preg av moderne stil. Her lager de snapsen selv, samt øl og moderne, delikate retter – deriblant smørbrød. 

Andre restauranttips til København

For en smak av verden utenfor Danmark: Dra til Midtøsten på Restaurant Yaffa ved Gråbrødretorv, til Thailand på Michelin-restauranten Kiin Kiin (egen omtale kommer!) og til Italia på Luca – som er kåret den niende beste pizza restauranten i Europa. 

Kiin Kiin

For franske følelser med snev av dansk, ta turen til Silberbauer i Nörrebro. For noen retter! Det var definitivt en matopplevelse! 

Silberbauer

Et hot tips: Sjekk ut sjokoladeforretningen Alida Marstrand. Her har de laget konfekt for hånd i hele 90 år!

Sjokoladeforretning i København

For morgenmad, sjekk gjerne ut Bistro Royal ved Kongens Nytorv. Her likte vi oss godt! 

Hyggelige vin- og cocktailbarer

Cocktailbar i København

Nebbiolo finnes flere steder og den vi besøkte var i hvert fall veldig hyggelig. Servitørene er italienere (de to vi snakket med, i hvert fall), og her serveres altså kun italienske viner, samt noe å spise – som oster og skinker. 

Ved stranden er en superhyggelig vinbar. Her fikk vi henge med betjeningen på tampen av kvelden og gjette oss til hvor kveldens smaksvin var fra. 

For cocktails, legg turen til Tata på The Sanders. Herlig sted! Ellers kan jeg anbefale også Brønnum og The Union Local. Sjekk også ut Rubi og Strøm

God tur! 

Kiin Kiin
Har du lest Hyggelig gjensyn med København?
Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!