København: Her spiser og drikker du godt!

Matmekka København har ikke tapt seg siden sist. Her nyter vi godt av mat av kortreiste råvarer, inspirasjon fra verden og ikke minst – ekte danske klassikere.

For også danske smørbrød hører med til København-turen, spør du meg. Og vi har nytt av godene, det kan jeg love! 

Les også: Hyggelig gjensyn med København

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden, som er fylt med gratis reisetips og nyttig informasjon for lesere som deg.

Et dansk smørbrød – eller smørrebrød – er ganske enkelt en  skive rugbrød med ulike kombinasjoner av pålegg. Disse finnes i utallige varianter, men noen er helt klassiske og finnes de fleste steder. Som smørbrød med panert rødspette, roastbiff eller sildesmørbrød. 

Her er tre anbefalinger fra meg: 

Restaurant Sankt Annæ

Smørbrød på Sankt Annæ

Et herlig, tradisjonsrikt sted med intim og klassisk atmosfære. Her får du hyggelig servering, i et lunt rom med hvite duker og ditto servietter. Serviset er fra Royal Copenhagen, så danskere enn dette blir det knapt. 

Restaurant Palægade

Kakevogn på Palægade

En mer moderne variant, som ikke bare gjenspeiles i interiøret, men også i menyen. Et sted å gå for forretningslunsjen, men også vennelunsjen. Preg av design og har egen kakevogn å plukke fra. 

Aamanns 1921

Frikadeller

Historisk bedrift men lokalet bærer preg av moderne stil. Her lager de snapsen selv, samt øl og moderne, delikate retter – deriblant smørbrød. 

Andre restauranttips til København

For en smak av verden utenfor Danmark: Dra til Midtøsten på Restaurant Yaffa ved Gråbrødretorv, til Thailand på Michelin-restauranten Kiin Kiin (egen omtale kommer!) og til Italia på Luca – som er kåret den niende beste pizza restauranten i Europa. 

Kiin Kiin

For franske følelser med snev av dansk, ta turen til Silberbauer i Nörrebro. For noen retter! Det var definitivt en matopplevelse! 

Silberbauer

Et hot tips: Sjekk ut sjokoladeforretningen Alida Marstrand. Her har de laget konfekt for hånd i hele 90 år!

Sjokoladeforretning i København

For morgenmad, sjekk gjerne ut Bistro Royal ved Kongens Nytorv. Her likte vi oss godt! 

Hyggelige vin- og cocktailbarer

Cocktailbar i København

Nebbiolo finnes flere steder og den vi besøkte var i hvert fall veldig hyggelig. Servitørene er italienere (de to vi snakket med, i hvert fall), og her serveres altså kun italienske viner, samt noe å spise – som oster og skinker. 

Ved stranden er en superhyggelig vinbar. Her fikk vi henge med betjeningen på tampen av kvelden og gjette oss til hvor kveldens smaksvin var fra. 

For cocktails, legg turen til Tata på The Sanders. Herlig sted! Ellers kan jeg anbefale også Brønnum og The Union Local. Sjekk også ut Rubi og Strøm

God tur! 

Kiin Kiin
Har du lest Hyggelig gjensyn med København?

Fem anbefalte hotell i København

Copenhagen Admiral Hotel er et større, fint hotell i en verneverdig bygning fra 1780-årene. Passer supert når du kjører egen bil til København. Her er det parkeringsplass og enkelt å kjøre til og fra når du kommer via Malmø. Er tildelt bærekraftnivå 3+ på booking.com og har en score på 8,7 av tidligere gjester. Se priser og les mer her*

Hotel SP34 by Brøchner Hotels er et litt rustikt, røft og sentralt beliggende boutique hotell. Er tildelt bærekraftnivå 3+ av tidligere gjester og har en score på 8,0 av tidligere gjester. Sjekk priser og les mer her*

Hotel Skt. Petri ligger sentralt i Københavns latinerkvarter og er renovert i nyere tid. Stilig design. Ligger på bærekraftnivå 3+ hos booking.com og har et score på 8,3 av tidligere gjester. Se priser og les mer her*

Hotel Skt. Annæ er et boutique hotell rolig beliggende i sentrum av København i bygninger fra 1600-tallet. Er tildelt bærekraftnivå 3+ av booking.com og har 8,5 i score av tidligere gjester. Se priser og les mer her*

Axel Guldsmeden ligger på Vesterbro med særlig fokus på bærekraft. Ligger på bærekraftnivå 3+ hos booking.com og har et score på 8,3 av tidligere gjester. Se priser og les mer her*


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!