Sightseeing i Washington DC

Sightseeing i Washington DC

Monumental Center eller National Wall er et imponerende, digert og åpent området fylt med neo-classiske gigantiske bygninger, en stor og langstrakt grønn plen og flere vannspeil og fontener. 

Det er her vi finner The Capitol, Lincoln Memorial og Washington Monument. Det utendørs minnesmerket Vietnam Veterans Memorial ligger en kort spasertur unna Reflecting Pool, mens en rekke større museer ligger på rekke og rad langs Constitution Avenue og Pennsylvania Avenue.

For ikke å glemme Det hvite hus, selvsagt et must å stoppe opp ved på veien bort til monumentene i Washington DCs Downtown.

Sightseeing i Washington DC

Det er et hav av museer å velge mellom i Washington DC. Selv valgte jeg ut følgende:

  • Smithsonian Museum of Ameriacan History (anbefales!)
  • Smithsonian Space and Air Museum (ikke midt i blinken for min del, og la merke til en betydelig andel menn og barn, naturlignok)
  • National Gallery of Art (flott museum, men utstillingsmessig har jeg nok sett mer imponerende samlinger før)
  • I tillegg tok jeg turen innom Washingston DCs eldste hus, i dag museum: Old Stone House, som ligger midt i handlegaten i Georgetown

Sightseeing i Washington DC

Reisetips: sightseeing i Washington DC

  • Forbered deg på store avstander og lengre spaserturer. Du gjør klokt i å ha på gode sko
  • Har du bare en dag til rådighet, er det sannsynligvis dette området du bør prioritere. Ta for deg de utendørs monumentene før du vurderer tid til museene
  • En rekke museer er gratis å komme inn på, men noen, som The Newseum, er ikke med i denne ordningen koster $20 (pris kan endres over tid)
  • Arlington ligger en god spasertur unna og nås best med bil om du har liten tid

PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!