Hotellet og vingården Castello di Morcote

Hotellet og vingården Castello di Morcote 

I høyden over Lago Lugano, i den tidligere fiskelandsbyen Morcote, ligger et tidligere kloster fra 1600-tallet. I dag er dette omgjort til vinhotell – og der sjekker jeg inn en nydelig høstdag i 2022. 

En kort kjøretur fra Italias Lago di Maggiore, befinner vi oss plutselig ved en annen innsjø, i et annet land, klar for en ny reiseopplevelse. Her sjekker vi inn på et særdeles lekkert hotell i en sjarmerende landsby eid av fjerdegenerasjons vinmakere i Ticino.  

Relais Castello di Morcote 

Hotellet Relais Castello di Morcote ligger midt i en liten landsby, i den bratte skråningen over koselige Morcote. Designet er utsøkt, det inspirerer og det harmonerer. På et tidspunkt var også klosteret en arkitektskole, der elevene bodde på det som er dagens hotellrom.

I fellesområdene er det originale gulvet og taket blitt tatt vare på.  Det er satt opp en «honesty bar», der man kan sitte ute og inne – i hagen eller foran peisen. 

Frokosten er nydelig, med det beste av det beste, både hva gjelder brød, kaffe og lokale oster, blant annet. 

Hotellet hører til vingården med omtrent samme navn: Tanuta Castello di Morcote. Vinmarkene og de tilhørende bygningene ligger bare en liten rusletur unna. 

Tanuta Castello di Morcote

Tidlig neste morgen etter innsjekk legger jeg morgenturen nettopp dit. Veien fører helt opp til den gamle borgen i Morcote. Her kan jeg gå helt til toppen og få en flott utsikt over dalen, Lugano-innsjøen og fjellene på motsatt side. 

Idyllisk beliggende, med solrike terrasserte vinmarker, er vinen som produseres her, vel anerkjent. Det henger ikke minst sammen med at jordsmonnet her i Ticino er unikt. Vindene fra innsjøen og den solrike beliggenheten i høyden bidrar også med sitt. 

Vindyrkingen foregår nå i fjerde generasjon, og her følges prinsipper for organisk og biodynamisk landbruk. Her vil de respektere og bevare miljøet, og her vokser det vokser villtimian og oliventrær. 

Det dyrkes i hovedsak Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Chardonnay.

For flere idéer til boutique hotellopplevelser med særpreg, ta en titt her

Her kan du lese mer om Ticino (hos Britannica)


PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!