En fargerik, karbon-nøytral oase i Levanto

Hotel Oasi – et lite boutique hotell i Levanto. Nå fullt ut karbonfritt drevet, etter flere års hard jobb med å bli sertifisert. Jeg vet, for jeg har fulgt med siden 2019. 

sponset overnatting

Jeg har vært tilbake i Levanto og igjen sjekket inn på Hotel Oasi. Dette er et lite familiedrevet boutique tre stjerners hotell med personlig touch. Fargerikt og uformelt, midt i blinken for meg som reiser hit alene. 

Les også: Levanto til Monterosso: En vandretur med spektakulær utsikt

Møt Silvia og team Oasi

Første gang jeg var her, var i 2019. Det var da jeg ble kjent med Silvia, som driver familiehotellet, og siden har vi holdt kontakten.

Det er ikke uten grunn vi ble en god match. For ved siden av å drive dette familiedrevne hotellet, skriver hun, som meg, om sine reiser. Det gjør hun på silvias-trips.com.

Silvia har også bakgrunn fra kulturbransjen (som meg), etter å ha bodd i Paris og jobbet ved operaen der i flere år. Hva mer er; hennes syn på bærekraftig turisme og viktigheten av å reise er også full match med mitt syn. 

So much of who we are is where we have been

et av mange ordtak rundt på hotellet

Oasi – et hotell for bevisste reisende

Det er nå gått fire år siden vi så hverandre sist. Men vi har jo internettet og sosiale medier, så slik har vi holdt kontakten i mellomtiden. Slik har jeg også fulgt prosessen Silvia og co. har hatt med å bli et ytterligere bærekraftig hotell. 

Som hotell retter Oasi seg primært mot bevisste reisende som selv ønsker å gjøre en forskjell ved valgene de tar som reisende. 

Det er ikke uten grunn Oasi Hotel vil være en del av den globale bevegelsen med bevisste og ansvarlige reisende og bedrifter som har pasjon for å gjøre en forskjell og gi tilbake til steder. 

Les gjerne Bærekraftige reisetips: 15 måter å reise ansvarlig og bevisst på

Det serveres organisk, kortreist frokost

Veien mot et utslippsfritt hotell

Dette er grepene Silvia og co. har tatt gjennom en lang tid for å blir sertifisert og fullverdig medlem av Sustainable Travel International og Green Globe.

 • samarbeider kun med lokale aktører og leverandører som har bærekraftige sertifiseringer og fokus 
 • det eneste ikke lokale produktet er en 99% organisk såpe som sendes fra Storbritannia 
 • kjøper strøm fra fornybare ressurser
 • tilbyr ladestasjoner i parkeringen 
 • har vært énbruks plastfrie siden 2019 og plast som brukes kan gjenvinnes
 • selv toalettpapiret er av resirkulert materiale, levert med karbonnøytral shipping
 • har en uttalt policy om inkludering og mangfold
 • donerer hvert år en sum til arbeidet mot mishandling av kvinner 
 • brukte gjenstander, som møbler ol gis bort og kastes ikke 
 • serverer lokal, kortreist organisk mat 
 • digitale dusjhoder forteller forbruk av vann og det tilbys filtrert vann
99% organisk såpe

Andre kjekke ting å vite:

 • hotellet tilbyr parkering i kjelleren
 • hotellet har sykler til låns
 • hotellet tilbyr guidet sightseeing i Levanto, morgenyoga og pesto-kurs
 • gangavstand til togstasjonen, stranda og sentrum

Jeg synes dette har vært en flott reise å få følge fra sidelinjen og setter stor pris på at jeg ble invitert tilbake.  

Det har vært en lang og krevende prosess, men de kom i mål! 

Nå venter en runde med oppussing av alle rom. Første bolk skal få en «facelift» ila. av neste år. Jeg håper jeg får anledning til å komme tilbake en gang og se hvordan det har blitt etter det. 

Men aller mest håper jeg å komme tilbake og møte personalet – Silvia, Claudia og Jonathan, og alle de andre jeg ikke møtte nå. Takk for meg – for denne gang! 😊👋🏼

Ps! Vil du lese mer om Levanto? Du finner mer om denne koselige badebyen ved Cinque Terre i min e-bok Cinque Terre på 1-2-3. Sjekk den ut her!


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!