Koselige kaféer i Gøteborg

I Gøteborg er økologisk kaffe in, mens servering av gourmet-fastfood på hjul har tatt av.  

Kaféene i Haga

Hovedåren i bydelen er Haga Nygata. Her finner du opprinnelsen til den enorme svenske varianten av kanel-i-svingene: Haga kanelbulla. Opprinnelsen finner du hos Café Husaren.  Le Petit Café og Café Kringlan har mange fristende godsaker, mens Cafeva tilbyr mer godt brød og supper.

Økologiske kaféer

Økologiske kaféer har inntatt Gøteborg. To av dem ligger ved Järntorget. Way Cup finnes det flere steder, men den vi var innom ligger i Järntorget 3. Two Little Birds ligger i Andra Långgatan  5 og kombinerer økologisk kafé med kunst.

Italiensk kaffe og svensk sjokolade

De italienske kaféene Da Matteo ser ut til å ta over Gøteborg. De har allerede etablert fire ulike kaféer. Her serveres surdeigsbrød, i hvertfall én har pizza og alle har kaffe. I Magasingatan, på hver sin side av en parkeringsplass, ligger to av dem. Begge har uteservering, men den triveligste bakgården finner du hos Da Matteo Vallgatan. Den sjokoladeglade vil sikkert finne seg til rette hos Flickorna Kanold like ved Victoriapassasjen. Her selges lokal sjokolade, og særlig populær er Gøteborgstrøffel med havsalt.

Gourmetmat på jul

Men der køene er størst rundt lunsjtider lørdag, er utenfor gourmet-bilene på parkeringsplassen mellom Da Matteo Vallgatan og Da Matteo Magasingatan. En lang rekke med sultne gøteborgere har samlet seg foran flower-power trucken til Food Trucks Company som selger umami-burgers. Hos Strømmingsluckan får du en mer svensk rett: strømming med potetmos. Med bord stilt opp midt på parkeringsplassen, sitter innbyggerne her i friluft og stilner sulten med gourmet-fastfood.

Tips: da foodtruckene gjerne flytter rundt på seg, kan det være lurt å sjekke Facebook-sidene deres først: Gothenburg Food Trucks og Food Trucks Göteborg

affiliate-annonse for booking.com

Hotelltips i Gøteborg

Hotell Pigalle

Hotel Pigalle i Gøteborg

Dette er et hotell i ekter pariser-stil med individuelt innredede rom og ligger kun en 5-minutters spasertur fra Göteborg sentralstasjon. Personlig testet! 

Les mer

Elite Plaza Hotel

Elite Plaza Hotel

Elite Plaza Hotel ligger i en elegant nyklassisistisk bygning i Göteborg sentrum, et hotell med old fashioned komfort og moderne fasiliteter. Personlig testet! 

Les mer

Dorsia hotell og restaurant

Hotel Dorsia i Gøteborg

Et moderne, fargerikt og eksklusivt boutiquehotell som ligger en kort spasertur fra Gøteborg sentralstasjon, og kun 200 meter fra Kungsportsplatsen trikkeholdeplass. Personlig besøkt! 

Les mer

Hotel Avalon

Hotel Avalon

Hotel Avalon er et feng shui-sertifisert hotell med utendørs svømmebasseng på taket og utendørs servering på grunnplan. Stilfult, minimalistisk og nær Avenyen og shopping.  Personlig testet! 

Les mer

Flere reisetips til Gøteborg

Her er et knippe artikler med konkrete reisetips til trendy barer, restauranter, hotell, samt shopping og koselige caféer i Gøteborg. Lenkene finner du også lenger oppe i artikkelen, men her har jeg samlet dem alle på ett brett:

Denne artikkelen baserer seg på flere besøk i Gøteborg. Merk at steder kan endre navn, konsept og åpningstider over tid. 

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

3 Comments
  1. Mmm, ferske kanelboller er heeeelt nydelig – enten de er svenske eller norske 😀 Denne delen av Gøteborg ser veldig hyggelig ut! Godt å høre at økologiske caféer begynner å bli populært! Får håpe det kommer flere slike til Oslo også!

  2. Det er sant, Hamaca – kanelboller er godt! Mange trivelige områder å finne i Gøteborg. Likte også godt foodtrucksene rundt om. Kult konsept!

error: Content is protected !!