Trendy og trivelige Gøteborg

Gøteborg er ingen by å kimse av. Med 530 000 innbyggere, et av Europas bedre moderne kjøkken og internasjonalt anerkjente lokale designere, har Gøteborg utviklet seg til å bli en spennende og inspirerende by å besøke. 

Trikkene kommer og går. Veiene svinger hit og dit. Det er travelt og busy, og man kan lett kjøre seg vill. Men finner du veien til de rette områdene og nabolagene, er opplevelsen en annen. Da senker pulsen seg, man lugnar ner i et hyggelig miljø med flere gågater, bakgater og smau. Her finner vi de beste restauranter, barer og shopping en metropol verdig, men servert som var vi i en liten landsby.

En kort intro til sentrale bydeler

Avenyen er hovedgaten i Gøteborg. Dette er den med flest barer, flere nattklubber og litt shopping. Men dra heller til andre, triveligere deler av Gøteborg. Som for eksempel Magasinsgatan. Her finnes en rekke populære utesteder, trendy barer og hyggelige restauranter.

På dagtid kan du shoppe og gå på kafé i området. Linnégatan er Gøteborgernes Boulevard. Finn veien til Långgatorna. Her ligger flere bedre restauranter og koselige kroer, samt noen butikker. Det samme gjelder Vasastan – området rundt denne gaten har den senere tid blitt et alternativ til Avenyn med populære barer, puber og småresturanter.

Ikke minst må du ta turen til Haga, Gøteborgs eldste forstad: den koselige bydelen der brosteinen tar knekken på de høyhælte og en kanelbolle kan mette en hel familie. Det kunne sett helt annerledes ut her i denne delen av Gøteborg. Ikke bare fordi store deler av Haga brant ned på et tidspunkt. Men også fordi kommunen i sin tid ville jevne alle de gjenværende trehusene med jorden.

Takk og pris for at borgerne sa i fra! Nå lever de godt av det. For i Haga kommer man sommer som vinter for å titte i små antikvitetsforretninger, spesialbutikker og for unne seg en fika, som er svensk for en kopp kaffe med nogot atttåt.

> Tips til koselige kaféer i Göteborg

Kulturopplevelser i Göteborg

Med symfoniorkester, operahus og en rekke museum finnes det nok å ta seg til for den kulturinteresserte her i Göteborg. Her finnes også en rekke teaterscener og flere faste kulturfestivaler, som for eksempel Göteborg International Film Festival som regnes som Nordens største publikums filmfestival.

3 forslag til aktiviteter og opplevelser

Gøteborg
Frister det med en båttur i kanalene rundt Gøteborg? Prøv en tur med Paddan!

Göteborgs konstmuseum har den største samlingen av nordisk kunst fra forrige århundreskifte. Beliggenhet: på Götaplatsen øverst på Avenyen.

Åpent: alle dager utenom mandag | Museets nettside

Liseberg har altså hele 2,8 millioner besøkende hvert år – så det er kanskje ikke så rart så mange av oss først og fremst forbinder byen med denne fornøyelsesparken. Ikke minst er julemarkedet på Liseberg svært så populært, med en halv million besøkende bare da.

Sesong: medio april til begynnelsen av oktober | Julemarked fra medio november til over jul | Lisebergs nettside

Paddanbåtene tar deg byen rundt på en anderledes opplevelse fra den gamle vallgraven, gjennom kanalene, havnen og under 20 broer på 50 minutter.

Sesong: april til september | Avgang: Kungsportplatsen

Matbyen Göteborg

Göteborg regnes nå som en av Europas bedre matbyer. Dette i seg selv er god nok grunn til å ta turen, spør du meg. Byens nærhet til havet gjør at kokkene har tilgang på den ferskeste fisk og skalldyr, som takket være Nordsjøens kalde vann har en særdeles konsentrert smak. De beste kokkene verner også om lokalprodusert mat og bruker helst økologisk dyrkede grønnsaker så sant det er mulig. Tendensen er moderne matlagning med basis i svensk tradisjon kombinert med nye smaker og ideer fra verden for øvrig.

Vi har testet noen av disse:

> 4 anbefalte restauranter i Gøteborg.

> Tips til trendy barer i Gøteborg

Shoppingbyen Göteborg

De senere årene har Göteborg utviklet seg til å bli en blomstrende designby med mange lokale designere som har internasjonal status. Hele fem hundre butikker finnes innenfor et kort område.

Tips til shopping i Gøteborg 

Reisetips til Göteborg

Göteborg City Card

koster (i skrivende stund) Skr 315 for voksne og Skr 195 for barn (5 – 17 år). Online booking gjøres på www.goteborg.com. Har du dette, er inngangen til en rekke aktiviteter dekket, som flere museer og Liseberg.

Beste tid å dra

Året rundt. Hver tid, sin sjarm er mitt motto – også i Gøteborg. Drar du i førjulstiden, kan du oppleve førjulsstemningen i Haga og på Liseberg. Om sommeren kan du kombinere storbyliv med skjærgårdslivet like utenfor bykjernen. Men høst, vinter og vår kan nytes ute i gatene og inne på museum, hotell og resturanter.

Slik kommer du deg dit

Fra det sentrale østlandet kan man ankomme både med bil, buss, tog og fly. Kjøreturen fra Oslo tar ca. 3,5 timer.

Hvor lenge? 

Bli en helg, langhelg – eller bare en natt. Vår erfaring er at man (dersom man bor i østlandsområdet) også får mye ut av en natts besøk. Mye fordi det i Sverige også er søndagsåpne butikker. Praktisk, for den som drar primært på shoppingtur.

affiliate-annonse for booking.com

Hotelltips i Gøteborg

Hotell Pigalle

Hotel Pigalle i Gøteborg

Dette er et hotell i ekte pariser-stil med individuelt innredede rom og ligger kun en 5-minutters spasertur fra Göteborg sentralstasjon. Personlig testet! 

Les mer

Elite Plaza Hotel

Elite Plaza Hotel

Elite Plaza Hotel ligger i en elegant nyklassisistisk bygning i Göteborg sentrum, et hotell med old fashioned komfort og moderne fasiliteter. Personlig testet! 

Les mer

Dorsia hotell og restaurant

Hotel Dorsia i Gøteborg

Et moderne, fargerikt og eksklusivt boutiquehotell som ligger en kort spasertur fra Gøteborg sentralstasjon, og kun 200 meter fra Kungsportsplatsen trikkeholdeplass. Personlig besøkt! 

Les mer

Hotel Avalon

Hotel Avalon

Hotel Avalon er et feng shui-sertifisert hotell med utendørs svømmebasseng på taket og utendørs servering på grunnplan. Stilfult, minimalistisk og nær Avenyen og shopping.  Personlig testet! 

Les mer

Flere reisetips til Gøteborg

Her er et knippe artikler med konkrete reisetips til trendy barer, restauranter, hotell, samt shopping og koselige caféer i Gøteborg. Lenkene finner du også lenger oppe i artikkelen, men her har jeg samlet dem alle på ett brett:


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

4 Comments
 1. Hei! Jeg og en venninne skal ta oss en velfortjent pause fra mammapermisjonen og forlater menn og barn hjemme og stikker en tur til Gøteborg. Vi blir en natt, lørdag til søndag. Hvor vil du anbefale at vi bor? Vi ønsker å handle litt, gå rundt å oppdage fine gater, spise god mat og ta noen glass vin på kvelden.

 2. Hei Elise.

  Så hyggelig! Det fortjener dere helt sikkert 🙂

  Da vil jeg anbefale enten Hotel Pigalle eller Avalon, for eksempel. Begge ligger nært shopping og hyggelige restauranter. Jeg tipser om dem i dette innlegget: http://reiselykke.com/5-trendy-hotell-i-goteborg/

  Her er tips til restauranter. http://reiselykke.com/4-gode-restauranter-i-goteborg/
  Av disse, synes jeg Barabicu er hyggelig for to venninner på tur, evt. Koka, om dere ønsker gourmet.

  Her er tips til hyggelige barer:
  http://reiselykke.com/5-anbefalte-barer-i-goteborg/

  God tur og kos dere masse!

  / Mette

 3. Hei! Noen tips til hva man kan finne på i Gøteborg om man skal ta en natt på hotell med kjæresten i februar? 🙂

error: Content is protected !!