Milano: Gode restauranter og lokale matopplevelser

Aperitivo med utsikt til katedralen? Lunsj med mote-fiffen? Eller rett og slett et godt måltid på en lokal osteria?  Her finner du tips til hva du bør spise hvor i Milano!

Alle omtalte steder er merket av på kartet nederst i artikkelen, slik at du enkelt finner frem i Milanos gater

Milano ligger som kjent i Nord-Italia, og her i området dyrkes det ris, av alle ting. Akkurat risdyrking er kanskje noe vi forbinder mer med Asia. Men risotto er som kjent basert på en ristype, og det dyrkes altså i blant annet Lombardia, regionen der Milano er hovedstad.

Det er forresten bare å glemme å spise risotto i mer sørlige deler av Italia, for som jeg ble advart mot her i Milano:

— Får du risotto i Sør-Italia, styr unna! De vet ikke hvordan man lager det!

Lokalmat i Milano

Så er det én ting du skal spise i Milano, er det Risotto Milanese, en risrett med safran. Ossobuco (en kalverett opprinnelig her fra Lombardia, men også Piemonte) er også typisk å finne på lokale restauranter, gjerne servert sammen med nettopp Risotto Milanese.

I tillegg er Cotoletto alla Milanese en klassisk lokal rett; dette er kalv, tilberedt på en måte som minner sterkt om wiener schnitzel, spør du meg, men serveres her med tomater og ruccola.

→ Les også: Byguide til Milano
Cotoletto alla Milanese
Cotoletto alla Milanese

 Mondeghili er en type lokale kjøttboller fra Milano, som er laget av en blanding av malt kjøtt og grønnsaker. Dette serveres gjerne som forrett.

Prøv også piada, et mykt flattbrød som minner mer om potetkake, men som er laget av mel, salt og vann. Dette serveres varmt sammen med skinker, salami og ferskoster som squaqquerone.

Ønsker du spise god lokalmat i Milano, skal du gå til en lokal osteria eller historisk restaurant som har spesialisert seg på det. Tips til gode osteriaer og restauranter finner du lenger ned i artikkelen.

Les mer om Milano her

Tips til gode spisesteder i Milano

Her er noen av de spisestedene jeg vil anbefale:

Rovello 18 Milano
Tradisjonskost og koselig hos Rovello 18 i Brera

Rovello 18

I et gammelt lite gult hjørnehus i Brera, med steingulv fra den gangen da gatene i Milano gikk tvers gjennom bygget, serveres herlige hjemmelagde pastaretter (blant annet). Her delte jeg et bedre pastamåltid sammen med min kjære, og valgte å dele rett pasta ragu med en kjøttblanding av kalv og svin, samt en nydelig pastarett av spagetti med bacon og puntarelle (en type romerst salat). Nettside

Osteria dei Poeti

En lokal, typisk osteria. Her er det enkelt og lunt, men er nok et sted jeg ikke hadde kommet på å ta turen, var det ikke for min lokale bekjentskap, Ilaria, som er født og oppvokst i Milano. Vi tok nemlig turen hit, for hun ville jeg skulle smake noe ekte og lokalt.

Risotto Milanese og Ossobuco hos Osteria dei Poeti i Milano
Risotto Milanese og Ossobuco

Og ganske riktig: maten var nydelig, hjemmelaget og laget fra bunnen av. Her spiste jeg lokale skinker og oster, samt Ossobuco servert med Risotto Milanese.

Bice

Denne svært populære restauranten fra 1926 ligger midt i fashion-distriktet, og er priset deretter. Men maten er god, og det er bra stemning, samt veldig god service. Her spiste delte vi en rett pasta og risotto, samt en god flaske vin. Kan spesielt anbefale pasta med fonduta (ost) og sorte trøfler …

Boeucc Milan

Denne restauranten har servert tradisjonskost helt siden 1696, og flere av rettene er fortsatt på menyen. Her er det også desserttralle, og fristelsene er mange … Elegant sted og en fin restaurant for feiringer. Nettside

Tradisjonsrik milanese kjøkken hos Boeucc Milan_

Il Lugo di Aimo e Nadia

Dette er en to stjerners Michelin-restaurant, der lokalene er fylt med kunst. Det er en stund siden jeg spiste her nå, men restauranten har beholdt stjernene sine, så det tyder på at det fortsatt er et godt valg å gå hit. Nettside

Pizzeria Sorbillo

Dette spisestedet serverer napolitansk pizza, og er en av Milanos desidert beste pizzeriaer. Her er det kø foran inngangen hele kvelden og starter visst med køståing allerede i 19-tiden på kvelden. Det er ikke mulig å bestille bord, og vi sto i kø i en halvtimes tid. Pizzaer ligger på +/- kr. 100,- og belysningen er klassisk skarp, det er enkelt interiør, men pizzaen smaker himmelsk.

Aperitivo i Milano

Et annet tips er å få med seg aperitivo i Milano, dette konseptet med «happy hour» der du får små retter servert med drinken. Enkelte steder kan du spise deg god og mett på buffet, andre steder får du lekre og smakfulle munnfuller servert til drinken.

Dette for å «åpne magen» for middagen du skal innta litt senere. Utfordringen er snarere å stoppe i tide, spør du meg … Det er jo dumt å spise for mye før en bedre middag, så dette kan være en god idé å gå løs på før et besøk i operaen i stedet, for eksempel.

Tips til aperitivo og cocktailbarer

Aperitivo i Milano
Delikat aperitivo mat servert på Gerry’s Bar i Milano

Gerry’s Bar

En perle av en bar på det historiske Gran Hotel et de Milan, der du får rikelig med småretter servert med din drink eller glass vin.

Latitude 45 Rooftop

Takterrassebaren har utsikt mot opplyste Duomo Milano og her får du de lekreste aperitivos servert sammen med et glass vin eller en cocktail. Her er også godt utvalg av viner på glass og cocktails. (Til info: Jeg var invitert til reåpningen av takterrassebaren). Nettside

El Tambon de San Marc

En art deco-restaurant i Brera, men som også er et sted å gå for en drink eller aperitivo. Vi var bare innom for et glass musserende en tidlig ettermiddag, før aperitivo-tid, men også da fikk vi rikelig med snacks til glasset. Facebook-siden deres er her

El Tambon de San Marc i Brera Milano
El Tambon de San Marc i Brera Milano

Princi

Egentlig et bakeri og en del av Starbucks-konseptet, men her serveres også øl og vin, samt aperitivo på ettermiddagstid. Her kan du nyte din aperitivo med en raus buffet, som består av bakervarer og pasta. Her finner du ikke den beste aperitivo, men du får mye mat for pengene. Et budsjettforbedrende tips, der altså. Aperitivo med et glass vin og så mye du vil spise koster nemlig kun € 8. Finnes flere steder rundt om i Milano.

Jeg har forresten fått tips om at Hyatt har bra aperitivo. Noterer meg den selv til neste gang, og tester du ut denne, hører jeg gjerne fra deg!

Tips til steder å spise lunsj

Eataly i Milano
Eataly har tre etasjer fylt med vin og gourmetmat

Lunsj i designerhage

Il Giardino ligger i det tidligere palasset, i dag Hotel Bvlgari, og har utsyn mot hagen som er designet av landskapsarkitekt Sophie Agata Ambroise. Et elegant sted, og særlige fint å legge lunsjen her i sommerhalvåret. Nettside

Lunsj med utsikt

På toppen av kjøpesenteret La Rinascente får du 360 graders panoramautsikt og ikke minst kommer du særdeles tett på katedralen. Her kan du altså ta utsmykningen av katedralens ytre i nærmere øyesyn langt høyere opp enn på piazzaen i front. Det kan være lurt å reservere bord i forkant, da dette er et populært sted å spise.

Lunsj i en bokhandel

I Brera ligger La Filtrinelli – Red med en to etasjes bistro i en bokhandel. Her sitter studenter og jobber med skoleoppgaver, andre skriver, noen leser, andre prater. Et koselig sted, inspirerende om du er her for å jobbe litt, tenker jeg. Har kun vært innom, så har ikke spist noe av maten her.

Hipsterlunsj i Isola

Frida er en kafé og en kulturell samlingsplass for forfattere og kunstnere i Isola. Her serveres rimelige retter og ditto drikker i uformelle og fargerike omgivelser. Jeg har ikke spist her, kun hatt en kopp kaffe. Et mer alternativt sted og veldig populært blant lokale. Nettside

Frida i Isola i Milano
Bar Frida i Isola i Milano er et fargerikt hipstersted, ofte med opplesninger og andre kulturelle innslag

Lunsj i en mathall

Gourmetmat-konseptet Eataly finnes ikke bare i Milano, men altså også her. Tre fulle etasjer med gourmetmat og vin gjør at du kan tilbringe en god del tid her – enten for å spise deg gjennom de mange avdelingene, eller for å kjøpe lokale delikatesser med hjem. Vi gjorde begge deler. Nettside

Designerlunsj

Stikk innom Bamboo Bar i Hotel Armanis andre etasje, for designerlunsj i designeromgivelser. Her får du lekre retter servert i baren, mens du lenger inne i lokalet finner Michelin-restauranten Armani. Er du heldig med bordplasseringen i baren eller restauranten, kan du se mot katedralen. Nettside

Fashionlunsj

I nydelige Galleria Vittorio Emanuele II ligger Pradas egen café Pasticceria Marchesi i etasjen over Prada-butikken, med utsikt ned mot gateplan inne i galleriaen. Lekkert interiør, med like lekker servering. Se hovedbilde for inspirasjon. Nettside

I denne artikkelen finner du blant annet tips til mine hotelltips
På kartet under finner du omtalte steder plassert ut, med linker til nettsider og info om adresse


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!