Milano – shopping, severdigheter og matopplevelser i Italias motehovedstad

Katedralen i Milano

Med Italias fremste operahus, verdens tredje største katedral og det italienske kjøkken høyst tilstedeværende, er Milano en storby verdt å få med seg.  

Dette er kanskje ikke det man forbinder mest med en sjarmerende italiensk by, men storbyen i Nord-Italia rommer både koselige områder og rikelig med muligheter for smaken av det gode liv. Store designhus og kjente merkevarer preger ikke bare butikkfasadene i Milano. Her finner vi både hotell og nattklubber som bærer kjente designernavn som Armani, Bvlgari og Just Cavalli. Det er ikke uten grunn at Milano forbindes med moteindustri og fashion.

Selv har jeg knapt shoppet der, men snarere tatt for meg av byens gode restauranter og vært klassisk turist. Mitt forhold til Milano er da også preget av flere besøk i byen, der jeg blant annet også har feiret nyttår. Med direkte fly fra Norge og byens beliggenhet, er det også en fin anledning til å legge inn et stopp her på vei til andre deler av Italia, som Lago di Como og Lago di Garda.

Les også mine tips til Gardasjøen her

Shopping i motehovedstaden

Enten du vil på shopping eller bare ønsker å titte, vil jeg anbefale at du legger turen innomhandlegatene Via Menzoni, Corso Vittorio Emanuele II, Via Montenapoleone og Via della Spiga. Disse gatene bærer helt klart preg av forseggjorte utstillinger som er en opplevelse i seg selv.Booking.com

Det historiske Galleria Vittorio Emanuele II er en annen shopping-severdighet. Den vakre handlearkaden er fra 1800-tallet og sørger for å holde oss tørrskodd om været ikke skulle vise seg fra sin beste side. Glem ikke å ta en titt opp her: takmaleriene og den vakre glasskuppelen må ses. Og glem heller ikke å se ned: mosaikkmønsteret på bakken under deg der du går er ikke som på et hvilket som helst kjøpesenter. Og á pro pos kjøpesenter: La Rinascente er for øvrig lurt å sjekke ut. Ta også turen til toppen, der det er servering og flott utsikt mot katedralen.

Milano

Selv er jeg glad i å handle med hjem noen lokale delicatesser fra mine reiser. I Milano har jeg funnet mye å velge mellom på Peck i Via Spadari, som regnes for å være en av Italias beste gourmet-butikker.

Kultur og severdigheter

Selv må jeg si at et besøk i Milanos katedral noe du absolutt bør få med deg. Katedralen er tross alt verdens tredje største kirke og det tok nesten 430 år å fullføre den (!). Jeg har ennå ikke tatt meg turen til toppen, men det er mulig å bli med på en guidet tur der.

Milano kan også skilte med å ha et av verdens største og mest kjente malerier; Leonardo da Vincis ”Nattverden”.  Billetter bør bestilles på forhånd og i god tid. Operahuset La Scala, som ligger i Milano, regnes for å være det viktigste operahuset i verden, og hit har jeg lenge drømt om å tilbringe en kveld. Flere berømte verk har vært urfremført her, som operaer av Rossini, Verdi og Puccini. Av andre severdigheter, finner vi en rekke museum, kirker og åpne byrom rundt om i byen.

God mat og vakre omgivelser

For lunsj med utsikt, ta turen til toppen av kjøpesenteret La Rinascente, som nevnt lenger oppe. Der du får 360 graders panoramautsikt og kommer tett på katedralen like ved. Men en personlig favoritt er den fine hagen til Hotel Bvlgari, der hotellets restaurant og hotellets Il Giardino serverer en italiensk meny. Hotellet ligger i et tidligere palass og hagen er designet av landskapsarkitekt Sophie Agata Ambroise, så vet du det.

Men skal du ha ekte husmannskost, ta turen til Antica Osteria Cavallini. Denne ligger for øvrig utenfor turiststrøket. Herlig sted! Jeg har også hatt gleden av en bedre middag på gourmetrestauranten Il Lugo di Aimo e Nadia.

Bamboo Bar serverer gode drinker i stilfulle omgivelser. Baren ligger tross alt på Armani Hotel. Og glem ikke å ta en kveld i Navigli. Her finnes flere småbutikker, restauranter og barer. På kveldstid er det livlig i strøket rundt kanalen, der folk går fra bar til bar eller på jakt etter et godt sted å spise.

affiliate-reklame for booking.com

Hotelltips til Milano

Armani Hotel

Hotellet har et stilrent og stramt utformet interiør med møbler fra Armani Casa i et bygg fra 1930-tallet designet av Enrico Griffini.

Sjekk prisen her

Baglioni Hotel Carlton

Boutique hotellet Baglioni Hotel Carlton ligger i motestrøket og er medlem av The Leading Hotels of the World.

Sjekk prisen her

Hotel Rosa Grand Milano

Hotel Rosa Grand Milano er et stilfullt hotell, som ligger like ved Piazza Fintana og kort gange fra Duomo di Milano.

Sekk prisen her

Hotel Maison Borella

Dette er et boutique hotel i Navigli, med utsikt mot Naviglio Grande.

Sjekk prisen her

Sirmione

Milano er et godt utgangspunkt for å reise rundt i Nord-Italia. Her fra Sirmione ved Gardasjøen

Dette er en revidert versjon av en artikkel som først ble publisert i VGBooking.com

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.