Overnatting i Imlil i Marokko

Kasbah Tamadout
Kasbah Tamadout, Richard Branson's eksklusive mansion i fjellene

Har du tenkt deg opp i Nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal, er nettopp den lille byen Imlil utgangspunktet for turen opp til toppen. Ønsker du best mulig standard, kan disse stedene anbefales for en unik opplevelse og overnatting i Imlil.

Imlil ligger 174o moh og er en liten landsby preget av enkle forhold, turister som stopper på vei lenger opp i fjellene. Noen butikker leier ut skiutstyr og turtøy, ellers er det mest enkle kaféer, samt lokale butikker som slakter, baker og dagligvare.

Like ved fossen som renner nedover fjellsiden i byen ligger et steinhus i marrokansk stil med 20 rom. Dette er Riad Dar Imlil som har utsikt mot de snødekte toppene rundt, og med god størrelse på rommene. Vi snakker ikke luksus her, men personlig og sjarmerende. Riad Dar Imlil har restaurant, men ønsker du middag, som kan serveres på rommet, på terrassen eller i peisestuen, må dette varsles i forkant samme dag.

Riad dar Imlil

Riad dar Imlil

Har du lyst å bo enda litt lenger oppe i fjellskrenten, kan du sjekke Kasbah du Toubkal med 11 rom og storslått utsikt. Her må man booke for minimum to netter. Da kan du glede deg over at du bidrar som ansvarlig turist til for eksempel bygging av skoler og innkjøp av ambulanser. Du kan også ta turen opp for lunsj, til fots eller på hest, men lunsjen må i så fall bookes i forkant. Eventuelt kan du nyte utsikten med et glass attåt for en pris av 50 dirham.

La Kasbah du Toubkal

Skulle du ønske å skeie helt ut, vil du bli fristet av stedet Richard Branson driver lenger ned i dalen, en god kjøretur fra Imlil. Vakkert beliggende med slående utsikt, er dette et sted for de som vil grave dypt i lommeboka.

Se Kasbah Tamadots egen nettside her 

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

1 kommentar

  • OnTrip.dk sier:

    WOW der kunne jeg godt tænkte mig at bo. Sikke et smukt sted, sikken en stemning for sket ikke at tale om udsigten. WOW, det må være en vild oplevelse at vågne op til.
    /Annette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.