Overnatting i Imlil i Marokko

Har du tenkt deg opp i Nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal, er nettopp den lille byen Imlil utgangspunktet for turen opp til toppen. Ønsker du best mulig standard, kan disse stedene anbefales for en unik opplevelse og overnatting i Imlil.

 *Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Slik kan jeg fortsette å skape gratis kvalitetsinnhold med nyttig informasjon for deg.  

Imlil ligger 174o moh og er en liten landsby preget av enkle forhold, turister som stopper på vei lenger opp i fjellene. Noen butikker leier ut skiutstyr og turtøy, ellers er det mest enkle kaféer, samt lokale butikker som slakter, baker og dagligvare.

Like ved fossen som renner nedover fjellsiden i byen ligger et steinhus i marrokansk stil med 20 rom. Dette er Riad Dar Imlil som har utsikt mot de snødekte toppene rundt, og med god størrelse på rommene.

Vi snakker ikke luksus her, men personlig og sjarmerende. Riad Dar Omar* har også restauran. Men ønsker du middag, må dette varsles i forkant samme dag.

Riad dar Imlil
Riad dar Imlil

Har du lyst å bo enda litt lenger oppe i fjellskrenten, kan du sjekke Kasbah du Toubkal med 11 rom og storslått utsikt. Her må man booke for minimum to netter.

Da kan du glede deg over at du bidrar som ansvarlig turist til for eksempel bygging av skoler og innkjøp av ambulanser. Du kan også ta turen opp for lunsj, til fots eller på hest, men lunsjen må i så fall bookes i forkant. Eventuelt kan du nyte utsikten med et glass attåt.

La Kasbah du Toubkal

Skulle du ønske å skeie helt ut, vil du bli fristet av stedet Richard Branson driver lenger ned i dalen, en god kjøretur fra Imlil. Vakkert beliggende med slående utsikt, er dette et sted for de som vil grave dypt i lommeboka.

Se Kasbah Tamadots egen nettside her 

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
  1. WOW der kunne jeg godt tænkte mig at bo. Sikke et smukt sted, sikken en stemning for sket ikke at tale om udsigten. WOW, det må være en vild oplevelse at vågne op til.
    /Annette

error: Content is protected !!