Pustehullet Ourika dalen

Ved foten av Atlas-fjellene ligger den frodige, vakre Ourika dalen. Vi tok turen ut av Marrakech når det var som vakrest her ute i Berber-land.

Ingenting galt med Marrakech, denne eksotiske destinasjonen nylig kåret til verdens beste reisemål for 2015. Byen som tilbyr livlig underholdning på Unesco-listede Jemaa el-Fna, vandringer i souk’en og fantastiske riads å bo i.

Men de stadig tilstedeværende, snødekte toppene i Atlas-fjellene er for lokkende. Ryktene om berber-landsbyer, øko-resorter som Fellah Hotel og tradisjonsrike kasbahs som Kasbah Agounsane er for fristende. Vi hyrer oss en bil og legger i vei, uten planlagt overnatting eller mål og mening – men gjennom Ourika dalen i retning High Atlas-fjellene.

Det gjør godt å slippe unna storbyens mas og den påtrengende eksosen fra Marrakechs trange smau og gater.

Ourika dalen er et avkoblingssted, et fristende område å dra ut til sommerstid, da Marrakech er enda varmere, enda mer støvete og temperaturforskjellen enda større. For i skyggen av Atlas-fjellene er klimaet litt lettere håndterbart i de vameste månedene.

Men nå, i april, er området først og fremst et syn! Varmt om dagen, kjøligere på kveldstid. Kontrastfullt, som naturen.

Synet av irrgrønt gress, vaiende villblomster og knall røde valmuehoder nikkende i fronten av fjellene gjør at vi må stoppe, rett som det er. Bilder skal knipses og dufter trekkes inn. Vi møter esler og mopeder langs veien, tungt nedlasset av nyskårne fargerike villblomster, sannsynligvis på vei til et marked like ved. Med rumpa i været står kvinner i fargerike stoffer og kutter i alt det grønne, mens menn med hatt og kjortler passer geiter og flokker av sauer som beiter.

Dette er berber-land, der folket som kom hit først fortsatt lever på tradisjonelt vis.

Ourika dalen, Marokko

Beste tid å dra: mars – mai / oktober – november. Ønsker du å oppleve blomstringen samtidig med snødekte fjell, er april perfekt tidspunkt.

Tips til overnatting i Ourika-dalen:

Bo på en kasbah: les om Kasbah Agounsane her
Bo i bohemsk luksus på øko-resort: les om Fellah hotel her
Les gjerne også overnattet i en riad i Imlil 
Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

4 Comments
  1. Åh, dette ser herlig ut, Mette! Ikke dumt å dra på biltur på egenhånd i Marokko! Fikk jo bare sett litt av området utenfor Marrakech selv på forrige Marokkotur, men kunne aldri tenke meg at det var så vakkert der før jeg dro. Jeg tenkte mer på landet som et typisk goldt ørkenland, men det er det jo absolutt ikke 😉

  2. Ja, det er sant, Ingeborg – jeg trodde også Marokko var mye mer goldt. Men her, i Ourika dalen, i hvertfall om våren, er det altså utrolig grønt, kontrastfullt og fargerikt.

    Ørken-tur får bli en annen gang for min del 🙂

  3. kan se på det øverste bildet i evigheter – helt nydelig er det!

error: Content is protected !!