Overnatting i Kotor, Montenegro

Skal du til Montenegro, må du nesten oppleve Kotor. Og den beste måten, er selvsagt om du overnatter i Kotor eller området rundt.

Vakker natur, med muligheter for å dra på padletur i kajakk, topptur i fjellene, til Unesco-byene Perast og Kotor, starte dagen med en yoga-time, eller rett og slett bare slappe av i idylliske omgivelser.

Her er noen tips til overnatting i Kotor:

Palazzo Radomiri i Dobrota * er et lite, familiedrevet hotell med rundt ti rom beliggende på solsiden av bukta i Dobrota mellom Kotor ogPerast. Frokosten er enkel og inkludert (i hvertfall i vårt tilfelle) og bestilles fra en meny. Rommene er enkelt, men delikat innredet, størrelsen varierer på rommene. Hotellet har solsenger på en pir, der man kan gå uti og svømme fra en stige. En herlig måte å ta seg en morgendukkert på.

Her kan du også leie sykkel, kajakk, samt – ikke minst – hotellet tilbyr yoga! En bedre start på dagen finnes knapt.

Forza Mare i Dobrota * hadde ikke ledige rom da vi var der, men vi ville garantert trivs her også. For her spiste vi både lunsj og middag – og deres restaurant er også å anbefale. Lekkert, idylliske omgivelser, super service. Hotellet har for øvrig fem stjerner, individuelt innredete rom, samt spa.

Hotellet har spa og solsenger ved sjøkanten. Og ikke minst: det skal ha huset celebre gjester som Beyonce og Jay-Z …

Overnatting i Kotor, Montenegro

Boutique Hotel Astoria * passer for deg som gjerne vil bo midt inne i Unesco-destinasjonen Kotors gamleby, ville jeg selv valgt Boutique Hotel Astoria. Det har høyt score på søkemotorerer, i tillegg så det veldig hyggelig ut da jeg gikk forbi i Kotor.

Ønsker du å bo i Perast, kan jeg tipse om disse to:

Overnatting i Kotor, Montenegro, Hotel Per Ast
Perast sett fra hotellets inngang

Hotel Per Astra * ligger litt unna det lille bysentrumet, men nært både sjø og gateliv. Tilbaketrukket og rolig, med basseng med utsikt mot Kotor-bukta.

Overnatting i Kotor, Montenegro, Hotel Conte, Perast
Hotel Conte i Perast ligger like ved sjøkanten med fantastisk utsikt over bukta

Hotel Conte * ligger sentralt plassert langs sjøkanten og like ved torget i Perast, med en bedre restaurant og hyggelig bar. Selve huset er vernet, og inne i lokalene er antikviteter utstilt. Her kan du bo i leilighet eller suite. Passer det ikke å overnatte her, vil jeg likevel anbefale en lunsj på restauranten ved sjøkanten. God mat og vakker utsikt. Her ble vi sittende lenge!

Til opplysning: Merk at lenker merket med *  er affiliate-lenker. Dette innebærer at Reiselykke tjener en lite kommisjon dersom du gjennomfører et kjøp via disse, uten at det koster deg noe ekstra.

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!