Overnatting i Kotor, Montenegro

Skal du til Montenegro, må du nesten oppleve Kotor. Og den beste måten, er selvsagt om du overnatter i Kotor eller området rundt.

Vakker natur, med muligheter for å dra på padletur i kajakk, topptur i fjellene, til Unesco-byene Perast og Kotor, starte dagen med en yoga-time, eller rett og slett bare slappe av i idylliske omgivelser.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden fylt med personlig reserachet, skrevet og fotografert kvalitetsinnhold for lesere som deg.

Artikkelen er fra 2015, gjennomgått og oppdatert i 2024.

Her er noen tips til overnatting i Kotor:

Palazzo Radomiri i Dobrota* er et lite, familiedrevet hotell med rundt ti rom beliggende på solsiden av bukta i Dobrota mellom Kotor ogPerast. Frokosten er enkel og inkludert (i hvertfall i vårt tilfelle) og bestilles fra en meny. Rommene er enkelt, men delikat innredet, størrelsen varierer på rommene.

Hotellet har solsenger på en pir, der man kan gå uti og svømme fra en stige. En herlig måte å ta seg en morgendukkert på. Dette boutique hotellet er tildelt bærekraftnivå 3+ hos booking og får et score på 9,3 av tidligere gjester. Sjekk pris og les mer her*

Her kan du også leie sykkel, kajakk, samt – ikke minst – hotellet tilbyr yoga! En bedre start på dagen finnes knapt.

Forza Mare i Dobrota * hadde ikke ledige rom da vi var der, men vi ville garantert trivs her også. For her spiste vi både lunsj og middag – og deres restaurant er også å anbefale. Lekkert, idylliske omgivelser, super service. Hotellet har for øvrig fem stjerner, individuelt innredete rom, samt spa.

Hotellet har bærekraftnivå 2 hos Booking.com og får et score på 9,3 av tidligere gjester. Sjekk pris og les mer her*

Hotellet har spa og solsenger ved sjøkanten. Og ikke minst: det skal ha huset celebre gjester som Beyonce og Jay-Z …

Overnatting i Kotor, Montenegro

Boutique Hotel Astoria * passer for deg som gjerne vil bo midt inne i Unesco-destinasjonen Kotors gamleby, ville jeg selv valgt Boutique Hotel Astoria. Det har høyt score på søkemotorerer, i tillegg så det veldig hyggelig ut da jeg gikk forbi i Kotor.

Hotellet får et score på 9,1 av tidligere gjester. Sjekk pris og les mer her*

Ønsker du å bo i Perast, kan jeg tipse om dette:

Overnatting i Kotor, Montenegro, Hotel Per Ast
Perast sett fra hotellets inngang

Hotel Conte * ligger sentralt plassert langs sjøkanten og like ved torget i Perast, med en bedre restaurant og hyggelig bar. Selve huset er vernet, og inne i lokalene er antikviteter utstilt. Her kan du bo i leilighet eller suite.

Passer det ikke å overnatte her, vil jeg likevel anbefale en lunsj på restauranten ved sjøkanten. God mat og vakker utsikt. Her ble vi sittende lenge!

Hotellet har bærekraftnivå 1 hos booking.com og får et score på 9,0 av tidligere gjester. Sjekk pris og les mer her*

Overnatting i Kotor, Montenegro, Hotel Conte, Perast
Hotel Conte i Perast ligger like ved sjøkanten med fantastisk utsikt over bukta

PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!