Bli med Line jorda rundt

Hun vil opp av sofaen, ut av komfortsonen – og skal nå reise verden rundt, uten en krone og med hjelp av lytterne og seerne. NRK P3s Line Elvsåshagen er klar for prosjekt «Line jorda rundt».

– Jeg sover ikke så mye om nettene. Lurer på hvordan det skal gå siste natta før …

Hun har gjort det før: reist gjennom flere land, på testoppdrag for NRK P3 i forkant av denne store reisen. Men bare i Europa. Hun skulle haike gjennom fire europeiske land, helt til Istanbul, på fire dager. Hun rakk ikke fristen. Hun ble fire timer forsinket. Men det var ikke det verste.

– Det der funka ikke så godt, sier Line. – Vi så jo nesten bare innsida av trailere på trailere!

Denne gangen blir det andre boller. Nå skal hun ut og reise verden rundt. Flybilletter er kjøpt. Sekken er pakket. Og hun reiser ikke alene. Den blide 25-åringen har med seg en stor, sterk og skjeggete kameramann, forteller hun.

– Jeg håper vi kan se ut som om vi er kjærester eller søsken, mer enn at vi lager et program, sier Line.

Men – hun har med seg mer enn èn reisepartner. For vi her hjemme kan også være med på reisen, via sosiale medier, radio NRK P3 og tv-programmet «Line verden rundt», som kommer på NRK3. Og Line trenger hjelp: hun reiser uten en eneste krone, og har ikke penger til hverken mat eller overnatting. Til det trenger hun lytternes og seernes hjelp.

– Jeg håper noen vil engasjere seg og dele reisetips med meg, sier Line.

Line er spent. Fryktelig spent. For programlederen på NRK P3 er ei trygghetssøkende jente, som stort sett har konsentrert seg om skole og jobb. Hun har ikke tatt seg tid til å reise, eller brukt noe særlig penger på å reise. – Det er på tide jeg gjør noe slikt. Jeg er 25 år nå. Ikke at det min siste sjanse, akkurat, men … Dette blir sannsynligvis det største jeg kommer til å oppleve i mitt liv!

Hun sier at hun har sett seg lei av ikke å ha noen gode historier å fortelle. – Alle vennene mine har en koko historie. Noe de har opplevd på reise. Flere av dem har reist rundt som backpackere. Jeg har aldri backpacka! Jeg har aldri vært forsøkt robba. Jeg har aldri gjort noe koko. Jeg vil at jeg, når jeg er femti, skal ha opplevd mer enn bare å ligge på sofaen etter jobb, liksom. At ikke det var hele livet mitt.

Hun har selvsagt reist litt, i privat regi. – Men da har alt vært planlagt på forhånd, sier hun. Som restauranter, hoteller, sightseeing. – Det mest spontane har liksom vært å dra på stranda en dag, uten at det var planlagt! Ellers har hun har reist på telturer, campingturer, og en gang var hun på chartertur til Egypt.

– Det var helt forferdelig! sier Line. De var en pakketur til Sharm el Sheik. – Alt var til rettelagt for turister, for at jeg skulle ha det bra. Det var ingen ekte kultur der, jeg opplevde jo ingenting!

Nå håper hun å møte ekte folk, møte mennesker der de bor, oppleve noe. Få innsikt i kulturen. Noe som gjør at også hun, når hun er eldre, har en koko historie å fortelle.

> Les også: Kunsten å reise alene

Line jorda rundt, Line Elvsåshagen, NRK P3

Dette er ting Line ikke kan reise uten:

En pose nøtter, prevensjonsmidler, bilde av katten Tut – og hatt og bart, om hun skulle trenge å kamuflere seg.  I tillegg har hun med seg app’en  Google Translate.

 – Jeg snakker jo bare engelsk! sier hun om den saken.

Dette tror Line hun vil savne

Lett tilgjengelig mat, kaviar, ost, tomatsuppe, kylling, majones, brød, brunost – og take away.

Jeg tror jeg kommer til å savne take away noe sinnsykt!

Om Line jorda rundt

Line jobber i NRK P3, og lever, i følge egne ord, ikke det livet hun drømmer om. Hun synes selv hun er for snusfornuftig. Nå vil hun legge bort dette – og gjennomføre en omvendt dannelsesreise gjennom alle verdensdeler. Alle hennes reiser skal utfordre Lines komfort og fornuft.

Under Lines reise vil NRK publisere bilder, videosnutter og oppdateringer flere ganger daglig på sosiale medier. Videre kan vi følge hennes på reisen flere ganger i uka på P3 Morgen, P3 Morgen på TV, samt i seks episoder som skal vises på NRK3.

> Les også: 15 ting jeg har lært av å reise alene 

Kommentar fra red.: reisen er nå over, men du kan fortsatt følge Line på Snapchat som linejordarundt Dette var reiseruta
  • Russland: St. Petersburg og Moskva
  • Iran: Tehran
  • Korea: Seol
  • Australia: Sydney, Brisbane, Gullkysten
  • Sør-Amerika: Peru og Bolivia
  • Afrika: Malawi og Tanzania
Slik kunne leserne hjelpe Line: Line reiste uten penger, og trengte tips til hvordan hun kunne skaffe seg husly og mat. Til nøds ville hun benytte seg av couchsurfing. Reiselysten?

Meld deg på månedens nyhetsbrev for tips og inspirasjon om reise!

  Sist oppdatert desember 2015

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!