Palm Springs – oasen i Californias ørken

Palm Springs – oasen i Californias ørken

Rundt 2,5 times biltur sør-vest for Los Angeles, midt i det tørreste tørre i denne amerikanske delstaten, ligger en grønn, palmeprydet oase med 130 golfbaner, flere mindre byer og overdådige private boliger på lukkede, eksklusive klubb-områder. 

Palm Springs er ikke bare en by, men et større område; faktisk er Palm Sprins en oase i Californias ørken, nærmere bestemt Riverside County.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden fylt med personlig reserachet, skrevet og fotografert kvalitetsinnhold for lesere som deg.

Hit drar man for sommertemperatur vinterstid, nyte et av de utallige spa-anleggene eller delta på noen av verdens største og mest kjente festivaler. Underjordiske kilder sørger for at det selv her, langt ute i ørkenen, er grønt og frodig.

Selv dro vi hit for å overvære tidenes konsert-opplevelse: Desert Trip.

California

Tips: Trenger du leiebil? Jeg pleier å sjekke beste pris på kjente utleieselskaper hos RentalCars

Joshua Tree National Park

Men når man først drar hit, har også Palm Springs-området noe helt spesielt å lokke med: nasjonalparken Joshua Tree National Park. For det er nettopp i dette området her disse helt spesielle trærne som er kjent fra coveret til U2s album ved samme navn som dem finnes – som ikke finnes noe annet sted i verden enn nettopp her i området.

Les også: Mystiske, magiske og underlige Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park

Utover nasjonalparken finner vi her golfbaner, spamuligheter og diverse underholdningstilbud.

Her er en liten oversikt over området:

→ Se også Visit California for mer info

Palm Springs

En by med billig shopping, kaféer og restauranter, et museum og et stjernelagt fortau kalt walk of the stars. Her skjer mye på festivalfronten gjennom hele året. I tillegg finner man her Palm Springs Aerial Tramway som tar bedøkende med opp i høyden.

Sjekk hotell i Palm Springs her

Desert Hot Springs

Et sted på toppen av en naturlig varmekilde som har over 20 spa og en rekke internasjonale restauranter.

Palm Desert

Her finner vi tilbud om up scale-shopping, kunstutstillinger, samt turmuligheter og sykkelstier.

Indian Wells

Særlig kjent for tennis-turneringer på Indian Wells Tennis Garden, men her arrangeres også kunstfestivalen Indian Wells Arts Festival og jazzfestivalen Desert Lexus Jazz Festival

Palm Springs

La Quinta

En oase med luksushjem på lukkede områder med de beste golf-baner, og det er også her konsert-happenings som Coachella og Desert Trip foregår – på Polo-klubben like ved. I La Quinta Old Town finnes noen restauranter og mindre utsalgssteder.

Indio

Selveste festivalbyen, der happenings som Coachella og Desert Trip foregår – blant annet.

Coachella

Byen ved samme navn som musikk-festivalen og en by som tiltrekker yngre tilreisende med kulturfestivaler.

Palm Springs

Rancho Mirage

Stedet som forbindes med kongelige og presidenter, og som tilbyr underholdning som kasino, kino og museum for barn.

Cathedral City

Denne byen blir regnet for å være en av Americas beste byer å bo i, takket være de mange familievennlige tilbud, med kunstgallerier og shoppingmuligheter.

Mer å lese fra California

Joshua Tree National Park

Roadtripping California – tips og veiviser

Desert Trip – en magisk musikalsk ørkenopplevelse

Den fantastisk vakre og litt underlige Joshua Tree National Park


PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Ser ut som et utrolig spennende og ikke minst variert område. Noterer meg på den utrolig lange lista over steder jeg må få besøkt når jeg først får surra meg over til USA en vakker dag. 😀

error: Content is protected !!