Kulturell storbyweekend i Madrid

Kulturell storbyweekend i Madrid

En storbyweekend i Madrid er en super feriekombinasjon med badeliv ved Costa del Sol. Hurtigtoget sørger for å ta oss i rasende fart til Spanias hovedstad.

Det var slik jeg selv ankom Madrid: med hurtigtoget fra Malaga, som er et eldorado av matopplevelser, kulturopplevelser og storbyliv. For selv om Malaga også byr på sin dose med deilige mat- og kunstopplevelser, er det også noe spesielt med å besøke Spanias hovedstad, som er både elegant og koselig på én og samme tid, og full av storbyopplevelser.

Buen Retiro-parken i Madrid
Buen Retiro-parken
→ Les også Å reise med tog: Reiselykke på to skinner

Livlige Madrid

Det er nok av gode shoppingmuligheter i de livlige gatene, som for øvrig også er rike på livlige puber, tapasbarer og gode restauranter. Vi tok også turen til Tablao Villa Rosa for å oppleve ekte flamenco. Definitivt en turistopplevelse, men moro likevel.

Jeg tok tok også turen til historiske Plaza Mayor, som åpnet i 1620. På travle og inspirerende Mercado de San Miguel, som ligger like ved like ved benyttet anledning til å smake på noen deilige delikatesser servert med et glass cava. Anbefales!

Plaza de Santa Ana i Madrid
Hotel ME madrid Reina Victoria ligger ved Plaza de Santa Ana i Madrid

Vi sjekket inn på Hotel ME Madrid Reina Victoria ved Plaza de Santa Ana, hvor serveringssteder ligger tett i tett rundt den koselige plassen. Gamlebyen Madrid de los Austrias er så klart også verdt et besøk, men det er også gatene rundt de mange åpne plassene rundt omkring i byen.

Museumsbyen over alle

Kongeslottet ligger ved Almudena-katedralen og er fra det 17. århundret. Palacio Real, som det heter, er arkitektonisk en blanding av barokk og klassisisme. Det ligger en stor plaza i midten, og derfra fikk jeg en fin utsikt over den historiske parken Campo del Moro.

Almudena-katedralen i Madrid
Almudena-katedralen

Det finnes i alt 60 museum i Madrid, men de tre viktigste ligger i kunsttriangelet Paseo del Arte, like ved Buen Retiro-parken. Prado-museet har en av verdens viktigste malerisamlinger, Thyssen-Bornemisza-museet har mer enn 800 malerier fra de flamske malerne til i dag, mens Reina Sofia-museet stiller ut spansk samtidskunst.

Prado-Muséet i Madrid
Prado-museet

Buen Retiro – byens grønne lunge

Selv brukte jeg også en god del tid i Buen Retiro-parken, som er byens største park, grunnlagt av Felipe IV og var et sted de kongelige i tidligere tider slappet av. Først i 1868 ble parken åpnet for byens øvrige borgere, og har siden da vært en høyst populær park å besøk for byens innbyggere.

Palacio de Cristal i Buen Retiro parken i Madrid
Palacio de Cristal i Buen Retiro parken

I dag drar innbyggere og besøkende hit for å slappe av under trærne, sitte på en benk, spise på en kafé, eller kanskje ta seg en liten rotur med en av båtene som er til leie. Selv synes jeg det var særlig hyggelig å se hvordan de lokale tok parken i bruk, se på de friserte trærne og barna som lekte ved karusellene. Jeg møtte alt fra gjøglere, sjonglører til musikanter som skapte liv og underholdning i parken.

Campo del Moro i Madrid
Utsikt mot Campo del Moro

Reise dit

Med tog fra andre deler av Spania eller fly fra Norge. Det er også mulig å reise hele veien fra Norge med tog. I denne artikkelen finner du ut hvordan du kan reise fra Norge og ut i Europa med tog

Tips til spisesteder – tre klassikere

Markedo de San Miguel: Inspirerende og travelt matmarked like ved Plaza Mayor

La casa del Abuelo: Dette lille lokalet serverer kun reker tilberedt på ulikt vis – og det har det vært gjort her siden 1906.

Restaurant El Rancion de Esteban: En restaurant som er en opplevelse i seg selv, med rause, velsmakende porsjoner.

Les også

10 tips til Madrid
Jon Bergs matguide til Madrid
→ Jeg har også skrevet om Madrid for VG Reise. Se mine artikler på trykk i andre medier her

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

3 Comments
  1. Åh tack för mycket härlig läsning 🙂
    Vi åker till Madrid i slutet av februari, hoppas att våran resa blir lika bra som din.Jag är supersugen på att besöka Palacio de Cristal och Almudena-katedralen.

  2. Hei, Ann
    Så hyggelig at du tok turen innom her. Ønsker deg en riktig god tur! Madrid er kjempefin, bare å glede seg!
    Takk for kommentar 🙂

    Hilsen Mette

error: Content is protected !!