Mystiske, magiske og underlige Joshua Tree National Park

Mystiske, magiske og underlige Joshua Tree National Park

I Sør-California, en times kjøretur unna Palm Springs, ligger et helt spesielt ørkenlandskap med de sjeldne trærne ved navn Joshua Trees.

Men Joshua Tree National Park huser ikke bare av disse trærne: dette er også et unikt geologisk området og et sted å dra for å bli bedre kjent med amerikansk natur, historie og kultur. 

Nasjonalparken Joshua Tree

Parken er som et økologisk veikryss, der Mojave-ørkenen og Colorado-ørkenen møtes. Digre steinformasjoner, rare, usedvanlig hardføre trær, fantastisk utsikt og et spennende dyreliv: denne nasjonalparken har jeg hatt lyst å besøke lenge. Besøket overgikk mine forventninger og vel så det.

Selve treet, Joshua Tree, er viden berømt takket være U2s platecover, men det er faktisk ikke her det berømte bildet er tatt. Likevel: hippier, musikere og andre kunstnere har valfartet til dette helt spesielle landskapet i årtider.

Mange er nok de som har dødd av tørst, vandrende gjennom landskapet forgjeves på jakt etter vann. For til tross for at store områder rundt Indio og Palm Springs er som oaser av grønne lunger og palmetrær, er ikke det tilfellet her ute i Joshua Tree National Park.

En kontrast til Palm Springs

Vi er i Indio/Palm Springs-området for den unike konsertopplevelsen Desert Trip. Ørken sett til side: Indio og omegn er i større grad preget av palmer og grønne områder enn sand, til tross for at vi nettopp befinner oss i en ørken.

Men når vi lørdag morgenen drar ut i Joshua Tree National Park; ja, DA snakker vi ørken.

Kjemisk fritt for kommersielle krefter, er dette besøket en sårt tiltrengt pause vi får fra reklameplakater og alskens tilbud om alt mulig convenient. Her i parken er det bare vill, tørr natur, turstier, noen teltplasser å slå seg ned ved og et og annet toalett.

Roadtripping Joshua Tree National Park
Roadtripping Joshua Tree National Park

Vi stopper ved flere av severdighetene i løpet av kjøre turen:

Cholla Cactus Garden

Cholla Cactus i Joshua Tree National Park
Cholla Cactus i Joshua Tree National Park
Cholla Cactus i Joshua Tree National Park
Cholla Cactus i Joshua Tree National Park

Kampesteiner ved White Tank

Boulders ved White Tank
Kampesteiner ved White Tank

Skull rocks

Skull rocks i Joshua Tree National Park
Skull rocks i Joshua Tree National Park

Keys View

Utsikt fra Keys View i Joshua Tree National Park
Utsikt fra Keys View

Dette utsiktspunktet ligger 1581 moh utsikt til Coachella dalen og er en 10 minutters biltur unna hovedveien. På en klar dag kan man se Mountain Signal i Mexico. Noe av det man ellers ser herfra, er Mount San Jacinto (3 302 moh) og Mount Gorgonio (3 506 moh). Palm Springs og Coachella Valley ligger i bakgrunnen og man kan skimte Salton Sea i sør-øst.

Utsikt fra Keys View i Joshua Tree National Park
Fantastisk utsikt! Tips: hatt og nok vann er ikke bare lurt å ha med inn i parken – det er livsviktig

Det finnes så mye mer: et stor løypenett av ulike turstier, klatremuligheter og alternative kjøreruter. Vi har ikke tid til alt dette. Vi må rekke tilbake til tidenes konsertopplevelse. Men vi gjør det vi kan for å oppleve mest mulig i løpet av de seks timene vi har til rådigheter. Og det er så verdt det!

At vi ikke prioriterte å få med oss denne runden da vi dro på roadtripping i California for en tid tilbake, gjør ikke lenger noe. Jeg er her nå! Og det var enda kulere, enda rarere og enda mer imponerende enn jeg hadde forventet. Jeg er så glad for at vi fikk med oss dette denne gang. Anbefales, altså!

Roadtrip Joshua Tree National Park

Om Joshua Tree National Park

Parken har flere innganger. Vi kjørte tvers gjennom fra Cottonwood Visitor Center til Joshua Tree Visitor Center. Denne kjøreturen tar 2 timer om du kjører uten å stoppe. Legger man til utsiktspunktet Keys View, tar det 20 min ekstra, ikke medregnet stopp. Mer info om nasjonalparken her.

Viktig å huske på ved et besøk:

 • Dette er ørken: det er varmt, tørt og det finnes ingen steder å kjøpe vann eller mat i selve parken. Avhengig av hvor lenge du planlegger å være der: ta med nok vann, litt å spise (gjerne noe salt) og ikke minst: pass på at du har nok bensin på bilen
 • Skal du gå tur, bør du dra utenom sommersesong og før / etter sola står for høyt på himmelen. Det er også da man eventuelt kan se dyrelivet
 • Det finnes slanger og edderkopper
 • Følg nasjonalparkens regler for kjøring og opphold i parken
 • Overnatting på teltplasser må bookes på forhånd
 • Om du har tenkt å gå tur i området, bør det planlegges godt. Her er en liste over ulike turer å gå.
Skilt ved Cholla Cactus Garden i Joshua Tree National Park

Korte fakta om Joshua Tree

 • Inngang koster $20 for en bil (per 2016)
 • Parken har flere innganger, en ved Joshua Tree Village, ved Twentynine Palms og ved Cottonwood Spring nær Indio.
 • Det finnes en slags skog av Joshua trær når man kjører mot  Keys View, på 1200 – 1280 moh.
 • To ørkenlandskap møtes her: Mojave- og Colorado-ørkenen, som både parken og den nærliggende landsbyen like ved er oppkalt etter.
 • Beste tid å dra: vår og høst, samt tidlig morgen eller før solnedgang

Slik kommer du til Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park ligger sør i California og et besøk her kan fint kombineres med en reise til for eksempel Los Angeles, Palm Springs eller San Diego. Det anbefales å overnatte i området, enten på et motell ved Joshua Tree, et hotell i Palm Springs sentrum eller i en av de mange resortene i området rundt Coachella, Indio eller Palm. Veibeskrivelse finner du her.

Korte fakta om Joshua trær

 • Joshua Trees er en variant av yucca-planten, og selv om den kan bli opp mot 24 meter høy, er den altså ikke et tre
 • Enkelte mener et Joshua tre kan bli hele 150 år gammelt
 • Mange kjenner planten fra U2s platecover med samme navn, men det fotoet ble tatt ved ørkenen nær Las Vegas (Death Valley)
 • Både parken og den nærliggende landsbyen ved samme navn er oppkalt etter disse trærne.
Joshua Tree i Joshua Tree National Park
Joshua Tree i Joshua Tree National Park

PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
 1. Hei Marianne!
  Disse trærne var rett og slett ganske kule 🙂 En underlig opplevelse, samtidig veldig vakkert – til tross for det tørre landskapet.

  / Mette

error: Content is protected !!