12 reisetips til Bratislava

Bratislava ligger langs Donau og har et konsentrert sentrum med en koselig og oversiktlig gamleby med mange hyggelige restauranter, barer og lokale butikker. Ole tok turen senhøstes og deler her sine beste reisetips til Bratislava!   

Tips og fotos: Ole Fjeldheim

Slovakias største by er nettopp hovedstaden Bratislava, som har rundt 450 000 innbyggere. Byen ligger enkelt tilgjengelig med kort kjøretur fra Wien, hvor det finnes direkte flyvninger til fra Oslo flere ganger i uken. Bratislava regnes også for å være en rimelig by å oppholde seg i.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden fylt med personlig reserachet, skrevet og fotografert kvalitetsinnhold for lesere som deg.

12 reisetips til Bratislava

1. Rusle rundt i gamlebyen: I gamlebyen finnes det mange koselige lokale kafeer, restauranter og lokale butikker.

2. Besøk Bratislava Castle: Slottet er et historisk landemerke og selve symbolet på Bratislava. Slottet har en fantastisk utsikt utover både Bratislava og Donau.

3. Båttur på Donau: Sommerstid er det nok også fint å dra på et lite cruise på elven Donau.

4. Besøk Bratislavas landemerke UFO: Bar og restaurant som ligger på toppen av pilarene på Bratislava New Bridge (Novy Most) også kalt UFO broen. Restauranten karaktiseres som en av Slovakias beste og har en særdeles flott utsikt utover hele Bratislava. Heisen opp koster 6,5 euro om man kun skal besøke baren og utsiktspunktet på toppen. Spiser man på restauranten er heisturen gratis.

5. Besøke julemarkedet: Det idylliske julemarkedet dominerer gamlebyen i hele desember. Her selges brukskunst, alle mulige lokale matspesialiteter og god drikke.

6. SPA: I forhold til hjemme i Norge, er det billig med spa i Bratislava. Prøv f.eks. SPAet i kjelleretasjen på Hotel Devin. Pris for en times behandling ligger på ca. 40 Euro. Personlig testet!

7. Kombiner en tur til Bratislava med tur til Wien: Det går også fint an å kombinere en langweekend med opphold i både Bratislava og Wien da byene er innen en times rekkevidde og med hyppige bussavganger.

Anbefalte restauranter, cafeer og barer:

8. Sasazu er en trendy asiatisk restaurant i fantastisk lokale, sentralt plassert midt i gamlebyen.

9. Bistro Soho er en kombinert kaffebar og enkel restaurant i moderne og minimalistisk. Perfekt for en kjapp og god lunsj, med rimelige asiatiske retter. Et veldig populært treffsted sentralt i historiske sentrum.

10. Bratislavsky Mestiansky Pivovar er et klassisk slovakisk mikrobryggeri i flotte lokaler med god lokal mat. Sentralt plassert, rett utenfor gamlebyen og populært blant lokal befolkningen.

11. Bratislava Flagship Restaurant er ett gammelt og herskapelig kinolokale bygd om til en atmosfærisk restaurant og byens største bar med fokus på lokale tradisjonelle retter til rimelig pris. Må oppleves.

12. Mondieu LaboratoirMondieu kjeden har flere koslige kaffebarer rundt omkring i byen hvor avdelingen kalt Laboratoir er den nyeste og mest trendy. Her får du kaffe i  verdensklasse, fristende kaker, iskrem og sjokolade og enkle retter og til og med ett glass vin. Flotte lokaler med lounge-stil.

Praktiske reisetips til Bratislava

Prisnivå

Mat og drikke er billig i forhold til Norge. Det koster ca. kr. 20,- for en halvliter øl og ca. kr. 30,- for ett glass vin. Middagsretter fra ca. kr. 60 på bedre restauranter.

Reise dit

  • Med fly: Bratislava er enkelt tilgjengelig og ligger kun 45 minutters kjøring fra Wien flyplass med flere ukentlige direkteflyvninger med Austrian Airlines og Norwegian på 2 timer og 20 minutt. Det går buss hver time fra flyplassen til sentrum av Bratislava og det koster kun 5 euro.
  • Med tog: Se tipsene her for hvordan reise ut i Europa med tog

Tips til overnatting i Bratislava

Hotel Devin * er et pent og velholdt 4 stjerners hotell beliggende i det historiske sentrum vendt mot elven Donau.

Tips: Be om rom med elveutsikt – og spesielt anbefales rommene i 5. etasje med balkong mot elven. Priser fra ca. 800 kr med velassortert frokost, svømmebasseng og SPA i kjelleren.

Radisson Blu Carlton Hotel * er et elegant hotell fra 1920 tallet, som ligger helt perfekt plassert i det historiske sentrum. Priser fra ca. 700 kroner pr. natt. Hotellet har også svømmebasseng.

For reisetips til Wien, se disse artiklene:

PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Gjesteskribent

Gjesteskribenter og bidragsytere deler reiseopplevelser og reisetips fra der de bor, steder de har besøkt personlig eller reiser de har foretatt på oppdrag for Reiselykke.

3 Comments
  1. Jeg var en snartur innom Bratislava (én overnatting) for et par år siden i forbindelse med en ukes høsttur til Budapest og Wien. Fikk sett gamlebyen og slottet en stille og rolig søndag formiddag, og høstfargene hadde satt sitt preg på byen. Veldig fint!

  2. Mange gode tips! Jeg besøkte byen på sommeren, og den var nesten overraskende livlig. Det ble dessverre ikke tid til å se andre deler av landet, eller stoppe inn Wien, men får håpe flere muligheter byr seg. 🙂

error: Content is protected !!