Reiseguide til Seychellene – med guide til øyhopping

Seychellene kan skryte av noen av verdens vakreste strender, kokosnøtter som er Unesco-listet og et bevisst grep om bærekraftig turisme. Basert på egne erfaringer, her er mine tips til øyhopping på Seychellene, et øysamfunn fri for masseturisme. 

De i alt 115 billedskjønne paradisøyene Seychellene ligger i Det indiske hav, vest for det afrikanske fastlandet, nord for Madagaskar og Mauritius og sørvest for Sri Lanka. Her finner vi noen av verdens vakreste strender, herlig atmosfære, bilfrie øyer og utallige ubebodde strender. Selv har jeg kun vært på tre av dem. Det frister definitivt til gjentagelse.

→ Les også: 6 grunner til å reise til Seychellene

Mahé – Seychellenes største øy

Beau Vallon Mahé Seychellene

Første stopp er Beau Vallon som ligger nordvest på Mahé, på det mest kuperte området av øya. Bak oss rager frodig fjellandskap, i front er det intet annet enn turkisblå horisont og en disig silhuett av – ja, nettopp: Silhouette Island.

Skog er det da også rikelig av her på Mahé: regnskog, riktignok, frodig og grønn dekker den det kuperte terrenget. For her er det ikke bare hav så langt øyet kan se. Bak oss ruver fjellene med spennende formasjoner og varierte tresorter.

Beau Vallon er likevel mest kjent for den tre kilometer lange sandstranden som er myk som silke. En og annen korall ligger strandet, små skjelldyr stikker fra tid til annen hodet opp.

Spredt i det særdeles tempererte vannet ligger en og annen kropp og dupper. Voksne som barn kaster seg på bølgene, leker, ler og svelger unna det salte, lunkne vannet.

Reise rundt på Mahé

Det er fullt mulig å leie bil, men vi valgt selv å ikke gjøre det:  her er venstrekjøring, i tillegg til smale, svingete veier med dype renner i veiskulder for å samle regnvann – og nesten fraværende autovern.

Les mer om våre opplevelser og reisetips til Mahé her

La Digue – bilfritt og vakkert

Source d'Argent på La Digue, Seychellene

La Digue på Seychellene er kjent for sin bohemske atmosfære, bilfrie gater, små gjestehus og usedvanlig vakre strender. Dette er Seychellenes tredje største befolkede øy, kun 10 km2 stor. Som de fleste andre innbyggere og besøkende er vi på sykkeltur på øya. Ikke bare én dag, men tre dager sykler vi på kryss og tvers over denne lille øya.

La Digue, som de fleste steder i Seychellene, er fri for masseturisme. Hotellene er små og beste transportmiddel er sykkel. Hotellet vi har tatt inn på har solcelle-panel på taket. Langs sykkelveien og strendene møter vi skilpadder og flere steder mindre boder av tre der det selges ferske frukter og kokosnøttvann. De fleste restauranter serverer kreolsk mat eller mat inspirert av kreolsk kjøkken.

Les mer om våre opplevelser og reisetips til La Digue her

Praslin – øya med de Unesco-vernede kokosnøttene

Praslin

Unescos verdensarvliste rommer så mangt; som de merkelige utformede kokosnøttene Coco de Mer i den tettvokste skogen Vallée de Mai på Praslin. Og de finnes kun på Seychellene, som her på Praslin, Seychellenes nest største øy. Sammen med øyas vakreste strand, Anse Lazio, er Coco de Mer selve høydepunktene flest besøkende kommer til Praslin for å se.

Les mer om våre opplevelser og reisetips til Praslin her

Praktisk info til øyhopping på Seychellene

På sykkeltur på La Digue, Seychellene

Slik reiser du dit

 • Vi startet på Mahé, der den internasjonale flyplassen på Seychellene ligger.
 • Det går ikke direktefly fra Norge. Men du kan fly med for eksempel KLM/Air France, Quatar og Emirates
 • Vær obs på lang kø i immigrasjonen (vi hadde en dårlig start med to timer her).
 • Du trenger ikke visum, men gyldig pass og flybillet for utreise
 • Les også: Ansvarlig reise: Tips til den bevisste turist

Slik reiser du rundt

Med bil og sykkel:

På Mahé kan man kjøre med egen bil eller leie sjåfør / benytte taxi. Vi gjorde det siste. Pris ligger på 200 – 250 rupi per 15. min. Det samme gjelder Praslin. Men på La Digue, derimot, er det bilfritt (det vil si, det finnes noen få arbeidsbiler der). Her er beste transportmiddel sykkel, samt tilbud om å bli kjørt rundt i type golfbiler på de bedre hotellene.

Med hurtigbåt

Ferje til Praslin

Vi dro med hurtigbåt mellom øyene. Fordi vi befinner oss langt ute til havs, og det faktisk er ganske stor avstand mellom noen av øyene, ble jeg skikkelig båtsyk, spesielt på hjemveien mellom Praslin og Mahé. Båtsyketabletter kan med fordel medbringes for den som trenger slikt.

 • I Victoria, hovedstaden på Seychellene, ligger havna der båter går videre ut til andre øyer. Vi dro derfra til La Digue.
 • Ferjeturen mellom Mahé og La Digue går via Praslin, der vi byttet ferje. Turen tar i alt ca. 1 time og 15 min. Pris: ca. €50 for økonomi-billett og ca. €65 for business-billett.
 • Ferjeturen mellom Praslin og La Digue er på 15 minutter. Ferjeturen mellom Mahé og Praslin er 1 time.

Med fly

Andre velger å fly. Spesielt sommertid (norsk sommer) kan været være krevende ombord i en ferje. Da anbefales det lokal å fly mellom øyene.

Lokale reiseselskaper

Vi reiste på egenhånd og fant ut av ting underveis. Men vi støtte på ulike reiseselskaper lokalt, som du kan sjekke ut om du ønsker det: Mason’s TravelCreole og 7 degrees. Jeg har nå også møtt dem alle tre i forbindelse med en presentasjon de nylig hadde i Oslo. Da stiftet jeg også bekjentskap med Blue Safari og deres nye konsept Alphonse Island, som setter opplevelser i fokus på øyene som kalles «outer islands».

Prisnivå på Seychellene

Seychellene regnes for å være et dyrt reisemål, men det er altså ikke dyrere å være der enn i Norge. Men selvsagt, sammenlignet med mange andre varmere strøk, er det dyrere å feriere her. Priseksempler: lokal øl på flaske: ca. kr. 65,- / en flaske bedre fransk hvitvin: ca. kr. 450,- / hovedrett på bedre restaurant: ca. kr. 250,-

Husk at det er langt dyrere på resortene enn på lokale restauranter. I mine tidligere innlegg finner du også tips til lokale restauranter på Mahé, La Digue og Praslin

Beste tid å dra dit

Seychellene ligger utenfor syklon-beltet og er dermed stort sett uberørt av kraftig vind og nedbør. Her er det tropisk klima med behagelige temperaturer (sjelden under 24°C og sjelden over 34°C).

Seychellene året rundt:

 • Oktober til mars: Passatvindene blåser fra nordvest og havet er rolig, med temperaturer for typisk varmt tropisk klima.
 • Desember til januar: Været et litt varmere og mer fuktig
 • Mai til september: Passatvindene blåser fra sørøst og været er generelt tørrere og mindre fuktig, med litt lavere temperaturer (rundt 26°C) og mer kraftig sjø, særlig på sør-øst kystene.

Tips til hotell og overnatting

Hotel Le Duc Praslin


Hotelltips La Digue

Seychellene har et bevisst fokus på øko-turisme og ønsker ikke masseturisme. Øya La Digue er bilfri, med få hotell og her er det derfor lurt å være ute i god tid ved bestilling av overnatting.

Le Domaine de l’Orangeraie

Et fire-stjerners øko-hotell omsluttet av skog og naturopplevelser, tett på stranda. Hotellet er i kategorien luksus og er et nok et eksempel på at også luksushotell som dette kan ha miljøperspektiv. Her bodde vi! Sjekk pris og booking her*

Domaine Les Rochers

Domaine Les Rochers ligger omgitt av en tropisk hage, 150 meter fra stranden i landsbyen La Passe på La Digue. Komplekset har bungalower og leiligheter med selvhusholdning. Sjekk pris og booking her*

Le Repaire – Boutique Hotel & Restaurant

Her bodde vi på Mahé: H Hotel Beau Vallon Beach Resort er et fem-stjerners boutique resort med 100 rom og villaer, med basseng, i alt syv restauranter, spa, treningsrom og aktiviteter. Hotellet ligger like ved stranden og med gangavstand til det meste i området. Sjekk pris og booking.com*

Cabanes Des Anges

Cabanes Des Anges har utendørsbasseng, hage og luksuriøse rom i La Digue. Den fantastiske stranden er en 7-minutters gange unna. Sjekk pris og booking her*

Hotelltips Praslin

Det finnes både gjestehus og eksklusive luksushotell på Praslin. Mens Raffles* går for å være det mest eksklusive, valgte vi å gå for kunsthotellet Hotel Le Duc* ved Baie Sainte Anne.

Hotel Le Duc har flere restauranter og tilgang til strandlinje og solsenger på Cote d’Or Beach. Det er dessuten tildelt bærekraftnivå 3 hos booking.com og har fått et score på hele 8,9 fra tidligere gjester. Les mer her*

Paradise Sun er et større resort i kolonistil i Baie Sainte Anne. En av de første hotellene på Praslin og ble gjenoppbygget etter tsunamien i 2004. Egen strand og flott beachrestaurant. Høyt score på booking.com og er tildelt bærekraftnivå 3. Sjekk pris og booking her*

Hotelltips Mahé

Anantara MAIA Luxury Resort & Spa

Her bor du i en av de 30 villaene på halvøya for deg selv, med din helt egen butler gjennom hele oppholdet. Medlem av «The Leading Hotels of the World» og praktiserer filosofien «Whatever, Whenever, Wherever» på vegne av sine gjester.

Er tildelt bærekraftnivå 3 hos booking.com og et score på hele 9,8 av tidligere gjester. Sjekk pris og booking her*

Kempinski Seychelles Resort

Luksushotell tilbaketrukket beliggende i sør, med ca. 1 km lang strand og vakre naturomgivelser, ca. 30 min. fra flyplassen. Hotellet har 3 restauranter og tilbyr blant annet yoga fra fjelltoppen bak hotellet

Er tildelt bærekraftnivå 3 hos booking.com og et score på hele 8,5 av tidligere gjester. Sjekk pris og booking her*

Flere reiseråd

Guidebok: Seychelles av Myn Mair og Lynnath Beckley (Bradt)

→ Nettsiden til det offisielle turistkontoret på Seychellene: www.seychelles.travel

Første gang publisert 9.10.17. Oppdatert og revidert februar 2024.


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

10 Comments
 1. Hvor ser det bare lækkert ud – jeg er da parat til at pakke kufferteren med det sammen og tage afsted 🙂 Dejlige indbydende billeder og du frister bestemt til et besøg til en eller alle øerne.

  /Annette

 2. Hei, Annette
  Så hyggelig å høre! Jeg må innrømme det fristet til å reise tilbake, nå som jeg hentet opp bilder og skrev om Seychellene ,,,

  /Mette 🙂

 3. Øyhopping på Seychellene kan anbefales! Jeg har også vært på de samme tre øyene som deg, selv om jeg ikke bodde på Mahé. La Digue ble favoritten min, helt uten tvil. I likhet med deg er jeg veldig fristet til å reise tilbake! 🙂

 4. Hei, Kjersti 🙂
  Jeg er enig med deg – La Digue er også min favoritt. Det var noe med den rolige atmosfæren, syntes jeg. Takk for kommentar!
  /Mette

 5. Det er ikke ofte jeg synes steder virkelig skiller seg ut lenger, Internett er jo fullt av bilder fra hele verden, men det er noe helt magisk med de rare steinformasjonene på bildene her 😀 Håper jeg får muligheten til å ta turen hit etter hvert, da skal denne guiden trekkes frem. Men foreløpig må jeg nok nøye meg med å se på bildene 🙂

 6. Hei, Jørn
  Så kjekt å høre at bildene falt i smak! Ja, jeg er enig med deg – disse steinformasjonene skiller seg ut, altså. Og det var også veldig finkornet sand for den som er glad i strandliv.

  Takk for at du tok tiden innom og tok deg til å legge igjen kommentar!

  /Mette 🙂

 7. Åh, eksotiske drømmedestinasjon nummer én! Håper jeg en gang får vasse i vannet ved disse nydelige strendene. Skal lete fram denne guiden når jeg engang tar meg råd til å reise dit. 🙂

 8. Jeg tenkte å dra noen dager til Seychellene i mai 2018. Beregner én overnatting på Mahe og 2-3-4 på La Digue. Skal videre til Dubai, men litt usikker på hvor mange dager som er passe på Seychellene. Holder det f.eks. med en overnatting på Mahe? Eller er det mye å se og gjøre så det fint hadde vært greit med to? Og er La Digue så liten at det kan bli «mye» med fire overnattinger?

 9. Hei Ragnhild!

  Det kommer litt an på hva du ønsker å oppleve. Det høres litt lite ut med så få dager totalt sett, men om det er den tiden du har, ville jeg prioritert La Digue. Dette er ikke ei øy det skjer veldig mye på, men det er veldig flotte strender der og rolig atmosfære. Du kan eventuelt ta en dagstur til Praslin (ca. 15 min. med båt fra La Digue), der parken med de sjeldne kokosnøttene befinner seg, eller ta båttur til andre øyer.

  Mahé er langt større, det er mer å gjøre, mer restauranter og liv, og der ligger også hovedstaden. Mulig du kan legge inn en tur der på returen, om du har tid.

  God tur etterhvert! Hilsen Mette 🙂

error: Content is protected !!