Sihanoukville for kresne globetrottere

Sørkysten av Kambodsja, med Sihanoukville og øyene utenfor spissen, er kjent for flotte strender og for å være et backpacker-paradis. Men her finnes også noen perler for mer kresne globetrottere.

 

Sanden er silkemyk, de fargerike båtene ligger og dupper i horisonten, mens øyene utenfor ligger en kort båttur unna.

Krabbeselger Otres Beach

For den som søker en pust i bakken eller en avrunding av et opphold i Kambodsja med templer, landsbyopplevelser og storbyliv, er Otres Beach et godt valg. Er du tilfreds med en enkel bungalow på stranden, uten aircondition og beachparties innen rekkevidde, er Otres Beach 1 stedet. For de av oss som setter mer pris på bedre fasiliteter, lekre boutique-hotell og service, er Otres Beach 2 stedet. Her er sanden også renere, mer finkornet og myk.

Det er ikke mye annet å gjøre her enn å slappe av på stranda, spise et bedre måltid eller vandre langs strandkanten. Området for øvrig er under utvikling og ikke spesielt pent, men strendene, havet og øyene utenfor er både fine og byr på muligheter for ulike former for vannsport. Et par dagers avkobling her gjør seg i et land som har så mye annet å by på av opplevelser ellers.

Reisetips: På øyene er det enklere komfort, uten wifi og aircondition. Her må du huske å ha med cash, da det ikke finnes mini-bank her.

Anbefalte restauranter ved Otres Beach, Sihanoukville

  • Secret Garden: herlig khmer-mat med sting. Beste og mest populære restaurant på Otres beach 2.
  • Papa Pippo: god, sprøstekt italiensk pizza, ligger på Otres beach 1.

Anbefalte steder å besøke i området

Hotelltips Otres Beach

Otres Beach har flere hotell, både ved stranden og lenger bak. For den som søker backpacker-style, dra til Otres beach 1. Dette er tre av de beste hotellene på Otres beach 2 per dags dato for publisering av denne artikkelen: 

Ren Resort

Ren Resort, Otres Beach, Sihanoukville

Ren Resort * er et lite boutique hotel med fine rom, der flere vender mot det smale bassenget. Har restaurant og solsenger på stranden. Delikate rom og lekre bad. Her bodde vi! Tamu * har lekre og delikate rom. Litt høyere i pris enn Ren. White boutique hotel * er et annet, litt større, luksuriøst hotell i boutique style. 

Tamu Hotel

 

Til opplysning: Merk at lenker merket med *  er affiliate-lenker. Dette innebærer at Reiselykke tjener en lite kommisjon dersom du gjennomfører et kjøp via disse, uten at det koster deg noe ekstra.

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
  1. Sihanoukville er et flott sted. Hadde noen fantastiske dager der selv for litt over et år siden. Kan virkelig anbefale å overnatte på øya Koh Ta Kiev som ligger en halvtimes tid med båt fra fastlandet. Nesten ingen turister, plettfrie hvite strender og bungalower å sove i. Prisene er jo også fantastiske. Hvor mange steder i verden får du en stille øy med privat strand for $25 per natt? 🙂

error: Content is protected !!