Favoritt-restauranter i London

The Ivy Chelsea Garden
The Ivy i Chelsea Garden er en all day dining restaurant

Jeg drar gjerne et par ganger i året til London, enten for jobb, med venner, med mann eller annen familie. Slik har jeg opp igjennom årene opparbeidet meg en aldri så liten liste over favoritt-restauranter i London. 

Noen restauranter vender jeg tilbake til, men som regel står det også en ny eller to på programmet. På den måten får jeg gjentatt suksessen hos noen favoritter, men samtidig testet nye steder.  Ettersom jeg ofte blir spurt om reisetips til London, har jeg nå samlet et knippe favoritt-restauranter i denne artikkelen. Det er ymse typer restauranter her, der de fleste har en god blanding av bra mat, stilfullt interiør og god stemning.

-> Om du ønsker tips til hotell i London, se listen over hotell-tips til London her

Dette er mine

Favoritt-restauranter i London

kategorisert etter type spisested 

Restauranter best for sharing

 • Sexy Fish er en supertrendy fiskerestaurant ved Berkely Square. Prøv andesalaten! Og petit four – for all del! Nettside: http://m.sexyfish.com
 • Hakkasan er aldri feil. Jeg har testet begge i London, samt kjedens restauranter i Miami, San Fransisco, New York og Las Vegas. I London velger jeg meg Mayfair. Prøv dim sum’en! Se menyen her
 • Zuma serverer contemporary japansk, ligger nær Harrod’s i Knightbridge og er et supert lunsj-sted. Prøv laks- og tunfisk-tartar med kaviar. Se meny her. 
 • Coya er en lun og trendy peruviansk restaurant. Prøv Atun Tacos. Se meny her. 
 • Roka serverer contemporary japanske retter fra robota grillen. Se meny her 
 • Sakenohana by Hakkasan serverer gode drinker i baren på gateplan, før turen går opp i  restauranten ved hjelp av den større rulletrapp. Stilfullt interiør med sterke innslag av tre. Les mer her

Beste klassiske restauranter i London

 • Le Petit Maison er en koselig og klassisk fransk restaurant. Prøv de grillede lammekotelettene  Se meny her. 
 • Galvin at Windows på Hilton: en Michelin-stjernerestaurant på toppen av Hilton. Server set meny til sympatiske priser til lunsj. Se meny her. 
 • The Ivy i Soho er klassikeren og her det startet. Perfekt sted og dra etter et show eller en teaterforestilling i West End.  Flere restauranter finner du både i London og Los Angeles.
 • The Ivy Café i Marylebone har all day dining-tilbud og ligger sentralt i forhold til shopping og kulturopplevelser. Les mer her. 
 • Galvin La Chapelle ligger i en tidligere kirke i Shoreditch. Har Michelin-stjerne og flott lokale. Se menyen her.
 • Le Caprice ligger like nedi gaten fra Hotel Ritz. En restaurant som omtaler seg som «modern british», men som bærer et  helt tydelig preg av klassisk italiensk sted, med innslag av fransk og asiatisk. Hvite duker, et par runde bord, mulighet for å spise ved baren, samt jazz på søndager. Les mer her

Livlige og stilfulle restauranter

 • Berners Tavern er et super-stilfullt og samtidig overdådig lokale der det serveres contemporary britisk cuisine. «Flaming Alaska» er en opplevelse for to eller flere. Se menyen her 
 • Maze er en av Gordon Ramseys restauranter. Beliggende i Mayfair og serverer en fushion av moderne europeiske og asiatiske retter.  Se meny her
 • Quaglino’s er et brasserie-sted med underholdning, bra bar og matservering. Se menyen her 

Beste indiske restauranter

Beste italienske restauranter

 • C London ligger i hjertet av Mayfair og busy og bustling spesielt søndager til lunsj. Prøv klassikeren hjemmelaget taglioni med skinke! Se menyen her 
 • Zaferrano ligger i Londons Belgravia og er en stilfull restaurant med klassiske italienske retter. Se lunsjmenyen her 
 • Cecconi’s ligger i Mayfair og er et livlig og elegant sted. Serverer mat dagen lang. Se menyen her 
 • Daphne’s er en nabolagsrestaurant i Chelsea, og passer fint som et sted for shopping-lunsj. Men også kveldene er hyggelige her. Se menyen her 

Best for frokost

 • Chiltern Fire House ligger i et av André Balazs hotell-prosjekter. Mannen bak steder som Chatau Mormont, Sunset Beach og The Standard har også gjort suksess i London. Vi tar mer enn gjerne frokosten her – for den unike opplevelsen.
 • The Ivy Chelsea Gardens er et super-hyggelig all day dining-sted som også har en bakhage som frister om sommeren. Se menyen her
 • New York-klassikeren Baltazar har inntatt London og serverer mat dagen lang. Selv liker jeg meg godt på frokost her. Se menyen her 
 • No 6 at La Fromagerie er en herlig delikatessebutikk med kafédel. Her serveres gode teer og kaffe, samt både frokost, lunsj og middag. Les mer her

Favoritt afternoon tea-steder

 • Thames Foyer på Hotel Savoy har en lekker glass-dom og eget sjokolade-bakeri. Te-listen er lang! Les mer her.
 • The Berkeley Hotel serverer den legendariske fashionista-afternoon teen Prêt-à-Portea – en opplevelse! Ikke minst for øyet. Se mer her 
 • The Promenade på The Dorchester serveres afternoon tea, som det har gjort siden 1931. Les mer om dette her 

Beste barer i London

Her er jeg muligens noe på gyngende grunn, og her er det helt sikkert mange som har helt andre anbefalinger å slå i bordet med – ikke minst av typen nabo-puben. Likevel: dette er tre jeg i hvert fall anbefaler:

 • Artesian Bar er flere ganger kåret til verdens beste bar for sine drinker. Baren ligger på det lekre fem-stjerners hotellet The Langham, og er absolutt verdt en tur før middag – selv om det er omveien. Les mer her
 • Å besøke Rivoli Bar på the Ritz er nærmest som å gå inn i et rom laget av gull. Les mer her 
 • Hakkasan har bar i tillegg til restaurant og lager lekre drinker med asiatisk vri!

Affiliate-annonse for booking.com

Hotelltips i London

Beliggenhet har (nesten) alt å si for et vellykket opphold i London. Ettersom ting fort tar tid i en storby med mye trafikk, og man ønsker å komme seg raskt fra a til å, er det lurt å vurdere hotell og planer i forhold til hverandre.

Velg enten å bo i et område der du vet du kommer til å oppholde deg en god del, og planlegg å komme deg rundt med enkelt tilgang til undergrunnen. Skaff deg et Oyster card til undergrunnsbanen, last ned Uber-appen eller benytt anledningen til å forflytte deg rundt med gode sko på beina eller de sorte London-taxiene.

Her er mine beste hotelltips, område for område:

Rosewood, hotell i london

hotell i london, the rosewood


Hotelltips i Kensington

Om du ønsker å bo nært ambassadeboliger, Kensington Gardens, Royal Albert Hall, shopping og gode restauranter, er Kensington området for deg.

The Kensington Hotel

Luksuriøse The Kensington Hotel ligger midt i South Kensington, har flotte fellesområder med mikser tradisjon med moderne stil.

Les mer her

Royal Garden Hotel

Royal Garden Hotel er et større fem-stjerners hotell, beliggende like ved Kensington Park. Har døgnåpen treningssal, tre barer og to restauranter.

Les mer her

The Pelham

 The Pelham har individuelt innrede rom i et sjarmerende og luksuriøst townhouse sentralt i South Kensington. Hyggelig og lunt.

Les mer her

Sloan Square Hotel

Dette er et lite boutique hotell, sentralt plassert like ved Sloan Square station. Rommene er små, men sjarmerende og hyggelige. De mot forsiden er noe større (og dyrere).

Les mer her


Hotelltips i Marylebone

Marylebone er det koselige området, nærmest som en landsby i storbyen, med en rekke gode restauranter og mindre butikker i området.

Hotel Mandeville

Hotel Mandeville er et 4 stjerners boutique hotell kun fem minutter å gå fra handlegatene Oxford Street og Bond Street.

Les mer her

The Marylebone Hotel

The Marylebone Hotel ligger nær Oxfordstreet, med eget svømmbasseng og flott treningsrom.

Les mer her

The Durrants

Durrants ligger i en sjarmerende bygning fra 1700-tallet, i en rolig del av Marylebone, 5 minutter å gå fra Oxford Street.

Les mer her


Hotelltips i Shoreditch

Shoreditch ligger nord for London City, og er å regne for en av de mer trendy strøkene, med nattklubber og barer som holder åpent lenger enn i sentrumskjernen av London.

Hoxton Hotel Shoreditch

Shoreditch’s storstue, supertrendy og hyggelig. Bøker fyller resepsjonsområdet, som aldri ligger stille.

Les mer her

Ace Hotel

Nok et trendy hotell, med DJ og fotoboks i resepsjonsområdet, samt en stilfull restaurant og hyggelig fellesområde.

Les mer her

Nobu

Det første Nobu hotellet i Europa har nå åpnet i Shoreditch. Restauranten ved samme navn ligger i kjelleren.

Les mer her

Hotelltips i Mayfair

Vest i London og øst for Hyde Park ligger Mayfair – et forretningsområde, sofistikert og med en rekke bedre restauranter omtrent mellom Hyde Park og West End.

The May Fair

The May Fair er et femstjerners luksushotell, som ble åpnet i 1927 av King George V. Hotellet er omgitt av parker, teatre og severdigheter.

Les mer her

The Westbury Mayfair

Et femstjerners hotell, beliggende i Bond Street, nært Buckingham Palace og designer-butikker like ved.

Les mer her

Hotelltips i Holborn

Holborn er en bydel i sentrum av London, som ligger mellom Soho og City of London, og nær Covent Garden og Oxford Street.

The Hoxton, Holborn

Trendy hotell med gode senger og finesser som frisk melk i kjøleskapet og en times gratis telefonsamtaler ut av landet (!). Her ligger Hubbard & Bell,  Chicken Shop og Holborn Grind.

Les mer her

The Rosewood Hotel

Luksuriøst hotell, med delikate og inspirerende fellesområder. Kun fem-minutters gange fra Covent Garden og Oxford Street. Hotellet har spa, badstue og glamourøs restaurant.

Les mer her

 

The City

I Londons finansdistrikt, bor du nært severdigheter som St. Paul’s Cathedral, Museum of London og i gangavstand fra Shoreditch


The Ned

The Ned, London


Londons nye storstue ligger i The City, med godt bevarte, historiske lokaler, flere restauranter og takterrasse med utsikt og basseng.

Les mer her


Klassiske hotell i London

En og annen gang er det en ren og skjær opplevelse å ta inn på et av de klassiske hotellene, der servicen er på strekk og du får alt av fasiliteter – og høy lysekronefaktor.

The Langham

En herlig roseduft møter deg i det du går inn i hotellets foaje. Her finner du også en av London’s beste, og mest stilfulle, barer.

Les mer her

Hotel Savoy

En difinitiv favoritt blant mer klassiske hotell! Ligger like ved Savoy Theatre. Er kjent for sin afternoon tea og sjokoladen som lages på huset. Har spa, basseng, treningsrom og flere restauranter.

Les mer her

The Ritz

Et annet klassisk hotell! Også The Ritz er kjent for sin afternoon tea. Et godt alternativ om ikke lommeboka strekker til en overnatting …

Les mer her

Kart over favoritt-restauranter i London

Her har jeg plottet inn restaurantene i Googles My Maps. Du kan også følge denne linken for en oversikt over de omtalte restaurantene.

Flere London-tips

Har du tips til gode restauranter i London? Del gjerne i kommentarfeltet!

Første gang publisert 21. juni 2016. Oppdatert med flere tips april 2017.

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

2 kommentarer

 • Gine Johannson sier:

  Hei Mette!
  Jeg snek meg med til London.
  Nyter sen lunch på Ivy’s garden – for en perle!
  Fant det selvfølgelig på sidene dine.
  Gratulerer ned utmerkelse og flott blogg.
  Håper vi sees snart!
  Klem Gine

  • Reiselykke sier:

   Hei, Gine! Så hyggelig at du legger igjen en hilsen her 🙂

   Jeg skjønner godt du «snek deg med», jeg 😉 Høres topp ut å nyte en sen lunsj akkurat der … Kos deg masse videre. Håper vi ses snart!

   / Mette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *