Brixton – Londons karibiske bydel

Brixton – Londons karibiske bydel

Fargerike Brixton er kjent for bra uteliv og som bydelen der David Bowie ble født. Men Brixton er en spennende bydel å besøke på dagtid også – ikke minst på søndager. 

Flyet vårt hjem går ikke før kvelden denne søndagen, så vi bestemmer oss for å utforske en, for oss, ny bydel i London. Vi hiver oss med på undergrunnsbanen Victoria line til endes, der siste stopp er nettopp Brixton.

Det hele er ganske enkelt og mye av de spennende tilbudene i Brixton viser seg å være sentrert rundt undergrunnsstoppet. Vi går sidegate opp og ned og finner veien til både markeder, barer, individuelle butikker og en gate viet til slaktere og fiskeutsalg.

Les også: Shoreditch: Bohemsk, alternativ og mangfoldig

Farmer’s Market i Brixton

Hver søndag er det Farmer’s Market også i Brixton, og dette holder til like oppe i gata fra stasjonen. Her er det utvalg av både grønt og økologisk nybakt brød, en mobil kaffebar og annet. Denne søndagen er det langt fra kaotisk her også, så det går helt fint å ta en titt på varene og slå av en prat med de som står og selger.

Mathallen Pop Brixton

Pop Brixton Bar London

Like bortenfor dukker det (for min del) særlig inspirerende Pop Brixton opp. Dette er en klynge av fargerike containere som er satt sammen til en enhet som rommer flere matutsalg og felles spiseområde, nesten som Oslos egen Vippa. Men er det lov å si at Brixton Pop er hakket kulere?

Her er det en vintagebutikk, en barberer, pizzeriaen Made of Dough, som baker langtidshevede bunner i vedovn og juiceren Homegrown som også selger litt øko-grønt å spise. Det er kø borte hos Koi Ramen, noe som skjuler en annen potensiell perle ved siden av: Viet Box. De første kundene har inntatt setene hos S11 Bar, men hos New Zealand Wine er det fortsatt stille denne søndags formiddagen.

Brixton Village

Vår søndagsvandring fortsetter inn i en markedshall som rommer Brixton Village. Her er de innendørs gatene delt inn i avenues, med en miks av barer, diverse butikker og markedsutsalg. Men det mest populære stedet var helt klart Burnt Toasty Café, som hadde den lengste køen.

Gatelangs i Brixton

Men spennende markeder til tross: legg også turen rundt i gatene ellers. Langs Atlantic Road ligger flere utsteder og kaféer, som Dip and Flip, kaffebaren Parissi, kinesiske CourtesanThe Wine Parlour og Lounge Brixton. Herrekles- og interiørbutikken Article kan også være verdt en tur innom.

Ta også turen opp langs Electric Avenue, selv om tilbudet der kanskje er mindre antuelt for turister: her ligger halalslaktere, fiskemarkeder, grønnsaksbutikker og andre spesialforretninger, som alle holder åpent også søndager.

Bowie og kino

Et must i Brixton er selvsagt å legge inn et stopp ved David Bowie Memorial i Tunstall Road. Fortsatt legger fansen ned blomster til minne om artisten som vokste opp nettopp her i Brixton. For den som enten vil shoppe eller se på arkitektur, ligger det historiske kjøpesenteret Morleys på hjørnet der.

Litt lenger opp i gata, like ved Tate Central Free Public Library og over gata for Lambeth Town Hall, ligger Ritzy kino og bar. Et hyggelig sted å ta seg en kaffe eller et glass, eventuelt å se en film.

Nyttig info om et besøk i Brixton:

  • Ta Victoria line til Brixton, som er siste stopp
  • Det er Farmer’s Market hver søndag
  • Brixton Pop holder åpent hver dag, søn. – ons. til kl. 23.00, tors. til lør. til midnatt.

Flere London-tips

Her finner du mine beste tips til hotell i London
Mine personlige restauranttips i London
The Ned – Londons nye storstue
Hotell-omtale The Hoxton i Shoreditch 
London for livsnytere
Alle London-artikler finner du samlet her
Take Away i Brixton, London

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Hei, Renate
    Det var veldig kult område, så mange spennende spisesteder, caféer og markeder. Tenker jeg vil ta en kveld der også, neste gang jeg er i London.
    / Mette 🙂

error: Content is protected !!