Brixton – Londons karibiske bydel

Street art i Brixton, London

Fargerike Brixton er kjent for bra uteliv og som bydelen der David Bowie ble født. Men Brixton er en spennende bydel å besøke på dagtid også – ikke minst på søndager. 

Flyet vårt hjem går ikke før kvelden denne søndagen, så vi bestemmer oss for å utforske en, for oss, ny bydel i London. Vi hiver oss med på undergrunnsbanen Victoria line til endes, der siste stopp er nettopp Brixton.

Det hele er ganske enkelt og mye av de spennende tilbudene i Brixton viser seg å være sentrert rundt undergrunnsstoppet. Vi går sidegate opp og ned og finner veien til både markeder, barer, individuelle butikker og en gate viet til slaktere og fiskeutsalg.

Farmer’s Market i Brixton

 

Hver søndag er det Farmer’s Market også i Brixton, og dette holder til like oppe i gata fra stasjonen. Her er det utvalg av både grønt og økologisk nybakt brød, en mobil kaffebar og annet. Denne søndagen er det langt fra kaotisk her også, så det går helt fint å ta en titt på varene og slå av en prat med de som står og selger.

Mathallen Pop Brixton

Pop Brixton Bar London

Like bortenfor dukker det (for min del) særlig inspirerende Pop Brixton opp. Dette er en klynge av fargerike containere som er satt sammen til en enhet som rommer flere matutsalg og felles spiseområde, nesten som Oslos egen Vippa. Men er det lov å si at Brixton Pop er hakket kulere?

Her er det en vintagebutikk, en barberer, pizzeriaen Made of Dough, som baker langtidshevede bunner i vedovn og juiceren Homegrown som også selger litt øko-grønt å spise. Det er kø borte hos Koi Ramen, noe som skjuler en annen potensiell perle ved siden av: Viet Box. De første kundene har inntatt setene hos S11 Bar, men hos New Zealand Wine er det fortsatt stille denne søndags formiddagen.

Brixton Village

Vår søndagsvandring fortsetter inn i en markedshall som rommer Brixton Village. Her er de innendørs gatene delt inn i avenues, med en miks av barer, diverse butikker og markedsutsalg. Men det mest populære stedet var helt klart Burnt Toasty Café, som hadde den lengste køen.

Gatelangs i Brixton

Men spennende markeder til tross: legg også turen rundt i gatene ellers. Langs Atlantic Road ligger flere utsteder og kaféer, som Dip and Flip, kaffebaren Parissi, kinesiske CourtesanThe Wine Parlour og Lounge Brixton. Herrekles- og interiørbutikken Article kan også være verdt en tur innom.

Ta også turen opp langs Electric Avenue, selv om tilbudet der kanskje er mindre antuelt for turister: her ligger halalslaktere, fiskemarkeder, grønnsaksbutikker og andre spesialforretninger, som alle holder åpent også søndager.

Bowie og kino

Et must i Brixton er selvsagt å legge inn et stopp ved David Bowie Memorial i Tunstall Road. Fortsatt legger fansen ned blomster til minne om artisten som vokste opp nettopp her i Brixton. For den som enten vil shoppe eller se på arkitektur, ligger det historiske kjøpesenteret Morleys på hjørnet der.

Litt lenger opp i gata, like ved Tate Central Free Public Library og over gata for Lambeth Town Hall, ligger Ritzy kino og bar. Et hyggelig sted å ta seg en kaffe eller et glass, eventuelt å se en film.

Nyttig info om et besøk i Brixton:

  • Ta Victoria line til Brixton, som er siste stopp
  • Det er Farmer’s Market hver søndag
  • Brixton Pop holder åpent hver dag, søn. – ons. til kl. 23.00, tors. til lør. til midnatt.

affiliate-reklame / booking.com

Mine favoritthotell i London

The Durrants

Durrants Hotel

Et herlig historisk hotell i Marylebone, som har vært drevet av familien Miller i snart 100 år. Her finner du unikt innredede rom i en Georgiansk bygning, med rolig beliggenhet, men samtidig sentralt og nært butikker, restauranter og museum.

Les mer her

The Hoxton, Shoreditch

The Hoxton Shoreditch

Et trendy og uformelt hotell sentralt i Londons Shoreditch, med undergrunnen knappe 5 minutter unna. Området byr på spennende byliv, markeder og restauranter.

Les mer her

The Ned

The Ned London

Et hotellkonsept der du kan tilbringe hele helgen innendørs – om du vil. Her er noen av Londons beste restauranter, kule barer og en scene midt i foajéen, hvor det ofte er et lite jazzorkester.

Les mer her

 

Chiltern Firehouse

Chiltern Firehouse

Et nedtonet luksushotell midt I hjertet av Marylebone beliggende i en tidligere brannstasjon fra 1889. Dette er et av hotellkongen André Balazs’ eksklusive og lekre hotell, som er en opplevelse å bo på – men også dyrt.

Se hotellets egen nettside

The Hoxton, Holborn

The Hoxton Holborn

Et trendy og uformelt hotell sentralt i bysentrum av London, Holborn, med kort gange til undergrunnen. Stilfullt innredet og med tilbud om lån av sykler.

Les mer her

The Bloomsbury Hotel

The Bloomsbury London

Dette luksushotellet ligger midt i teaterdistriktet, nært Tottenham Court Road undergrunn og The British Museum. Hotellet har et par stilfulle barer og ligger nært gode shoppingmuligheter.

Les mer her

Flere London-tips

Mine personlige restauranttips i London

The Ned – Londons nye storstue

Hotell-omtale The Hoxton i Shoreditch 

London for livsnytere

Alle London-artikler finner du samlet her

Take Away i Brixton, London

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.