Brixton – Londons karibiske bydel

Street art i Brixton, London

Fargerike Brixton er kjent for bra uteliv og som bydelen der David Bowie ble født. Men Brixton er en spennende bydel å besøke på dagtid også – ikke minst på søndager. 

Flyet vårt hjem går ikke før kvelden denne søndagen, så vi bestemmer oss for å utforske en, for oss, ny bydel i London. Vi hiver oss med på undergrunnsbanen Victoria line til endes, der siste stopp er nettopp Brixton.

Det hele er ganske enkelt og mye av de spennende tilbudene i Brixton viser seg å være sentrert rundt undergrunnsstoppet. Vi går sidegate opp og ned og finner veien til både markeder, barer, individuelle butikker og en gate viet til slaktere og fiskeutsalg.

Farmer’s Market i Brixton

 

Hver søndag er det Farmer’s Market også i Brixton, og dette holder til like oppe i gata fra stasjonen. Her er det utvalg av både grønt og økologisk nybakt brød, en mobil kaffebar og annet. Denne søndagen er det langt fra kaotisk her også, så det går helt fint å ta en titt på varene og slå av en prat med de som står og selger.

Mathallen Pop Brixton

Pop Brixton Bar London

Like bortenfor dukker det (for min del) særlig inspirerende Pop Brixton opp. Dette er en klynge av fargerike containere som er satt sammen til en enhet som rommer flere matutsalg og felles spiseområde, nesten som Oslos egen Vippa. Men er det lov å si at Brixton Pop er hakket kulere?

Her er det en vintagebutikk, en barberer, pizzeriaen Made of Dough, som baker langtidshevede bunner i vedovn og juiceren Homegrown som også selger litt øko-grønt å spise. Det er kø borte hos Koi Ramen, noe som skjuler en annen potensiell perle ved siden av: Viet Box. De første kundene har inntatt setene hos S11 Bar, men hos New Zealand Wine er det fortsatt stille denne søndags formiddagen.

Brixton Village

Vår søndagsvandring fortsetter inn i en markedshall som rommer Brixton Village. Her er de innendørs gatene delt inn i avenues, med en miks av barer, diverse butikker og markedsutsalg. Men det mest populære stedet var helt klart Burnt Toasty Café, som hadde den lengste køen.

Gatelangs i Brixton

Men spennende markeder til tross: legg også turen rundt i gatene ellers. Langs Atlantic Road ligger flere utsteder og kaféer, som Dip and Flip, kaffebaren Parissi, kinesiske CourtesanThe Wine Parlour og Lounge Brixton. Herrekles- og interiørbutikken Article kan også være verdt en tur innom.

Ta også turen opp langs Electric Avenue, selv om tilbudet der kanskje er mindre antuelt for turister: her ligger halalslaktere, fiskemarkeder, grønnsaksbutikker og andre spesialforretninger, som alle holder åpent også søndager.

Bowie og kino

Et must i Brixton er selvsagt å legge inn et stopp ved David Bowie Memorial i Tunstall Road. Fortsatt legger fansen ned blomster til minne om artisten som vokste opp nettopp her i Brixton. For den som enten vil shoppe eller se på arkitektur, ligger det historiske kjøpesenteret Morleys på hjørnet der.

Litt lenger opp i gata, like ved Tate Central Free Public Library og over gata for Lambeth Town Hall, ligger Ritzy kino og bar. Et hyggelig sted å ta seg en kaffe eller et glass, eventuelt å se en film.

Nyttig info om et besøk i Brixton:

  • Ta Victoria line til Brixton, som er siste stopp
  • Det er Farmer’s Market hver søndag
  • Brixton Pop holder åpent hver dag, søn. – ons. til kl. 23.00, tors. til lør. til midnatt.

Denne seksjonen inneholder affiliate-reklame for booking.com
reklame: affiliate-lenker til booking.com

Hotelltips i London

Beliggenhet har (nesten) alt å si for et vellykket opphold i London. Ettersom ting fort tar tid i en storby med mye trafikk, og man ønsker å komme seg raskt fra a til å, er det lurt å vurdere hotell og planer i forhold til hverandre.

Velg enten å bo i et område der du vet du kommer til å oppholde deg en god del, og planlegg å komme deg rundt med enkelt tilgang til undergrunnen. Skaff deg et Oyster card til undergrunnsbanen, last ned Uber-appen eller benytt anledningen til å forflytte deg rundt med gode sko på beina eller de klassiske sorte London-taxiene.

Her er mine beste hotelltips, område for område:

Rosewood, hotell i london

hotell i london, the rosewood


Hotelltips i Kensington

Om du ønsker å bo nært ambassadeboliger, Kensington Gardens, Royal Albert Hall, shopping og gode restauranter, er Kensington området for deg.

The Kensington Hotel

Luksuriøse The Kensington Hotel ligger midt i South Kensington, har flotte fellesområder med mikser tradisjon med moderne stil.

Sjekk pris her

Royal Garden Hotel

Royal Garden Hotel er et større fem-stjerners hotell, beliggende like ved Kensington Park. Har døgnåpen treningssal, tre barer og to restauranter.

Sample Content

The Pelham

 The Pelham har individuelt innrede rom i et sjarmerende og luksuriøst townhouse sentralt i South Kensington. Hyggelig og lunt.

Sjekk pris her

Sloane Square Hotel

Dette er et lite boutique hotell, sentralt plassert like ved Sloan Square station. Rommene er små, men sjarmerende og hyggelige. De mot forsiden er noe større (og dyrere).

Sample Content


Hotelltips ved Marylebone

Marylebone er det koselige området, nærmest som en landsby i storbyen, med en rekke gode restauranter og mindre butikker i området.

The Mandeville Hotel

Hotel Mandeville er et 4 stjerners boutique hotell kun fem minutter å gå fra handlegatene Oxford Street og Bond Street.

Sjekk pris her

The Marylebone Hotel

The Marylebone Hotel ligger nær Oxfordstreet, med eget svømmbasseng og flott treningsrom.

Sjekk pris her

The Durrants

Durrants ligger i en sjarmerende bygning fra 1700-tallet, i en rolig del av Marylebone, 5 minutter å gå fra Oxford Street.

Sjekk pris her


Hotelltips i Shoreditch

Shoreditch ligger nord for London City, og er å regne for en av de mer trendy strøkene, med nattklubber og barer som holder åpent lenger enn i sentrumskjernen av London.

Hoxton Hotel Shoreditch

Shoreditch’s storstue, supertrendy og hyggelig. Bøker fyller resepsjonsområdet, som aldri ligger stille.

Sjekk pris her

Ace Hotel

Nok et trendy hotell, med DJ og fotoboks i resepsjonsområdet, samt en stilfull restaurant og hyggelig fellesområde.

Sjekk pris her

Nobu

Det første Nobu hotellet i Europa har nå åpnet i Shoreditch. Restauranten ved samme navn ligger i kjelleren.

Sjekk pris her

Hotelltips i Mayfair

Vest i London og øst for Hyde Park ligger Mayfair – et forretningsområde, sofistikert og med en rekke bedre restauranter omtrent mellom Hyde Park og West End.

The May Fair

The May Fair er et femstjerners luksushotell, som ble åpnet i 1927 av King George V. Hotellet er omgitt av parker, teatre og severdigheter.

Sjekk pris her

The Westbury Mayfair

Et femstjerners hotell, beliggende i Bond Street, nært Buckingham Palace og designer-butikker like ved.

Sjekk pris her

Hotelltips i Holborn

Holborn er en bydel i sentrum av London, som ligger mellom Soho og City of London, og nær Covent Garden og Oxford Street.

The Hoxton, Holborn

Trendy hotell med gode senger og finesser som frisk melk i kjøleskapet og en times gratis telefonsamtaler ut av landet (!). Her ligger Hubbard & Bell,  Chicken Shop og Holborn Grind.

Sjekk pris her

The Rosewood Hotel

Luksuriøst hotell, med delikate og inspirerende fellesområder. Kun fem-minutters gange fra Covent Garden og Oxford Street. Hotellet har spa, badstue og glamourøs restaurant.

Sample Content

The City

I Londons finansdistrikt, bor du nært severdigheter som St. Paul’s Cathedral, Museum of London og i gangavstand fra Shoreditch


The Ned

The Ned i London - et hotell med flere gode restauranter i London


Londons nye storstue ligger i The City, med godt bevarte, historiske lokaler, flere restauranter og takterrasse med utsikt og basseng.

Sjekk pris her


Klassiske hotell i London

En og annen gang er det en ren og skjær opplevelse å ta inn på et av de klassiske hotellene, der servicen er på strekk og du får alt av fasiliteter – og høy lysekronefaktor.

The Langham

En herlig roseduft møter deg i det du går inn i hotellets foaje. Her finner du også en av London’s beste, og mest stilfulle, barer.

Sjekk pris her

Hotel Savoy

En difinitiv favoritt blant mer klassiske hotell! Ligger like ved Savoy Theatre. Er kjent for sin afternoon tea og sjokoladen som lages på huset. Har spa, basseng, treningsrom og flere restauranter.

Sample Content

The Ritz

Et annet klassisk hotell! Også The Ritz er kjent for sin afternoon tea. Et godt alternativ om ikke lommeboka strekker til en overnatting …

Sjekk pris her


 

Flere London-tips

Mine personlige restauranttips i London

The Ned – Londons nye storstue

Hotell-omtale The Hoxton i Shoreditch 

London for livsnytere

Alle London-artikler finner du samlet her

Take Away i Brixton, London

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Noen artikler inneholder reklamelenker (affiliate). Om du kjøper noe via disse, vil Reiselykke bli tilgodesett en liten sum, uten at det går på bekostning av prisen du betaler. Les mer om det her. Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.