St. Tropez-halvøyas skjulte skatt

St. Tropez halvøya kan tilby mer enn langstrakte sandstrender, champagnesprut på hvite solsenger og store yachter i havgapet. Litt lenger inn i landet finner vi sjarmerende småbyliv, koselige småhotell og delicatessebutikker.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden, som er fylt med gratis reisetips og nyttig informasjon for lesere som deg.

Det er sommer, vi er på ferie i Sør-Frankrike, og vi har beveget oss bort fra Cote d’Azur. Vi er ikke langt fra sjøen, men bølgeskvulp og livlig strandliv i Cannes, Nice og Pampelonne-strendene ved St. Tropez virker likevel milevis unna. Bare noen få minutters svingete bilveier nedover, så er vi ved sjøen – og noen roligere strender enn de nevnte.

Jeg skjønner jeg har en gryende frankofil legning når vi atter en gang beveger oss bakenfor Pampelonne-strendenes kostbare sceneteppe.

Ikke et vondt ord om elegansen i Cannes eller det gode liv i St. Tropez. Men det enklere, mer uformelle liv i høyden over havet er heller ikke å forakte.

Merk: Denne artikkelen er fra 2011. Priser og stedet kan ha endret seg.

Ramatouelle

Vi har tatt inn på det elegante 3-stjerners Hôtel l’Orangeraie*. Vi blir forbauset over hvor velholdt og flott vi finner det. Tross sine tre enkle stjerner, har vi her et flott bassengområde og en bedre restaurant.

Ikke minst har vi til vår store glede blitt oppgradert til en suite med havutsikt. Bedre kan en knapt ha det. Tja. Kanskje om vi fikk en balkong attåt …

Hotel L'Orangeraie
Hotel L’Orangeraie

Hôtel l’Orangeraie ligger et par krappe svinger unna sentrum av La Croix Valmer. Her finner vi det meste av det man har behov for: en dagligvarehandel, apotek, baker, slakter, bokhandel, pizzeria og en bar.

30 minutter til fots i bratt nedadgående bakke, eller en 7 minutters svingete biltur unna, finner vi sjøen og den lille stranda Plage de Gigaro. Her kan du bade og sole deg gratis, eller oppgradere deg ved å leie solstol på beachclub. På Herackle Plage koster to stolsenger med parasoll € 30 (ref.  priser á 2011).

Foretrekker du å overnatte her nede ved sjøen, finnes en rekke tilbud. Blant annet hos elegante La Pinède Plage. Blir det for kostbart, kan kanskje en lunsj der friste? Jeg lover det smaker! Av andre tilbud langs stranden, finner du både pizzeria og en Spar-butikk. Ingen trenger gå hjem sultne fra stranden …

Området ellers frister med sine vinmarker, turstier og restauranter. Hva med et besøk hos Frankrikes ledende rosévinsprodusent? Chãteau Minuty holder åpent for publikum. I  tilfelle det frister å frakte noen kvoterte flasker fransk sommer med hjem i bagasjen

Chateau Minuty
Chateau Minuty


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!