Templene i Bangkok: Tips til 5 av de viktigste severdighetene

Templene i Bangkok: Tips til 5 av de viktigste severdighetene

Det er mer enn 400 templer som fortsatt er i bruk i Bangkok og flere av dem er vel verdt å besøke for enhver turist. 

Denne teksten er basert på et utdrag fra min reiseguide Bangkok på 1-2-3

Buddhismen står sterkt i Thailand, så også her i Bangkok. Det ikke alltid godt å si hvor skillet mellom kultur og religion går, det er så tett sammenvevd.

Men du kan bli bedre kjent med byens og hjertets kulturelle arv, historie og samtid når du besøker Bangkok. Blant annet ved å besøke noen av de sentrale templene i byen. I denne artikkelen deler jeg tips til fem av dem.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden, som er fylt med gratis reisetips og nyttig informasjon for lesere som deg.

5 av Bangkoks viktigste templer

Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew er tempelet der vi finner den smaragdgrønne Buddha-statuen (The Emerald Buddha). Tempelet heter offisielt Wat Phra Si Rattana Satsadaram og er det historiske, kulturelle og religiøse hjertet i Bangkok. 

Dette tempelet ble bygd av Kong Rama I i 1782. Skal du lytte til thailenderne selv, er nettopp Wat Phra Kaew den viktigste severdigheten i Thailand. The Emerald Buddha er også det viktigste Buddha-ikonet i Thailand. Denne Buddha-statuen har tre ulike drakter som byttes for hver sesong: sommer, regntid og vinter. 

Tempelet ligger inne på området til The Grand Palace, så ta deg god tid når du besøker kongepalasset. Start gjerne tidlig morgen, da det fort blir mange mennesker og varmt i løpet av dagen. Du kan lese mer om tempelområdet på deres egen nettside: royalgrandpalace.th 

Wat Pho 

Grand Palace og Wat Pho

Wat Pho er et av de eldste og største templer i Bangkok og var Bangkoks første universitet. Tempelet er særlig kjent for den store Buddha-statuen The Reclining Buddha (liggende Budd- ha), som er hele 46 meter lang og en av Thailands største. 

I tempelkomplekset finner vi også Thailands største sam- ling av Buddha-figurer, i alt 1000, samt skole for thaimassasje og medisin. Tempelet ligger sør for The Grand Palace og ble bygd i 1782. 

Beliggenhet: 2 Sanam Chai Rd, Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon 

Wat Arun 

Dette tempelet, som også kalles Temple of Dawn (Soloppgangstempelet) ligger på Thonburi-siden av elva. Tempelet er dekket av fargerik porselen. Det ble bygd som et tårn i Khmer-stil. 

Beliggenhet: 158 Thanon Wang Doem, Wat Arun, Bangkok Yai Lett tilgjengelig, da det går båt til piren like ved 

Wat Saket 

Wat Saket, også kjent under navnet Temple of The Golden Mount, er et historisk tempel som går tilbake til Ayutthaya-perioden. Tempelet het opprinnelig Wat Sakae. Navnet ble endret til Wat Saket under King Rama Is styre. 

Wat Saket et tempel å besøke i Bangkok

The Golden Mount ble bygget under Kong Rama Vs styre. Tempelet er er 77 meter høyt og inneholder en av mange buddhistiske relikvier funnet i førhistoriske byen Kapilavastu. For å komme til toppen må man gå opp 300 trappetrinn, men disse er ikke krevende eller bratte å forsere. 

Wat Ratchanatdaram 

Wat Ratchanatdaram

Wat Ratchanatdaram er mest kjent for Loha Prasat. Dette er en 36 meter høy struktur med 37 metallspir, som ble bygget i 1846 under King Rama III. Dette regnes for å være verdens eneste tempel dekket av bronsefliser. 

Tips ved tempelbesøk: 

• Dekk skuldre og knær. Ta eventuelt med en sarong og et sjal i vesken. 

• Ta av skoene før du går inn i et tempel. Ta gjerne med sokker, dersom du ikke ønsker å gå barføtt. 

• I tempelet: Pass også på at føttene ikke peker mot Buddha.


Her bor du bra i Bangkok

Bangkok

Jeg kan anbefale Riva Surya*, et mindre boutique hotell som ligger noen kvartaler unna og vender ut mot elva. Dette er en mer lokal, thailandsk opplevelse enn de internasjonale kjedehotellene vi også finner så mange av i Bangkok.

Et annet lite boutique hotell i området er Riva Arun Bangkok*. Dette ligger nærmere blomstermarkedet, like ved elvebredden og har en restaurant på toppen med flott utsikt til Wat Arun og Wat Pho/Grand Palace.

Luksushotellene Shangri-La*, The Peninsula Bangkok* og Mandarin Oriental* ligger nokså nærme hverandre, med The Peninsula på andre siden av elva. Disse er større fem-stjerners hotell som ligger fint til ved elven og nær offentlig transport.

For deg som søker nærhet til shopping og storbyliv mer enn historiske severdigheter, kan Sukhumvit være et godt alternativ. Her finner du kjeder som Novotel, Marriot, Radisson Blu og andre. Se booking.com for oversikt og priser*.


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!