Restauranter i Bangkok: Her er noen tips til gode matopplevelser

Restauranter i Bangkok: Her er noen tips til gode matopplevelser

Bangkok er den kontrastfylte byen som spiller på alle sanser. Ikke minst gjelder dette matveien – enten vi snakker om gatemat eller fine dining. Her får du tips til gode restauranter og serveringssteder i Bangkok.

Midt i denne livlige metropolen ligger en verden av gastronomiske opplevelser, fra Michelin-restauranter til lokale bistroer som skjuler seg i byens labyrint av smug. 

Denne artikkelen er hentet fra min tidligere utgitte reiseguide Bangkok på 1-2-3 og er gjennomgått og oppdatert for 2024.

Les også: En smak av Thailand

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden, som er fylt med gratis reisetips og nyttig informasjon for lesere som deg.

En tur til Bangkok er en reise i smak

I denne artikkelen tar jeg deg med på en smaksreise gjennom Bangkok, der hver og en av stedene jeg omtaler serverer de beste thailandske retter. I sum forteller de også en historie om tradisjon, innovasjon og lidenskap for mat.

Som min guide på en av mine reiser til Bangkok fortalte: – Her får du mat på hvert gatehjørne. Det er fordi vi spiser hele tiden! 

Enten du er på jakt etter den perfekte pad thai, en autentisk grønn curry, eller avantgarde-kjøkken som utfordrer dine smaksløker – her er mine beste tips til gode restaurantar og smaksopplevelser i Bangkok. 

Les også: One night in Bangkok: Bangkoks beste takterrassebarer?

Tips til gode smaksopplevelser og restauranter i Bangkok

ERR Urban Rustic Bar 

Et lunt og hyggelig, moderne serveringssted med autentisk thaimat, basert på lokale produk- ter. Hovedretter ligger på 250-400 Bath. Stedet er uformelt og har gode drinker fra rundt 280 Bath. Her får du også servert importvin. Bib Gourmand.

Instagram: @errbangkok

ERR er en av mange gode restauranter i Bangkok

Bo.Lan 

En restuarnat som drives av samme eier som EER, og er tildelt en Michelin-stjerne. Her serveres retter basert på autentiske thailandske ingredienser og oppskrifter og er noe mer formelt og påkostet enn ERR. Ligger i Sukhumvit

Instagram: @bo.lan_essentially_thai

Steve’s Café and Cuisine 

En restaurant som ligger tett på elva og er en utendørsrestaurant med tradisjonelt thai kjøkken. Her er det lyst og trivelig, og et sted du tar av deg skoene før du kommer inn i selve restauranten. Har importvin. 

Instagram @stevecafeandcuisine_dhevet

Krua Apsorn

Dette er et sted å gå for å spise der de lokale typisk spiser og har gjort det i mer enn to tiår. Dette er et rimelig og enkelt sted, men der du får du servert klassiske thairetter av høy kvalitet og til en rimelig penge. Bib Gourmand. 

Instagram @kruaapsorn

Denne restauranten ligger i gamlebyen og serverer hjemmelaget thaimat. Stedet er familiedrevet gjennom 35 år og har egenartet kunst på veggene.
Instagram @nopparat.cuisine

Hua Seng Hong

Om du befinner deg i China Town og får lyst på dim sum, kan jeg tipse om Hua Seng Hong. Her serveres god dim sum på effektivt vis i sterkt belyste lokaler. Dette er ikke en utpreget koselig restaurant, men et tradisjonelt og populært sted, kjent for god mat.

Adresse: 371-373 Yaowarat Rd 

Kopē Hya Tai Kē

For et herlig kaffested i gamlebyen, ta turen hit! Dette er en gammel (mer enn 60 år gammel), tradisjonsrik coffee shop, nær Great Swing. Du finner den på hjørnet av Soi Samran Rat. 

Above Riva 

Above Riva er en takterrasserestaurant i gamlebyen med fantastisk utsikt mot Wat Arun og The Royal Palace. Her serveres fusion av asiatisk og europeisk mat. Porsjonene er store! 

Instagram @aboverivarooftopbar

Soi Rambuttri

For street food, legg gjerne turen til Soi Rambuttri. Her finner du bodene på rekke og rad, mens du også vil kunne finne Patonggo Café her. Der får du smakt på en form for vannbakkels (men mye fetere) og som gjerne dyppes i sjokolade.

For flere tips til gode restauranter i Bangkok, se disse lenkene:

Guide Michelins oversikt for Bangkok

The World’s 50 Best Restaurants

Time Out Bangkok

Her bor du bra i Bangkok

Bangkok

Jeg kan anbefale Riva Surya*, et mindre boutique hotell som ligger noen kvartaler unna og vender ut mot elva. Dette er en mer lokal, thailandsk opplevelse enn de internasjonale kjedehotellene vi også finner så mange av i Bangkok.

Et annet lite boutique hotell i området er Riva Arun Bangkok*. Dette ligger nærmere blomstermarkedet, like ved elvebredden og har en restaurant på toppen med flott utsikt til Wat Arun og Wat Pho/Grand Palace.

Luksushotellene Shangri-La*, The Peninsula Bangkok* og Mandarin Oriental* ligger nokså nærme hverandre, med The Peninsula på andre siden av elva. Disse er større fem-stjerners hotell som ligger fint til ved elven og nær offentlig transport.

For deg som søker nærhet til shopping og storbyliv mer enn historiske severdigheter, kan Sukhumvit være et godt alternativ. Her finner du kjeder som Novotel, Marriot, Radisson Blu og andre. Se booking.com for oversikt og priser*.

Les også: Bangkoks buddhistiske kulturarv


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!