Écija – tårnenes by

Écija – tårnenes by

I Ècija kan du se mange helt sentrale utgravinger fra romersk og maurisk tid, spise godt og vandre rundt blant rikt utsmykkede tårn, kirker og palasser.

Denne artikkelen er fra min e-bok Andalucía på 1-2-3. Kulturen, maten, tradisjonen. Du finner den i min nettbutikk her

Écija tar meg imot med duften av appelsiner og synet av de elleve tårnene som kjennetegner byen. Arkitekturen bærer preg av både gotisk, renessanse, mudéjar og barokk stil. Den er ikke som noen annen by jeg har besøkt i Andalucía.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden fylt med personlig reserachet, skrevet og fotografert kvalitetsinnhold for lesere som deg.

Andalucías stekepanne

Selv om mange vil beskrive henne som «tårnenes by», blir hun i dag oftere omtalt som «Andalucías stekepanne». Det henger sammen med de ekstremt høye temperaturene som kan slå til sommerstid.

Innbyggerne er med rette stolte av byens 11 vakkert dekorerte klokketårn. Her er også flere vakkert utsmykkede kirker og palasser og ikke minst historisk interessante utgravinger av den romerske byen Astigitana.

Les også: En reise i Andalucías åtte provinser

Utgravinger fra romersk og maurisk tid

Dette er en av de største og mest komplette romerske byene som er funnet. Gjennom arbeidet er det blitt avdekket en replika av den romerske sårede amasonen, og den de fant her, skal være den best bevarte.

den sårede amasonen i Écija
Den sårede amasonen i Écija

Den mauriske historien er dermed kommet i skyggen av dette, men det finnes spor av den også her. Muslimene valgte da å kalle byen Istija, noe som dagens Écija er avledet av.

Her er rester av en bymur, og ikke minst ble en muslimsk gravplass med 5000 lik funnet under byggingen av parkeringsplassen under torget Palaza España. Byens beliggenhet ga tilgang på landbruk, blant annet ble det dyrket oliven, grønnsaker og bomull i området.

Les også: Andalucías mauriske arv

Arkeologisk utgraving i Écija

Severdigheter i Éjica

  • Peñaflor Palace: Et palass med en 60 meter lang balkong, dekorert med frescoer fra det 18. århundret.
  • Santa María-kirken fra det 18. århundret er bygget over et mudéjar-tempel fra det 16. og 17. århundret. Her er flotte veggmalerier,
  • Kirken Los Descalzos er en av de viktigste barokke bygninger i Andalucía og har utpregede ornamenter.
  • Benamejí palass, som er i barokk arkitektur og hvor vi finner det historiske bymuseet. Her kan du se «den sårede amasonen» og en rekke mosaikker funnet i utgravinger.
  • Det romerske bassenget, som var et sted for seremonier knyttet til det romerske tempelet. Bassenget er fra det første århundret f.Kr. Her er det funnet flere arkeologiske gjenstander.
  • Plaza de Armas, som er en arkeologiske utgraving. Her kan du se romerske ruiner og rester av den mauriske bymuren.
Écija
Peñaflor Palace

Det er mulig å booke guidet tur, og det kan være en god idé for å få med seg detaljer knyttet til historien og arkitekturen. Se nettsiden ciudadesmedias.org

Her spiser du godt

Restaurante María Castaña i Écija er en middelhavsrestaurant med moderne og gøyalt interiør, veldig god mat og servering i flere etasjer – deriblant en takterrasse med utsikt mot noen av byens mange tårn. Nettside: Mariacastana.makro.bar.es

Foretrekker du en klassisk restaurant med typisk lokale retter, skal du legge turen til Casa Machín i Écija. Her får du blant annet flamenquín. Nettside: Casamachin.es

Les også: Lokalmat i Andalucía: Fra skinke og tunfisk til tapas og søtsaker

Overnatting i Écija

Amphora Tourist Accommodation ligger sentralt i Écija og er et lite ett-stjerners hotell. Rommet jeg hadde, var med egen kjøkkenkrok. Det var rent og pent og et veldig trivelig sted å bo. Får et score på 9,1 på booking.com av tidligere gjester Sjekk prisen her*

reklame for egen utgivelse

reiseguide til Andalucia

ANDALUCIA på 1-2-3 er en innholdsrik, digital reiseguide til Andalucías kultur, mat og tradisjon.

Denne reiseguiden er en personlig skrevet skildring av mitt møte med tradisjonen, kulturen og samtiden i Andalucía. I første del dypdykker jeg i den mauriske arven, maten og kulturen, mens jeg vier andre del av guiden til å dele mine beste reisetips til området, med utgangspunkt i fem utvalgte reiseruter.

Ps! Jeg er utnevnt turistambassadør for Andalucía i forbindelse med jobben jeg har gjort med å utforske Andalucias lokalkultur. Les mer om det her


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!