The Golden Mile, Marbella

Det er november, og her i Norge er sommeren definitivt over. Men kun en kort flytur unna, til Spanias Solkyst, finner vi fortsatt temperaturer på høyden med en fin, norsk sommerdag.  Bli med til The Golden Mile. 

The Golden Mile at sunset Foto: Mette S. Fjeldheim

The Golden Mile at sunset
Foto: Mette S. Fjeldheim

– There is money hidden here, forteller mannen bak rattet. Den tidligere rallykjøreren forteller villig vekk om den enorme rikdommen man kan støte på her langt sør i Spania – om vi bare kan komme oss innenfor de enorme murene som skjuler palassene, bilene og sheikene.

Velkommen til nordmenns andre hjem: Spanias Solkyst.

The Golden Mile. Langs stranden. Foto: Mette S. Fjeldheim

The Golden Mile. Langs stranden. Foto: Mette S. Fjeldheim

The Golden Mile

Langs det mer kjente og kjære området for mange nordmenn, Solskysten, finner vi The Golden Mile; strekket som går fra Marbella til Puerto Banus, og som er hjemstedet for de største og flotteste villaene langs Costa del Sol. Her har Saudi-Arabiske prinser slått seg ned, i hvert fall for deler av året, og bak langstrakte, høyreiste murer ligger 1000 kvm store boliger med 800 kvm store gjestehus. Her finnes skjulte undergrunns garasjer som er fylt opp av Ferrarier og Lamborghinier. Her blir de vasket, stelt og passet på, mens eiere av mange nasjoner befinner seg i hjemlandet og tjener penger til å nyte livet i sitt andre hjem ved det gylne strekket.

For enhver lommebok

Selv er vår sjåfør vokst opp i koloniene, har reist Skandinavia rundt på tidlig 50-tall, studert i Europa, og endte til sist opp her i Spania. Her mistet han all sin rikdom, forteller han oss. Så nå kjører han turister rundt i distriktet i egeneid bil og jogger en mil to ganger i uka for å holde hjertet i form, i en alder av 74 år. For her, langs Spanias sørlige kystlinje, er livet godt å leve for mange, med eller uten millioner i banken.

Marbella, Spania Marbella, Spania

Stadig flere nordmenn til Spania

Det tyder de mange flyavganger fra den norske kulda på. Lavprisflyselskapene har økt kapasiteten, flere og flere nordmenn drar sørover, og de drar oftere. Stadig flere nordmenn kjøper bolig i Sør-Spania. Prisene i konkursrammede Spania har falt, og dermed har hyttemuligheten ekspandert fra snø og vinter på fjell til sol og strand i varmen.

Det gode liv

The Golden Mile tilbyr med andre ord det gode liv. Strand på strand bukter seg mellom Marbella og Puerto Banus – ja, langs hele kyststripen her i Andalucia. Bygningene er stort sett lave og hvite, palmene vaier i lett bris. Maten er god, vinen fruktig og prisene absolutt overkommelige. Med en flott, tilrettelagt promenade som løper mellom Marbella og Puerto Banus, gleder strekket både spaserende, joggere og syklister.

Stranden i Marbella Foto: Mette S. Fjeldheim

Stranden i Marbella
Foto: Mette S. Fjeldheim

Den spanske riviera

Restaurantene, beach clubbene og nattklubbene er mange og for en hver lommebok. Sånt sett, kan The Golden Mile gå Cannes og den franske riviera en høy gang. Litt bling-bling og noe plastic fantastic må man regne med, innimellom, også her.

Men prisen er lavere, servicen hyggeligere og sesongen mer langstrakt.

Reisetips:

Det mangler ikke på gode restauranter, hyggelige tapasbarer eller trendy nattklubber i Marbella.

For tips til hoteller langs The Golden Mile ved Marbella, ta en titt her. 

For tips til beach clubs og restauranter, ta en titt her. 

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *