8 tips til Rhodos for livsnytere

Charterøya Rhodos er mer enn paraplydrinker og tettpakkede strender. For her finner vi også den vakre Unesco-destinasjonen Rhodos gamleby, idylliske små bukter og den sjarmerende Lindos.

Det tok meg tjue år å reise tilbake. For etter at jeg hadde min verste reiseopplevelse nettopp her, må jeg si det fristet lite til gjentakelse. Til Rhodos’ forsvar – det var verken øya eller innbyggerne som sto ansvarlig for dette.

Denne artikkelen er opprinnelig fra 2016, gjennomgått og oppdatert i 2024.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden, som er fylt med gratis reisetips og nyttig informasjon for lesere som deg.

Men når jeg først skulle tilbake, av helt andre grunner enn å reise på ferie, fant jeg ut at jeg skulle søke etter det beste ved Rhodos – for den som ønsker et mer genuint og eksklusivt opphold på den mest populære øya i Hellas.

Som sagt så gjort. Jeg leide meg en bil og tok runden, og dette er mine beste tips:

Rhodos for livsnytere

Dette er tre unike hotell, verdt å sjekke ut:

Melenos Art Boutique Hotel

5-stjerners boutique hotell, som ligger i den særdeles sjarmerende byen Lindos, med utsikt mot havet, og like nedenfor Akropolis. Boutique-hotellet er unikt, der møbler er laget av lokale snekkere, og restauranten på taket serverer kvalitetsmat. Får et score på 9,6 av tidligere gjester. Personlig testet!

Sjekk priser og les mer her*

NB! Kommer du med egen bil, blir du guidet til parkeringsplass og hentet  i en liten tre-hjuling som tar deg gjennom gatene. Supersjarmerende!

Villa di Mare

Et boutique hotell, adults only, ved bukten av Ixia, og som i sin tid var Rhodos’ første hotell. Nå renovert, med i alt 14 suiter, basseng og restaurant med god mat. Her får du høy kvalitet og en oase i et mer tradisjonelt, turistifisert område mellom hav og hovedvei.

Om du ikke bor her, anbefales det å ta en lunsj her, med utsikt mot havet og en forfriskende dukkert etterpå. Hotellet har bærekraftnivå 3 på booking.com og er tildelt 8,9 i score av tidligere gjester.

Sjekk priser og les mer her*

Lindos Blu

Lindos Blu er et adults only luksus hotell, beliggende kort avstand fra Lindos. Stilrent, lekker og med fantastisk utsikt mot havet. Hotellet er personlig besøkt og sjekket ut. Hotellet er tildelt bærekraftnivå 3+ på booking.com og har en score på 9,6 fra tidligere gjester.

Sjekk priser og les mer her*

Severdigheter på Rhodos

Historiske steder, sjarmerende byer og unike strender. Her er 5 tips til severdigheter på Rhodos.

Rhodos gamle by

Rhodos gamleby er riktignok ganske fylt med turister i sesong, men det er et must å dra hit: byen er vernet av Unesco, og det med god grunn. Her er det smale gater, hyggelige restauranter, og det gjelder bare å styre unna de verste turistfellene.

Lindos og Akropolis

Akropolis

2500 år gamle Akropolis ligger på høyden av den hvite, sjarmerende gamle byen Lindos. Begge deler er verdt å ta turen, for kultur og historieinteresserte.

St. Paul’s Bay

Liten bukt med strand like ved Lindos. Her leier du solstol og kan spise på den utmerkede restauranten som ligger på stranda: Tambakio. Hyggelig service og veldig god mat. Se nettside her.

Agathi Beach

Denne større stranda ligger ved Faliraki og Lindos. Flott sandstrand med enkle serveringssteder*

*Merk: dette kan ha endret seg siden 2016

Vinrute og vinsmaking

Det dyrkes vin på Rhodos og det finnes vinruter å følge. Sjekk denne nettsiden for tips til vandretur langs vinruter på Rhodos: rhodesroads.com/hiking-day-tours/wine-roads-rhodes.

Vil du på vinsmaking? Sjekk gjerne Get Your Guides tilbud, som dette opplegget her*.

Lindos sett fra utsiktspunkt, Rhodos
Lindos

PS! Vil du ha tips til Santorini? Det finner du her!


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Første gang publisert 8. juli 2016. Gjennomgått og oppdatert februar 2024.

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!