8 tips til Rhodos for livsnytere

Charterøya Rhodos er mer enn paraplydrinker og tettpakkede strender. For her finner vi også den vakre Unesco-destinasjonen Rhodos gamleby, idylliske små bukter og den sjarmerende Lindos.

 

Det tok meg tjue år å reise tilbake. For etter at jeg hadde min verste reiseopplevelse nettopp her, må jeg si det fristet lite til gjentakelse. Til Rhodos’ forsvar – det var verken øya eller innbyggerne som sto ansvarlig for dette.

Men når jeg først skulle tilbake, av helt andre grunner enn å reise på ferie, fant jeg ut at jeg skulle søke etter det beste ved Rhodos – for den som ønsker et mer genuint og eksklusivt opphold på den mest populære øya i Hellas.

Som sagt så gjort. Jeg leide meg en bil og tok runden, og dette er mine beste tips:

Rhodos for livsnytere

Dette er tre unike hotell, verdt å sjekke ut:

Melenos-Lindos Hotel

5-stjerners boutique hotell, som ligger i den særdeles sjarmerende byen Lindos, med utsikt mot havet, og like nedenfor Akropolis. Boutique-hotellet er unikt, der møbler er laget av lokale snekkere, og restauranten på taket serverer kvalitetsmat. Personlig testet!

NB! Kommer du med egen bil, blir du guidet til parkeringsplass og hentet  i en liten tre-hjuling som tar deg gjennom gatene. Supersjarmerende!

Villa di Mare

Et boutique hotell, adults only, ved bukten av Ixia, og som i sin tid var Rhodos’ første hotell. Nå renovert, med i alt 14 suiter, basseng og restaurant med god mat. Her får du høy kvalitet og en oase i et mer tradisjonelt, turistifisert område mellom hav og hovedvei.

Om du ikke bor her, anbefales det å ta en lunsj her, med utsikt mot havet og en forfriskende dukkert etterpå. 2-retters lunsj med kvalitetsvin ligger på rundt kr. 500,-. Her har jeg ikke bodd, men har spist lunsj og benyttet fasilitetene.

Lindos Blu

Lindos Blu er et adults only luksus hotell, beliggende kort avstand fra Lindos. Stilrent, lekker og med fantastisk utsikt mot havet. Hotellet er personlig besøkt og sjekket ut.

Severdigheter på Rhodos

Historiske steder, sjarmerende byer og unike strender. Her er 5 tips til severdigheter på Rhodos.

Rhodos gamle by

Rhodos gamleby er riktignok ganske fylt med turister i sesong, men det er et must å dra hit: byen er vernet av Unesco, og det med god grunn. Her er det smale gater, hyggelige restauranter, og det gjelder bare å styre unna de verste turistfellene.

Lindos og Akropolis

Akropolis

2500 år gamle Akropolis ligger på høyden av den hvite, sjarmerende gamle byen Lindos. Begge deler er verdt å ta turen, for kultur og historieinteresserte.

St. Paul’s Bay

Liten bukt med strand like ved Lindos. Her leier du solstol og kan spise på den utmerkede restauranten som ligger på stranda: Tambakio. Hyggelig service og veldig god mat.

Agathi Beach

Denne større stranda ligger ved Faliraki og Lindos. Flott sandstrand med enkle serveringssteder.

Vinrute

Det dyrkes vin på Rhodos og det finnes vinruter å følge. Jeg rakk ikke det, men ta evt. kontakt med den lokale turistinformasjon for tips til turer.

Lindos sett fra utsiktspunkt, Rhodos
Lindos
Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!