Topptur på Borgøy

Topptur på Borgøy

Det er ikke den høyste toppen i Rogaland. Men det er den høyeste toppen på den bilfrie øya Borgøy – og du kommer deg bare dit med båt.

Hver sommer har vi pleid å ta turen ut til Borgøy, den lille øya som ligger i Tysvær, med båtforbindelse fra Steinsvik og som ellers bare nås med småbåter fra for eksempel Stavanger eller Haugesund området. Men i år hadde vi lyst å ta oss en tur til topps, for å nyte utsikten mot Skjoldafjorden og Boknafjorden.

Og utsikt var det så visst. Ikke rart. Turen gikk nesten rake veien til topps. Her var det bare å klatre i vei de nesten 300 meterne opp fjellskrenten.

Deler av strekningen fører langs grusvei og skogssti, men aller største delen er krevende, med klatring i steinrøys, mellom trerøtter og dels ved hjelp av et par tau vi fant festet i et par trestammer. Trestammene var for øvrig gode å holde i, der det var vanskelig å finne fotfeste.

Reistips til topptur på Borgøy

  • Turen tar rundt to timer tur-retur fra kaien.
  • Bruk fjellsko, ta med drikke og kanskje litt snacks.
  • På toppen er en postkasse med bok du kan skrive deg inn i.
  • Du reiser dit med egen båt – rutebåten er lagt ned

Se kart over turen på ut.no

Les også: Topptur til Himakånå – Lille-Trolltunga i Tysvær 

Borgøy
Så bærer det hjemover i båten igjen

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!