Topptur på Borgøy

Det er ikke den høyste toppen i Rogaland. Men det er den høyeste toppen på den bilfrie øya Borgøy – og du kommer deg bare dit med båt.

Hver sommer har vi pleid å ta turen ut til Borgøy, den lille øya som ligger i Tysvær, med båtforbindelse fra Steinsvik og som ellers bare nås med småbåter fra for eksempel Stavanger eller Haugesund området. Men i år hadde vi lyst å ta oss en tur til topps, for å nyte utsikten mot Skjoldafjorden og Boknafjorden.

> Les også om den årlige Borgøy-dagen i dette innlegget

Og utsikt var det så visst. Ikke rart. Turen gikk nesten rake veien til topps. Her var det bare å klatre i vei de nesten 300 meterne opp fjellskrenten.

Deler av strekningen fører langs grusvei og skogssti, men aller største delen er krevende, med klatring i steinrøys, mellom trerøtter og dels ved hjelp av et par tau vi fant festet i et par trestammer. Trestammene var for øvrig gode å holde i, der det var vanskelig å finne fotfeste.

Reistips til topptur på Borgøy

  • Turen tar rundt to timer tur-retur fra kaien.
  • Bruk fjellsko, ta med drikke og kanskje litt snacks.
  • På toppen er en postkasse med bok du kan skrive deg inn i.
  • Du reiser dit med egen båt eller med rutebåt fra Steinvik. http://www.tysver.kommune.no/borgoyruta-borgoy-route
  • Husk å legge turen innom Borgøy sjøhus for litt lunsj, en is eller vaffel etterpå – med god samvittighet 😉

Se kart over turen på ut.no

Les også: Topptur til Himakånå – Lille-Trolltunga i Tysvær 

Borgøy
Så bærer det hjemover i båten igjen
Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!