8 tips til Varberg i Halland

8 tips til Varberg i Halland

Surfekulturen og kallbadene står sterkt i Varberg. Jeg tok turen og har testet begge deler. Her deler jeg tips til 8 ting å gjøre i Sveriges California.

— Det er dette vi lever for, sier Helena Selander. Hun slår ut med hendene, kroppen forteller om drømmen om sommer, surfing og nakne ben mot myk sand. Vi befinner oss på stranden i Apelviken, der jeg skal teste bølgesurfing for første gang.

Surfing er en så stor og viktig del av livet for mange av innbyggerne i området, og det er derfor mitt første tips til deg som tar turen til Varberg – prøv surfing, suping eller kiting. Jeg fikk ellers testet Sveriges eneste thalassospa under mitt besøk, scrubbet meg med tang, syklet langs strandpromenaden, sett meg rundt i festningen og spist noen gode måltider.

Her er mine

8 tips til Varberg i Halland

Surfing i Varberg

1. Surfing

Surfs up i Varberg
Surf’s up i Varberg

Strendene ved Varberg byr på gode vindforhold, finkornete og langgrunne strender. Perfekte forhold for både nybegynnere og mer erfarne surfere.

Her kan du lese mer om surfing i Varberg

2. Spaopplevelser

Thalasso basseng Varbergs Kusthotell
Thalasso basseng Varbergs Kusthotell

Her er det en lang tradisjon for kallbad, der tang og saltvann har spilt en rolle for behandleringer i lange tider. Sjekk ut Varberg Kurhotell, som jeg har testet. Eventuelt Asia Spa ved Varbergs stadshotell. Det historiske kallbadhuset ligger like ved havet og nedenfor festningen i byen.

Les mer om da Helle og jeg testet Varberg Kusthotell her

3. Besøk Varberg festning

Varberg festning
Varberg festning

Gå tur inne på festningsområdet eller bli med på guidet tur. I selve festningen finnes også et overnattingssted og et par restauranter – blant annet Happy Fish, som Helle dro på kokkekurs hos.

4. Opplev Societeten

Societeten i Varberg
Societeten i Varberg

Fordums sosietetsliv lever videre i Varberg. I det vakre bygget Societeten blir det fortsatt avholdt konserter og det er mulig å ta et glass i hagen eller på verandaen en fin sommerkveld.

5. Sykle langs strandpromenaden

På sykkeltur langs kyststien i Varberg
På sykkeltur langs kyststien i Varberg

Ettersom vi bodde på Varberg Kusthotell, passet det perfekt å starte dagen med en sykkeltur langs strandpromenaden inn til sentrum. Langs promenaden dukker flere badeplasser opp, og for den som liker å rusle en tur i solnedgang eller starte dagen med en joggetur er dette strekket perfekt for det.

6. Brittas veranda

Brittas i Apelviken
Brittas i Apelviken

Brittas veranda er et herlig bohemsk lunsjssted i Apelviken, drevet av Roxy (Rochanne Handing) og hennes mann. Her serveres lekre pizza og hit kommer du som du vil. Paret er driftig: i tillegg til Brittas driver de Le Bistrot Roulant, som selger is ved festningen sommerstid, en minigolf i Träslövsläge i viken bortenfor, en korthullsbane med Brittas Trädgård, samt et hop on / hop off tog sommerstid.

7.  Verket restaurant

Verket restaurant ligger i et gammel lagerlokale midt i et kjøpesenterområde ca. en km før Varberg. Vi hadde lunsj her da vi ankom Varberg, og her serveres varme retter, med salat og kaffe inkludert i prisen til lunsj. Prislappen ligger på ca. 150,- Skr.

Happy Fish er eid av samme driver og ligger i festningen. Jeg har ikke spist her selv, men Helle var på matkurs mens jeg surfet. Hun skrøt veldig av maten og stedet, så hit vil jeg gjerne legge turen ved neste anledning.

8. Strendene i området

Strand i Apelviken, Varberg
Strand i Apelviken, Varberg

Varberg har flere flotte strender, med finkornet sand og langgrunt vann. Det oppleves veldig barnevennlig her, men det er surfingen området er mest kjent for. Her er noen av strendene du kan oppsøke om du tar turen:

  • Apelviken er en stor og lang strand med klipper i nord og en lang badebrygge i sør.
  • Her ligger noen butikker, restauranter, kiosker og en golfbane. Vær obs på mye bølger og strømninger ved mye vind.
  • Like ved kallbadhuset i sentrum av byen er det en ledig barnevennlig sandstrand med langgrunt vann. Her er det også toaletter og kiosk i nærheten.
  • Björkeng er en sandstrand som ligger ved Björkängs Camping. Denne ligger nær butikker, kiosk, servering og minigolf. På et avgrenset område drives det også med kitesurfing.
  • Träslövsläge er en stor sandstrand med brygger. Barnevennlig og med diverse fasiliteter i nærheten.
  • Kåsa (Lille Apelviken) er ne sandstrand med klipper og nærhet til hotell, camping og ulike servicetilbud.
  • Djupa dräkt (Angkaret) er en klippelagt strand med to badebrygger. Dette er en spesielt populær strand blant ungdom.
  • Nakenbading: For kvinner er det to steder man kan dra for nakenbading: Skarpe nord og Käringhålan, mens menn som vil bade nakne må ta turen til Goda hopp.

Det finnes for øvrig flere viker og strender ved Varberg. Se mer info på visitvarberg.se

Mer fra Halland

Sjekk ut spaopplevelsen på The Retreat Club her

Les om matdestinasjonen Falkenberg her

Bli med til Tylösand her

Strand i Varberg

invitert av Visit Halland


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
error: Content is protected !!