Tre koselige landsbyer på Mallorca

Tre koselige landsbyer på Mallorca

De aller fleste har nok hørt om Palma på Mallorca, selv uten selv å har vært der. Men alle har kanskje ikke hørt om Sollér, Valldemossa eller Deía, selv om dette absolutt er koselige byer som fortjener besøk.

Her er tips til tre koselige landsbyer på Mallorca.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden fylt med personlig reserachet, skrevet og fotografert kvalitetsinnhold for lesere som deg.

Da jeg besøkte Mallorca i fjor, dro jeg først rundt alene. Jeg reiste med det historiske toget fra Palma til Sollér, så meg rundt der litt, før jeg dro med den antikke trikken ned til Port de Sollér.

Derfra måtte jeg riktignok med taxi til hotellet jeg bodde på, litt nærmere Deía. En annen dag dro jeg til Valldemossa og så meg litt rundt, og jeg fikk også besøkt Deía en liten tur – før jeg måtte takke for meg og reise i retur til Palma.

Tre koselige landsbyer på Mallorca

Disse landsbyene er  jeg så heldig å ha fått tatt en liten tur forbi og er virkelig verdt et besøk; de er koselige, historiske byer med noen gode spisesteder, torg, overnattingsmuligheter – og ikke minst – (siden de ligger så tett på Serra di Tramuntana) – disse tre landsbyene er også gode utgangspunkter for fjellturer.

Sollér

Sollér Mallorca

Den tidligere så avsidesliggende fjellandsbyen Sollér ble langt mer tilgjengelig etter at togskinnene ble lagt og det første toget gikk mellom Palma og Sollér. Med et bytorg og en flott utsmykket katedral, ligger Sollér vakkert til mellom fjellene, kun tre kilometer og en kort trikketur unna havnebyen Port Sollér.

Her kan du lese mer om Sollér

Valldemossa

Koselige landsbyer på Mallorca

435 meter over Middelhavet og blant de høyreiste fjelltoppene i Serra de Tramuntana, ligger sjarmerende Valldemossa, kjent for å ha huset blant annet musikeren Frederic Chopin forfatteren George Sand. Valldemossa er utgangspunkt for flere fjellturer i Serra de Tramuntana.

Her kan du lese mer om Valldemossa

Deiá

Deía Mallorca

En kunstnerby vakkert beliggende i en fjellskråning med utsikt mot havet og i skyggen av Serra de Tramuntana. Byen består av bratte gater, hyggelige restauranter, samt museet om erkehertugen Luis Salvadorsom i sin tid blant annet bygde stien Camí de S’Arxiduc.

Her kan du lese mer om Deià

Hotelltips i området

I området er det et godt utvalg av mindre boutique hotell og adults only-muligheter, samt noen større hotell å velge mellom. Her er tre hotell med hyggelig lokasjon til middels prisnivå.

Hotel Salvia i Sollér * er et boutique hotell med kun syv rom, et utsøkt kjøkken og hyggelig og rolig bakhage med svømmebasseng. Kun for voksne og beliggende i fjellbyen Sollér.

Hotel Salvia

Hoposa Costa D’Or * er et mellomstort hotell nær Deía, beliggende mellom Valldemossa og Port de Sollér. Flott utsikt over havet, svømmebasseng og rikholdig frokost. Kun for voksne.

Hoposa Costa D’Or

Es Petit Hotel de Valldemossa * ligger i Valldemossa med flott utsikt og hyggelige omgivelser nært turterreng. Har åtte individuelt dekorerte rom.

Valldemossa

Flere reisetips fra Mallorca

Les mine tips til Palma her – her litt av hvert 
Les om den flotte turen i Serra de Tramuntana, mellom Valldemossa og Deía her
Les om togturen mellom Palma og Sollér her 

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
error: Content is protected !!