En weekend i Washington DC

En weekend i Washington DC

Washington DC, USAs politiske sentrum og landets hovedstad, ligger bare rundt tre timer med tog fra New York og er en by vel verdt å besøke for alle som interesserer seg for amerikansk historie, politikk og kultur.

Det første som møter meg da vi er vel ute av Union Station, er Capitol Hill, som lyser opp mellom nyutsprungne bøketrær. Mens pappa ser mot Capitol, mamma knipser minner og min mann prøver å skaffe en taxi, prøver jeg iherdig å samle oss alle på ett og samme bilde. Det er ikke enkelt. Her er så mye å se!

Et gjensyn med Washington DC

Vi ankommer DC på tampen av kirsebærblomstringen, men det er langt fra mitt første besøk her. Denne gang er jeg altså tilbake i lag med mine foreldre, som møter byen for første gang – sammen med min mann som også kjenner byen godt. Faktisk er det nesten 20 år siden vi besøkte byen første gang, sammen. Tiden flyr!

Ettersom DC er så kompakt og særlig fordi mange av de store severdighetene ligger så nært hverandre, kan man få sett ganske mye på én dag. Det gjorde vi, første gang vi var her. Senere har jeg vært her en hel uke. Og denne gang blir det tre fulle dager til endes.

Kompakt by og effektiv sightseeing

Severdighetene ligger tett i Washington DC. En stopp ved Det hvite hus hører så klart med. Derfor tar vi turen hit like godt først som sist, knipser de obligatoriske bildene og tenker vel hvert vårt om det. Dernest er det bare å ta for seg paradegaten, National Mall, også kalt The Mall. Dette grøntområdet strekker seg hele veien fra Capitol Hill til Lincolnmonumentet.

Lincoln Memorial, Washington DC
Man kan føle seg liten, der man går, mellom høyreiste bygninger og enorme områder midt i USAs politiske sentrum

De massive, hvite trappene som fører opp til marmorbygget Lincoln Memorial, bringer oss helt frem til gigantstatuen av den 16. amerikanske presidenten, Abraham Lincoln. Høyt hevet på en stol sitter han og ser ut mot Lincoln Memorial Reflection Pool og Washingtonmonumentet i det fjerne.

Herfra er det bare å ta for seg det ene monumentet langs The Mall etter det andre; Vietnam Veterans Monument, Holocaust-museet og Washingtonmonumentet og endelig Capitol Hill. Vi går og vi går, blant minnesmerker og severdigheter, grønne plener og frodige trær. Og et sted midt mellom alle disse inntrykk, finner vi veien til Old Ebbit Bar, en historisk restaurant og vannhull.  Selv om Washington DC er en by som fint kan besøkes året rundt, gjør den seg jo ekstra fin i sommerhalvåret.

Washington Monument, Washington DC
Washington Monument

Arlington og Kennedys grav

Denne gang blir det også et besøk ved Arlington Cemetery, en fredfylt gravplass med rullende landskap, rikelig med blomstrende trærne og enda flere hvite gravstøtter. Som gravplass er den faktisk fortsatt i bruk, og det avholdes et sted mellom 27 og 30 begravelsesseremonier hver ukedag.

Arlington Washington DC
Parken er et siste hvilested for i alt 40 000 militære, veteraner og deres familier.

Men dette er også en svært så godt besøkt turistattraksjon, mye på grunn av at det også er her president Kennedy i sin tid ble begravet. Andre attraksjoner er vaktskiftet og den ukjente soldats gravtøtte (Tomb of the Unknown Soldier).

Bortenfor severdighetene

Historiske monumenter til sides: Washington DC byr på langt mer enn sightseeing. Langs Potomac River finner vi flere serveringssteder. I koselige Georgetown ligger små butikker og her tar vi oss en lunsj på Café Milano, kjent for å være et sted der lobbyister, politikere og media trives.

Jeg må så klart tilbake til Kramer Books & Afterwords ved Dupont Circle, kjenner jeg. Her er så hyggelig å gå å titte på de mange bøkene. Vi rekker også en lunsj her, en av dagene. Ikke minst blir det gjensyn med gode venner og et av stedene vi finner frem til denne gang, er italienske nabolagskaféen Lupo Verde. Her sitter vi utendørs, i den varme kvelden, med et glass vin, en felles oppdatering og litt attåt.

Les mer om Washington DC her

For flere tips til gode restauranter i Washington DC, se her 

For tips til museumsbesøk i Washington DC, se her

Reisetanker til Washington DC

Rapport fra Trumps Amerika

Washington DC kort oppsummert

  • USAs hovedstad
  • Grunnlagt 1791
  • Ca. 650 000 innbyggere
  • Antall innbyggere øker med ca. 1 million i ukedagene grunnet alle pendlerne
  • Eldste bygning er fra 1765

Reise til Washington DC

Fly til Washington eller med tog, buss eller bil fra New York, for eksempel. Toget tar ca. tre timer (noen tar lenger, sjekk tidtabell). Selv har jeg reist med med Amtrak fra Penn Station i New York og Baltimore tidligere.

reklame for booking.com

Hotelltips Washington DC

Washington DC har flere kjente hotellkjeder, store luksushotell og mindre, mer personlige overnattingssteder.

The Capitol i Washington DC

Dupont Circle Hotel

Et hotell jeg bodd på og som ligger sentralt og nært flere gode restauranter og med gangavstand til mange severdigheter.

Les mer her

The Georgetown Inn

Ligger i Georgetown og er et klassisk boutique hotell sentralt i Georgetown, nær shopping og spisesteder.

Les mer her

The Watergate Hotel

Luksushotellet kjent fra skandalen og filmen. Her har jeg også bodd tidligere, om enn for en del år siden nå.

Les mer her

Melrose Georgetown Hotel

Et hotell som ligger i Foggy Bottom og serverer det de kalle Farm-to-Fork mat, i stilrent interiør.

Les mer her

Tips til hotell nær Capitol Hill:

Se hotelltips


PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
  1. Hei, Mette!
    Washington DC virker veldig spennende. Alle jeg har snakket med som har vært der skryte veldig av det, så det er vel på tide å utforske byen selv snart. Hvor mye tid vil du anbefale for å få et førsteinntrykk og se det mest kjente?

error: Content is protected !!