Å sveve i luftballong over vinmarker

Det har regnet hele natten igjennom, men nå stråler sola på sitt beste. Det skinner varmt, solstrålene legger seg mykt over terrenget og skaper dype skygger. I det vi stiger opp fra bakken kjenner jeg en lett kiling i magen, der vi stille, stille, hever blikket som var vi en fugl som letter. 

Vi er i La Rioja, Spanias mest kjente vinområde. Vi står opp før hanen galer og er på vei til dagens første opplevelse lenge før sola har våknet til. Stemningen er spent, de fleste i gruppa har aldri vært i lufta i en luftballong før. Men én ting synes helt klart: den er på alles bucket list over things to do før vi dør. I dag skal nok et punkt på min lange, uuttalte, ikke nedtegnede liste krysses av. Jeg skal opp i en luftballong – og sveve over vinmaker, elveleier og fjellandskap nord i Spania.

Vi er i alt et dusin mennsker av ulik alder; en gruppe amerikanske turister og vår lille gruppe av norske journalister. Stemningen er helt klart spent, der Globo Arcoiris’ folk rigger i stand og fyller ballongen med luft. Den er ikke liten! Det synes imidlertid kurven å være … Men vi får plass. Vi står forholdsvis trygt, på tildelte plasser i inndelte rom nedi kurven. Og vips – så er vi i lufta!

Jeg rekker aldri føle meg utrygg eller redd. Det er bare utrolig fint å sveve nærmest lydløst gjennom lufta, nyte denne stille morgenen, se rundt meg på fjellkjedene som danner et slags lunt hi for vinstokkene som trives her i Ebro-dalen, å flyte over det bølgende landskapet, se høstfargene endre karakter og fargespill ettersom sola kommer høyere og vi forflytter oss sakte, sakte i den stille lufta høyt til værs.

I luftballong over La Rioja

Om ikke stemningen var høy nok i utgangspunktet, kan jeg love den nådde maks nivå i dét luftballongføreren spretter en flaske cava fra Muga og skjenker i glass til oss alle. Det føles plutselig helt naturlig å drikke bobler før klokka viser 09.00 om morgenen.

Her kan du lese Erik Valebrokks opplevelse av sin første tur i luftballong

Praktisk info om luftballongturen

  • Vi dro opp i lufta med Globos Arcoiris. Nettsiden deres er på spansk, men der finner du kontaktinfo. Du kan også sjekke Facebook-siden deres her.
  • Prisnivå: det koster €660 å leie en litt mindre luftballong for en gruppe på seks personer. Jo flere som er med på turen, jo billigere er det. Minste pris ligger på €110 per pers. Pris inkluderer halvannen time i lufta med cava og kjeks, etterfulgt av herlig spansk brunsj på sjarmerende lokal bar, samt diplom.

Den spanske ambassade/Tour Spain inviterte Reiselykke med på pressetur. Reise og opphold er dekket av dem.

Vinklinger/meninger/anbefalinger, samt tekst og foto er som alltid ved Reiselykke. 

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.