Å sveve i luftballong over vinmarker

Å sveve i luftballong over vinmarker

Det har regnet hele natten igjennom, men nå stråler sola på sitt beste. Det skinner varmt, solstrålene legger seg mykt over terrenget og skaper dype skygger. I det vi stiger opp fra bakken kjenner jeg en lett kiling i magen, der vi stille, stille, hever blikket som var vi en fugl som letter. 

Vi er i La Rioja, Spanias mest kjente vinområde. Vi står opp før hanen galer og er på vei til dagens første opplevelse lenge før sola har våknet til. Stemningen er spent, de fleste i gruppa har aldri vært i lufta i en luftballong før. Men én ting synes helt klart: den er på alles bucket list over things to do før vi dør.

I dag skal nok et punkt på min lange, uuttalte, ikke nedtegnede liste krysses av. Jeg skal opp i en luftballong – og sveve over vinmaker, elveleier og fjellandskap nord i Spania.

I luftballong over La Rioja

Vi er i alt et dusin mennesker av ulik alder; en gruppe amerikanske turister og vår lille gruppe av norske journalister. Stemningen er helt klart spent, der Globo Arcoiris’ folk rigger i stand og fyller ballongen med luft. Den er ikke liten! Det synes imidlertid kurven å være … Men vi får plass. Vi står forholdsvis trygt, på tildelte plasser i inndelte rom nedi kurven. Og vips – så er vi i lufta!

Jeg rekker aldri føle meg utrygg eller redd. Det er bare utrolig fint å sveve nærmest lydløst gjennom lufta, nyte denne stille morgenen, se rundt meg på fjellkjedene som danner et slags lunt hi for vinstokkene som trives her i Ebro-dalen, å flyte over det bølgende landskapet, se høstfargene endre karakter og fargespill ettersom sola kommer høyere og vi forflytter oss sakte, sakte i den stille lufta høyt til værs.

I luftballong over La Rioja

Om ikke stemningen var høy nok i utgangspunktet, kan jeg love den nådde maks nivå i dét luftballongføreren spretter en flaske cava fra Muga og skjenker i glass til oss alle. Det føles plutselig helt naturlig å drikke bobler før klokka viser 09.00 om morgenen.

Her kan du lese Erik Valebrokks opplevelse av sin første tur i luftballong

Praktisk info om luftballongturen

 • Prisnivå: det koster €660* å leie en litt mindre luftballong for en gruppe på seks personer. Jo flere som er med på turen, jo billigere er det. Minste pris ligger på €110 per pers. Pris inkluderer halvannen time i lufta med cava og kjeks, etterfulgt av herlig spansk brunsj på sjarmerende lokal bar, samt diplom.

*Pris kan endres over tid

Reiselykke var invitert av Spanias turistkontor i Norge


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

6 Comments
 1. Uhh det må have været en skøn oplevelse. En af dem jeg drømmer om at prøve en dag. Dejligt at se hvordan det er og læse din fortælling om det, Mette.

  /Annette

 2. Jeg har aldri prøvd dette – ikke en gang da jeg var i Kappadokia, men der så jeg til gjengjeld veldig mange luftballonger fra bakken en grytidlig morgen. Kan tenke meg at det må være en veldig spesiell følelse å sveve rundt i en liten kurv under en diger ballong!

 3. Hei, Marianne

  Det var det! 🙂 Jeg kunne også veldig gjerne tenkt meg å oppleve Kappadokia fra en luftballong, om jeg får anledning til å reise dit en gang. Området ser så flott ut! Og helt spesielt.

  /Mette

 4. Herlig, Mette! Å sveve lydløst oppi en luftballong føles magisk, synes jeg! Jeg har vært heldig å få oppleve det både over det vakre fjellandskapet i Kappadokia og over innsjøer i Ungarn. Kappadokia var helt klart favoritten da =)

error: Content is protected !!