Det har regnet hele natten igjennom, men nå stråler sola på sitt beste. Det skinner varmt, solstrålene legger seg mykt over terrenget og skaper dype skygger. I det vi stiger opp fra bakken kjenner jeg en lett kiling i magen, der vi stille, stille, hever blikket som var vi en fugl som letter. 

Vi er i La Rioja, Spanias mest kjente vinområde. Vi står opp før hanen galer og er på vei til dagens første opplevelse lenge før sola har våknet til. Stemningen er spent, de fleste i gruppa har aldri vært i lufta i en luftballong før. Men én ting synes helt klart: den er på alles bucket list over things to do før vi dør. I dag skal nok et punkt på min lange, uuttalte, ikke nedtegnede liste krysses av. Jeg skal opp i en luftballong – og sveve over vinmaker, elveleier og fjellandskap nord i Spania.

Vi er i alt et dusin mennsker av ulik alder; en gruppe amerikanske turister og vår lille gruppe av norske journalister. Stemningen er helt klart spent, der Globo Arcoiris’ folk rigger i stand og fyller ballongen med luft. Den er ikke liten! Det synes imidlertid kurven å være … Men vi får plass. Vi står forholdsvis trygt, på tildelte plasser i inndelte rom nedi kurven. Og vips – så er vi i lufta!

Jeg rekker aldri føle meg utrygg eller redd. Det er bare utrolig fint å sveve nærmest lydløst gjennom lufta, nyte denne stille morgenen, se rundt meg på fjellkjedene som danner et slags lunt hi for vinstokkene som trives her i Ebro-dalen, å flyte over det bølgende landskapet, se høstfargene endre karakter og fargespill ettersom sola kommer høyere og vi forflytter oss sakte, sakte i den stille lufta høyt til værs.

I luftballong over La Rioja

Om ikke stemningen var høy nok i utgangspunktet, kan jeg love den nådde maks nivå i dét luftballongføreren spretter en flaske cava fra Muga og skjenker i glass til oss alle. Det føles plutselig helt naturlig å drikke bobler før klokka viser 09.00 om morgenen.

Her kan du lese Erik Valebrokks opplevelse av sin første tur i luftballong

Praktisk info om luftballongturen

  • Vi dro opp i lufta med Globos Arcoiris. Nettsiden deres er på spansk, men der finner du kontaktinfo. Du kan også sjekke Facebook-siden deres her.
  • Prisnivå: det koster €660 å leie en litt mindre luftballong for en gruppe på seks personer. Jo flere som er med på turen, jo billigere er det. Minste pris ligger på €110 per pers. Pris inkluderer halvannen time i lufta med cava og kjeks, etterfulgt av herlig spansk brunsj på sjarmerende lokal bar, samt diplom.

Pressetur: Reiselykke var invitert med på visningstur av Tour Spain, det offisielle turistrådet for Spania