Ambassadør for Impact Norway

impact norway
Tonlé Sap-innsjøen Kambodsja: Her drives flere av Impact Norways prosjekter. Selv dro jeg hit på besøkt som reisende i 2011. Det var en reise som gjorde et varig inntrykk.

Vi har det godt i Norge. Og vi vet det. De som i hvert fall vet det, er vi som har reist litt og sett oss rundt i verden. Vi som vet vi har et helsevesen å henvende oss til, om ikke alt er som det skal.

Verden der ute er vakker, spennende og flott. Det å kunne reise, å lære, å se verden, er et privilegium. Men det er også et gode å bo i Norge, selv så kaldt og surt det måtte være nå på vinterstid. For her har vi et velfungerende helsevesen og et sosialt system som fanger oss opp, om noe ikke skulle gå som planlagt i livet.

Det er ikke alle land som har det.

Ting vi tar for gitt, er ikke alle forunt å få hjelp til. Som behandling av mindre funksjonshemminger som grå stær og leppe/gane-spalte, for eksempel. Dette er helseproblemer som er helt unødvendige, og som kan reverseres ved enkle grep. Det koster kun en liten sum penger, etter norsk målestokk.

Dessverre er det ikke alle som har denne muligheten. De har ikke pengene, kirurgene eller behandlingstilbudet. Det gjør Impact Norway noe med.

Impact Norway er en liten organisasjon i et stort globalt nettverk, som hjelper folk som trenger det, der de bor. Derfor driver de prosjekter som flytende klinikker på Kambodsjas Tonlé Sap, sykehustoget i India og de har 4-hjulsdrevne biler som kommer til på de smaleste stier og mest kronglete veier i høylandet i Nepal. De jobber også med bistand til forebygging av funksjonshemming, som etablering av grønnsakshager og undervisning i kosthold.

Det er ikke alltid så lett å vite hvordan man kan bidra lokalt når man er på reise. Jeg har funnet en måte nå. Jeg vil bidra til å synliggjøre Impact Norway sitt arbeid med å reversere unødvendig funksjonshemming blant mennesker som trenger det, der de bor. 

Dette er Impact Norway

Impact Norway jobber med mobile prosjekter for å nå ut til mennesker i vanskelig tilgjengelige områder uten helsetilbud og er medlem av Innsamlingskontrollen.

Stiftelsen arbeider for å bekjempe fattigdom, med spesiell vekt på å forebygge og redusere unødvendig funksjonshemming. Impact Norway hjelper mennesker uten helsetilbud i vanskelig tilgjengelige områder. Alle prosjekter gjennomføres i samarbeid med søsterstiftelsene, med full deltakelse av mottakersamfunnene.

> Impact Norway er tidligere omtalt i denne artikkelen på Reiselykke

Visste du?

  • 15 %, rundt 1 milliard, av verdens befolkning har nedsatt funksjonsevne
  • 80 % av disse bor i utviklingsland med få helsetilbud og 1/3 av disse er barn
  • I mange tilfeller kunne funksjonshemming vært forebygget og reversert med enkle grep

Følg gjerne Impact Norway på Facebook

 

Bildene over er ved Impact Norway

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reiselykke er en uavhengig utgiver av redaksjonelt innhold om reise og inneholder affiliate-lenker for å kunne frigjøre tid til oppdatering og å fortsette å dele gratis innhold. Om du kjøper noe via disse lenkene, vil Reiselykke motta en liten sum uten at du må betale mer. Takk for at du leser!

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.