Mitt engasjement for IMPACT Norway

Vi har det godt i Norge. Og vi vet det. De som i hvert fall vet det, er vi som har reist litt og sett oss rundt i verden. Vi som vet vi har et helsevesen å henvende oss til, om ikke alt er som det skal.

Verden der ute er vakker, spennende og flott. Det å kunne reise, å lære, å se verden, er et privilegium. Men det er også et gode å bo i Norge, selv så kaldt og surt det måtte være nå på vinterstid. For her har vi et velfungerende helsevesen og et sosialt system som fanger oss opp, om noe ikke skulle gå som planlagt i livet.

Det er ikke alle land som har det.

Ting vi tar for gitt, er ikke alle forunt å få hjelp til. Som behandling av mindre funksjonshemminger som grå stær og leppe/gane-spalte, for eksempel. Dette er helseproblemer som er helt unødvendige, og som kan reverseres ved enkle grep. Det koster kun en liten sum penger, etter norsk målestokk.

Dessverre er det ikke alle som har denne muligheten. De har ikke pengene, kirurgene eller behandlingstilbudet. Det gjør IMPACT Norway noe med – og bistår med hjelp til selvhjelp.

IMPACT Norway er en liten stiftelse i et stort globalt nettverk, som bistår med helsetjenester til folk som trenger det, der de bor. Derfor støtter de prosjekter som Thel Lake Clinics flytende klinikker på Kambodsjas Tonlé Sap, sykehustoget i India og de har 4-hjulsdrevne biler som kommer til på de smaleste stier og mest kronglete veier i høylandet i Nepal. Stiftelsen støtter også opp rundt forebygging av funksjonshemming og styrking av helse og ernæring, som ved etablering av grønnsakshager og undervisning i kosthold.

Det er ikke alltid så lett å vite hvordan man kan bidra lokalt når man er på reise. Gjennom IMPACT Norway fant jeg en måte å gjøre en forskjell.

Dette er Impact Norway

IMPACT Norway jobber med mobile prosjekter for å nå ut til mennesker i vanskelig tilgjengelige områder uten helsetilbud og er medlem av Innsamlingskontrollen.

Stiftelsen arbeider for å bekjempe fattigdom, med spesiell vekt på å forebygge og redusere unødvendig funksjonshemming. IMPACT Norway støtter prosjekter som hjelper mennesker uten helsetilbud i vanskelig tilgjengelige områder. Alle prosjekter gjennomføres i samarbeid med søsterstiftelsene, med full deltakelse av mottakersamfunnene.

Visste du?

  • 15 %, rundt 1 milliard, av verdens befolkning har nedsatt funksjonsevne
  • 80 % av disse bor i utviklingsland med få helsetilbud og 1/3 av disse er barn
  • I mange tilfeller kunne funksjonshemming vært forebygget og reversert med enkle grep

Følg gjerne Impact Norway på Facebook

Bildene over er ved Impact Norway

Til opplysning per desember 2020: Jeg satt i IMPACT Norways styre i perioden 2016 – 2020. I dag er jeg rådsleder i Executive Advisory Board for IMPACT Norways styre og har selv besøkt en av klinikkene IMPACT Norway støtter. Det kan du lese om her


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!