Amerikalinjen: Luksus med et snev av historie og det store utland

Amerikalinjen i Oslo byr på en eksklusiv hotellopplevelse, et dryss av New York-feeling og en innblikk i norsk-amerikansk historie – alt på én gang!

Det er så fort gjort å tenke at vi må reise til en annen by eller en annen del av landet for å få feriefølelse. Men jeg lover: Å sjekke inn på hotell i Oslo, selv om man bor sentralt i byen selv, gir en feriefølelse og opplevelse av å reise til en annen storby. Ikke minst, vil jeg hevde, når man sjekker inn på Amerikalinjen.

Drømmen om Amerika

For på Amerikalinjen er det, ikke overraskende, en opplevelse av å sjekke inn på et boutique hotell i New York. Men hva mer er: Det er også her, i nettopp dette bygget, cruiseskipselskapet med samme navn lå – og fra hvor tusenvis av nordmenn forventningsfulle dro over Atlanteren fra 1919 og i årene fremover. Og det er nettopp denne historien hotellet bygges rundt, i form av interiør og historiefortelling, gjennom menyer og designelementer.

Amerikalinjen i Oslo
God seng og deilig sengetøy på Amerikalinjen

En klassisk New York-stil går igjen i hotellets interiørdetaljer sammen med historiske elementer i form av fotografier, redesign og detaljer. Og det må nevnes: Den gode opplevelsen startet allerede ved innsjekk, med vennlig, personlig mottakelse.

It’s all in the details

Hotelles gjennomgående luksus-opplevelse vedvarer ned til minste detalj. Her er håndklær og sengetøy av god og myk kvalitet. Hotellet har klokelig styrt helt unna de masseproduserte, tynne håndklærne som vi vanligvis får tildelt på diverse hotellkjeder i Norge. I baren serveres supergode cocktails, i restauranten en meny som var vi på en bistro på Manhattan – og selvsagt er det østers på menyen!

En eim av norsk-amerikansk historie preger hele hotellet, enten vi er på hotellrommet eller en av de åpne områdene. Særlig bør man merke seg biblioteket i andre etasje. Her får vi virkelig en opplevelse av hva Amerikalinjen egentlig var – et reiseselskap som fraktet norske drømmere over Atlanteret til den tidens “Land of Hope”.

→ Les også: Opplev Bjørvika – det nye Oslo
Amerikalinjen
Fra biblioteket på Amerikalinjen, med et historisk sus fra da nordmenn reiste med nettopp Amerikalinjen til den tidens “Land of Hopes”

Mette Solberg Fjeldheim

Jeg følger nysgjerrigheten dit den tar meg og forsøker å reise mest mulig ansvarlig. Jeg er en evig student, skribent, yogi og rådsleder for IMPACT Norways Executive Advisory Board. Jeg har mange års bakgrunn fra forlagsbransjen, hvor jeg jobbet med kommunikasjon, PR og markedsføring. I dag jobber jeg som kommunikasjonsrådgiver og frilans kultur- og reisejournalist. I 2017 ble Reiselykke kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!