Bangkok – en eksplosjon for sansene

Bangkok

Mye er sagt og skrevet om Bangkok, denne asiatiske storbyen som er en eksplosjon for sansene og som byr på så mye. Trafikk og støy, gulldekkede templer og palasser, mat og markeder, tradisjonsrikt dagligliv langs kanalene og allverdens underholdningstilbud etter mørkets frembrudd. 

For ikke å glemme alle menneskene, hele 11 millioner innbyggere. Samt backpackerne i Khao San Road, andre turister og forretningsreisende og ikke minst internasjonale expats. Eller heten, støvet, duftene, – og den enorme kontrasten mellom gatelivet og avkjølte hotellfoajeer og fancy toppbarer. I Bangkok står tradisjonsrike thailandske villaer side om side med mer moderne høyhus, mens mopedene farer forbi biler og tuk-tuk’er som står og stamper i trafikken.

Jeg har vært her en rekke ganger alt. Bangkok er en hub, en gjennomfartsåre, og absolutt en by å besøke – igjen og igjen.  Spesielt om du vet hva du vil og hvor du skal gå. Jeg tenkte å dele noen tips om dette, med deg, her. Som alltid, med utgangspunkt i egne preferanser.

Første tur til Bangkok?

Da ville jeg valgt å være turist se noen av de mange fine severdighetene:

 • Besøk templene Grand Palace, Wat Pho og Wat Arun. Grand Palace er som navnet skulle si; digert. Wat Pho har den største liggende Buddha. Wat Arun er et av Thailands flotteste templer.
 • Dra på båttur langs kanalen til et av de flytende markedene. Gir også et sjelden innblikk i livet på og langs elva. Historisk sett var det slik innbyggerne i Bangkok levde; på elva. De levde på bambus-flåter på elva, mens selgere fløt opp og ned langs elva og solgte frukt og grønt. Det eneste man bygde på land, var templer og palasser. Fortsatt reiser selgere opp og ned langs elva med båtene fylt med varer.
 • ‘People watching’: dra til backpackernes Khao San Road, finn en ute-kafé og slapp av i skyggen.
 • Gå gatelangs rundt i Bangkoks gater. Det er støy, det er kaos, det er sterke lukter og eksos. Det er boder og streetfood-selgere, kjørl som vaskes for hånd midt på fortauet og det er ender eller høns i en bakhage. Det er milevis med strømkabler i et salig kaos, det er neon-skilt og det bilhorn. Dette er Bangkok!
 • Dra opp i en toppbar og se byen fra oven. Kom like før solnedgang, så ser du byen i vakker belysning og blinkende og fargerik under mørk himmel.

> Les disse tre tipsene til toppbarer i Bangkok

 toppbarer i bangkok

Det gode liv i Bangkok

Å, ja. Man kan ha det riktig så fint i Bangkok. Man kan stikke rundt hjørnet å få en billig (etter norske forhold) fotmassasje eller thai massasje. Eller du kan booke tid på en av de eksklusive hotellene (fortsatt ikke ille priset etter norsk standard). Og du kan både spise og drikke godt. Her finnes hele verdens smaker servert på et fat.

Det kulinariske Bangkok

For kulinarisk sett kan du virkelig slå deg løs i Bangkok. Her kan du nyte internasjonal cuisine, teste det beste av thailands gode matkultur, stikke bort på hjørnet for en god smak av streetfood. Eller hva med noen friterte gresshopper? Er du av den modigere sorten får du disse og andre festligheter servert på nattmarkedet (selv står jeg definitivt over det).

Vært i Bangkok før?

Se byen utenfor turiststrømmen. Dra til det trendy nabolaget Ari, for eksempel. Les mer om dette her.
Hipsternes Bangkok

Kjekt å vite om Bangkok

 • Hovedveier er thannon, ofte skrevet th eller rett og slett road- sideveier er kalt soi
 • Beste tid å dra: i kjølig sesong fra nov – febr
 • Drikk masse vann og overhold kleskode på religiøse steder
 • Det er to flyplasser i Bangkok, begge ligger rundt tre mil fra sentrum.
 • Sky Train tar deg rundt i byen på rekordtid.

Sikkerhet

 • Bangkok regnes for å være en nokså trygg by, men det har vært noe opptøyer i forbindelse med politisk uro. Som alle andre steder: styr unna store folkemasser.
 • Pass godt på verdisaker
 • Vær obs i trafikken. Her skjer det mye på én gang!
 • Ikke la deg lure om noen vil «hjelpe» deg i nærheten av turistattraksjoner Finn heller ut av det selv enn å la fremmede «ta deg med til shoppingsenteret mens du venter på at tempelet skal åpne». Sjekk at guiden du evt. leier har lisens.

 Har du vært i Bangkok, og hvordan likte du det? Hvilke sights mener du man absolutt bør få med seg i Bangkok?
Dette innlegget er skrevet med utgangspunkt i en rekke besøk i Bangkok over flere år 

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.