Bangkok – en eksplosjon for sansene

Mye er sagt og skrevet om Bangkok, denne asiatiske storbyen som er en eksplosjon for sansene og som byr på så mye. Trafikk og støy, gulldekkede templer og palasser, mat og markeder, tradisjonsrikt dagligliv langs kanalene og all verdens underholdningstilbud etter mørkets frembrudd. 

For ikke å glemme alle menneskene, hele 11 millioner innbyggere. Samt backpackerne i Khao San Road, andre turister og forretningsreisende og ikke minst internasjonale expats.

Eller heten, støvet, duftene, – og den enorme kontrasten mellom gatelivet og avkjølte hotellfoajeer og fancy toppbarer. I Bangkok står tradisjonsrike thailandske villaer side om side med mer moderne høyhus, mens mopedene farer forbi biler og tuk-tuk’er som står og stamper i trafikken.

Selv har jeg vært i Bangkok flere ganger nå. Bangkok er en hub, en gjennomfartsåre, og absolutt en by å besøke – igjen og igjen.  Spesielt om du vet hva du vil og hvor du skal gå.

Tips til severdigheter i Bangkok

Bangkok

I  Bangkok er det mye å både se og oppleve. Du kan forflytte deg til fots, med tuktuk og med båt. Ikke minst kan du forflytte deg lynraskt med BTS Skytrain.

Ta turen til backpackernes Khao San Road, finn en ute-kafé og slapp av i skyggen – her er det people watching som gjelder.

Gå gatelangs rundt i Bangkoks gater. Det er støy, det er kaos, det er sterke lukter og eksos. Det er boder og streetfood-selgere, kjørl som vaskes for hånd midt på fortauet og det er ender eller høns i en bakhage. Det er milevis med strømkabler i et salig kaos, det er neon-skilt og det bilhorn. Dette er Bangkok!

Dra opp i en toppbar og se byen fra oven. Kom like før solnedgang, så ser du byen i vakker belysning og blinkende og fargerik under mørk himmel.

Les disse tre tipsene til toppbarer i Bangkok

 toppbarer i bangkok

Luksus i Bangkok

Det gode liv i Bangkok: Man kan ha det riktig så fint i Bangkok. For eksempel kan du stikke rundt hjørnet å få en billig (etter norske forhold) fotmassasje eller thai massasje. Eller du kan booke tid på spaet til en av de eksklusive hotellene (ikke ille priset etter norsk standard). Og du kan både spise og drikke godt. Her finnes hele verdens smaker servert på et fat.

Kulinarisk sett kan du også slå deg løs i Bangkok. Her kan du nyte internasjonal cuisine, teste det beste av thailands gode matkultur, stikke bort på hjørnet for en god smak av streetfood. Eller hva med noen friterte gresshopper? Er du av den modigere sorten får du disse og andre festligheter servert på nattmarkedet (selv står jeg definitivt over det).

→ Vært i Bangkok før? Se byen utenfor turiststrømmen! Dra til det trendy nabolaget Ari, for eksempel.Les mer om dette her.

Restauranttips  i  Bangkok

Bo.Lan Bangkok

Bo.Lan

Finere restaurant  som  serverer retter  basert  på autentisk  thailandske  ingredienser og  oppskrifter.  Adresse: 24  Sukhumvit  53 Alley

L’Atelier  de  Joël Robuchon

Fransk  gourmet  servert i  bar-konsept  i  flere  storbyer rundt  omkring  i verden,  der  gjestene ser  på  når kokkene  tilbereder  mat. Adresse:  5th  Floor, MahaNakhon  CUBE,  96 Narathiwas  Ratchanakharin  Rd

Volti  restaurant

Blir  ønsket  om pizza  og  pasta for  stort,  kan du  legge  turen innom  Volti,  som ligger  i  Hotel Shangri-La  med  utsikt mot  elva.  Adresse: 89  Soi  Wat Suan  Plu

Hyggelige  kaféer  i Bangkoks Ari

Hipsternes Bangkok

Porcupine

Denne  populære kaféen  har  lyst interiør  i  en rustikk  atmosfære.  Her serveres  blant  annet kaker,  kaffe  og iste.  Adresse:  111/1 Soi  Ari,  Phahon Yothin  Rd.

Summer  Street  Seafood and  Bar

En  foodtruck  som serverer  sjømat,  samt importert  og  lokalt øl  ved  enkle bord  og  benker på  en  parkeringsplass.  Adresse: Phahon  Yothin  Soi 2

Laliart  Café

Den  japanske  sykkelforretningen  Tokyobike har  nå  slått seg  ned  i Ari,  der  de deler  lokale  med Laliart  Café.  Nok en  hyggelig  og uformell  café,  der kaffe  brygges  på kaffebønner  fra  Nord-Thailand  og kaker  selges  over disk.  Adresse:20  Ari Soi  2

affiliate-annonse for booking.com

Hotelltips i Bangkok

Bangkok har et godt utvalg av luksushotell i ulike prisklasser. Avhengig av prisnivå og interesser, er det mange muligheter.

Hotell i Bangkok

Ved Sukhumvit området

Her bor man nært kjøpesentre, BTS Skytrain og restauranter:

Mercure Bangkok Sukhumvit 11

Passer for de som liker å bo livlig og nært nattelivet i Bangkok.

Les mer her

Rembrandt Hotel Bangkok

Ligger svært sentralt og er bra for familier

Les mer her

Hotel Pullman Bangkok Grande Sukhumvit

Et større 5 stjerners hotell, med kort gangvei til BTS Skytrain

Les mer her

Ved Chao Phraya elven

Hotell med flott utsikt og nært severdigheter:

Shangri-La Hotel

Et klassisk fem stjerners hotell, med alt av fasiliteter.

Les mer her

Sala Arun

har utsikt mot WatArun, og ligger nært Wat Pho og Grand Palace

Les mer her

Chatrium Hotel Riverside Bangkok

har flott utsikt mot elven og passer for barnefamilier.

Les mer her

Kjekt å vite om Bangkok

  • Hovedveier er thannon, ofte skrevet th eller rett og slett road- sideveier er kalt soi
  • Beste tid å dra: i kjølig sesong fra nov – febr
  • Drikk masse vann og overhold kleskode på religiøse steder
  • Det er to flyplasser i Bangkok, begge ligger rundt tre mil fra sentrum.
  • Sky Train tar deg rundt i byen på rekordtid.

Sikkerhet

  • Bangkok regnes for å være en nokså trygg by, men det har vært noe opptøyer i forbindelse med politisk uro. Som alle andre steder: styr unna store folkemasser.
  • Pass godt på verdisaker
  • Vær obs i trafikken. Her skjer det mye på én gang!
  • Ikke la deg lure om noen vil «hjelpe» deg i nærheten av turistattraksjoner Finn heller ut av det selv enn å la fremmede «ta deg med til shoppingsenteret mens du venter på at tempelet skal åpne». Sjekk at guiden du evt. leier har lisens.

Bangkok

 Har du vært i Bangkok, og hvordan likte du det? Hvilke sights mener du man absolutt bør få med seg i Bangkok?

Dette innlegget er skrevet med utgangspunkt i en rekke besøk i Bangkok over flere år. Revidert november 2018. 
Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

3 Comments
  1. Å, ja. Det er så fint å reise rundt i denne verdensdelen. Håper du får anledning til det en gang, Marianne!

error: Content is protected !!