Baroniet i Rosendal – slottet i vest fra 1665

Baroniet i Rosendal – slottet i vest fra 1665

I Hardanger, like under isbreen Folgefonna, omgitt av fjord, fjell og fossefall, ligger Rosendal og baroniet med rosehagen.

Karen Mowat, rik arving, og Ludvig Rosenkrantz, dansk adelsmann, giftet seg i 1658 og fikk gården Hatteberg i Kvinnherad i bryllupsgave. Det var her de bygde seg et slott, baroniet, som sto ferdig i 1665.

Baroniet i Rosendal

Slottet er åpent i sommerhalvåret, men hagen kan besøkes året rundt – og det gjorde jeg, i striregn, blant tåkelagte fjell og så og si komplett ensomhet.

Rosene var på hell i den mer enn 300 år gamle hagen. I front av det hvitkalkede slottsbygget, ligger den flotte renessansehagen omgitt av en like gammel buksbomhekk, gamle epletrær og ulike buskvekster.

I bakgrunnen høres drønnet fra Hattebergfossen som renner ned fra det tåkelagte fjellet bak og dundrer videre gjennom elva og ut i Hardangerfjorden.

Her kan du se dokumentar om baroniet på NRK.

Åpningstider, historikk, kulturprogram med mer finner du her.

Baroniet i Rosendal

Flere bilder under annonsen

affiliate-reklame for booking.com

Rosendal Fjordhotell

Tett på Hardangerfjorden ligger dette større hotellet kun en kort spasertur unna baroniet i Rosendal. Her er det rom med balkong og utsikt, restaurant og større hageanlegg. Rommene kunne trengt en stilmessig oppdatering, men beliggenheten er flott.

Les mer her

Rosendal Fjordhotell utsikt

Baroniet i Rosendal
Baroniet i Rosendal
Baroniet i Rosendal
Baroniet i Rosendal
Baroniet i Rosendal
Baroniet i Rosendal
Baroniet i Rosendal
Baroniet i Rosendal

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Hei Laila.

    Baroniet i Rosendal er et flott sted å besøke. En tur dit anbefales 🙂
    Neste gang håper jeg å besøke det mens det fortsatt er åpent for sesongen, og helst kanskje under en av konsertene som arrangeres sommerhalvåret.

    /Mette

error: Content is protected !!