Baroniet i Rosendal – slottet i vest fra 1665

I Hardanger, like under isbreen Folgefonna, omgitt av fjord, fjell og fossefall, ligger Rosendal og baroniet med rosehagen.

Karen Mowat, rik arving, og Ludvig Rosenkrantz, dansk adelsmann, giftet seg i 1658 og fikk gården Hatteberg i Kvinnherad i bryllupsgave. Det var her de bygde seg et slott, baroniet, som sto ferdig i 1665.

Baroniet i Rosendal

Slottet er åpent i sommerhalvåret, men hagen kan besøkes året rundt – og det gjorde jeg, i striregn, blant tåkelagte fjell og så og si komplett ensomhet.

Rosene var på hell i den mer enn 300 år gamle hagen. I front av det hvitkalkede slottsbygget, ligger den flotte renessansehagen omgitt av en like gammel buksbomhekk, gamle epletrær og ulike buskvekster.

I bakgrunnen høres drønnet fra Hattebergfossen som renner ned fra det tåkelagte fjellet bak og dundrer videre gjennom elva og ut i Hardangerfjorden.

Her kan du se dokumentar om baroniet på NRK.

Åpningstider, historikk, kulturprogram med mer finner du her.

Baroniet i Rosendal

Flere bilder under annonsen

affiliate-reklame for booking.com

Rosendal Fjordhotell

Tett på Hardangerfjorden ligger dette større hotellet kun en kort spasertur unna baroniet i Rosendal. Her er det rom med balkong og utsikt, restaurant og større hageanlegg. Rommene kunne trengt en stilmessig oppdatering, men beliggenheten er flott.

Les mer her

Rosendal Fjordhotell utsikt

Baroniet i Rosendal

Baroniet i Rosendal Baroniet i Rosendal Baroniet i Rosendal Baroniet i RosendalBaroniet i RosendalBaroniet i Rosendal Baroniet i Rosendal

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Hei Laila.

    Baroniet i Rosendal er et flott sted å besøke. En tur dit anbefales 🙂
    Neste gang håper jeg å besøke det mens det fortsatt er åpent for sesongen, og helst kanskje under en av konsertene som arrangeres sommerhalvåret.

    /Mette

error: Content is protected !!