På marked i Bangkok: Slik blir du bedre kjent med lokalkulturen

På marked i Bangkok: Slik blir du bedre kjent med lokalkulturen

For den som vil bli bedre kjent med lokalkulturen i Bangkok er det å besøke et marked eller flere en hyggelig ting å gjøre. Det er også gjerne både underholdende og interessant, om du spør meg. 

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden, som er fylt med gratis reisetips og nyttig informasjon for lesere som deg.

Disse tipsene er utdrag fra min reiseguide Bangkok på 1-2-3

Noen av markedene er åpent hver dag og har spesialisert seg innenfor ett felt. Andre er mer generelle, noen holder åpent kun på kvelden, mens andre kun i helgene. 

Tips: Du kan bli med på privat guidet tur eller gruppetur til Maeklong Railway Market og Damnoen Saduak Floating Market. Sjekk ut muligheten her*

Amulettmarkedet Tha Phra Chan Market

Phra Chan Market er et marked i Bangkok der amuletter blir omsatt.

Amulettmarkedet, Tha Phra Chan Marketer der amuletter som er laget av munker blir solgt og byttet i Bangkok. Amulettene blir benyttet for som beskyttelse og var tidligere av stor betydning for krigere. I dag er dette big business over hele Thailand. På dette markedet får man også undersøkt om amulettene er ekte eller ei. 

Beliggenhet: Trok Sanam Phra, Maharaj Road, Phra Nakhon 

Les også: Bangkoks buddhistiske kulturarv

Fiskemarkedet Tha Tien Market

Tha Tien Market er et tradisjonsrikt marked i Bangkok fylt med tørket fisk og andre produkter fra havet. Her er det sterke dufter og en opplevelse av annen verden. Det er neppe her du finner suvenirer med hjem, men et besøke her gir innsikt i hvordan de lokale lever og markedets historie. 

Beliggenhet: Maha Rat Rd, Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon 

Les også: Rattanakosin Island – Bangkoks gamleby

Blomstermarkedet Pak Khlong Market

Blomstermarkedet i Bangkok Pak Khlong Talat - et av mange marked å besøke i Bangkok.

På blomstermarkedet, Pak Khlong Market, selges blomster og grønnsaker i en diger hall. Tidligere ble produktene som selges her dyrket på andre siden av elva i Bangkok og fraktet over til piren utenfor. I dag er området rundt markedet under utvikling og rundt bygningen finner du nå derfor ulike butikker og caféer, deriblant Starbucks. 

Beliggenhet: 116 Chakphet Rd, Phra Nakhon 

Les også: One night in Bangkok: Bangkoks beste takterrassebarer?

Gullmarkedet Yaowarat Road

Yaowarat Road ligger i Bangkoks China Town og er det største markedet for salg og kjøp av gull i Thailand. Denne gata er også en populær destinasjon for folk som elsker mat! På kveldstid forvandles nemlig denne stripen fylt med gullforretninger, kinesiske urteutsalg og restauranter til et matmarked. Da duk- ker gateselgerne og matbodene opp og byr på kinesisk mat og sjømat. Forvent lange køer utenfor de mest populære matbodene.

Dette er hva Thailand Chinatown Night Market er kjent for! 

Monk Bowl Village i Baan Bat

Monk Bowl Village i Baan Bat ikke egentlig et marked, men et område der lokale håndverkere har spesialisert seg på å produsere almisseboller til munkene. Området ligger i en liten sidegate til Bamrung Muanger og her kan man komme for å se mens de lager bollene, og kanskje kjøpe en med seg hjem. 

Beliggenhet: Ban Bat, Pom Prap Sattru Phai 

Chatachak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market (også kalt JJ Green Market) er Asias største marked og åpner fredag kl. 18.00. Det er da åpent til midnatt, og holder også åpent lørdag og søndag fra 09.00 til 18.00. Her finner du alt fra klær og smykker til mat og kunst. 

Nettside: chatuchakmarket.org

Matmarkedet Or Tor Kor

Matmarkedet Or Tor Kor ligger like ved Chatuchak Weekend Market. Her finner du alt av mat; fersk frukt og grønt, thailandske søtsaker, krydder og urter, fisk og kjøtt.

Beliggenhet: 101, Phahonyothin Road, Chatuchak 

Rot Fai Market 1

Rot Fai Market 1 er et kveldsmarked med godbiter for den som ser etter vintage og second hand. Her finner du barberere, tattoovører og barer. Dette markedet ligger utenfor byen. Beliggenhet: 51 Srinagarindra Road, Nong Bon, Prawet 

Rot Fai Market 2

Rot Fai Market 2 er mindre enn det over, men er enklere tilgjengelig. Her finner du alt av klær og tilbehør, men også spisesteder og barer.
Beliggenhet: Ratchadaphisek Rd, Din Daeng 

Koh Kret – øy som blir et marked utenfor Bangkok

Lokal kvinne Koh Kret

Et godt stykke utenfor byen, på øya Koh Kret, ligger et helt annet marked: Her finner vi et keramikkverksted, men også et travelt helgemarked.

I helgene fylles de smale bilfrie gatene med boder som selger mat i alle mulige varianter. Koh Kret er en opplevelse å ta med seg for deg som har besøkt Bangkok før og ønsker å se noe annet, eller deg som har bedre tid til å utforske også steder utenfor bykjernen. 

Beliggenhet: ei øy i Chao Phraya nord for Bangkok. For å komme hit tar du båten til Nonthaburi pier og taxi derfra i ca. 20 minutter. Derfra en ny, men kort båttur til øya. 

Les denne artikkelen for å finne ut hvordan du kommer deg best rundt i Bangkok.

Her bor du bra i Bangkok

Bangkok

Jeg kan anbefale Riva Surya*, et mindre boutique hotell som ligger noen kvartaler unna og vender ut mot elva. Dette er en mer lokal, thailandsk opplevelse enn de internasjonale kjedehotellene vi også finner så mange av i Bangkok.

Et annet lite boutique hotell i området er Riva Arun Bangkok*. Dette ligger nærmere blomstermarkedet, like ved elvebredden og har en restaurant på toppen med flott utsikt til Wat Arun og Wat Pho/Grand Palace.

Luksushotellene Shangri-La*, The Peninsula Bangkok* og Mandarin Oriental* ligger nokså nærme hverandre, med The Peninsula på andre siden av elva. Disse er større fem-stjerners hotell som ligger fint til ved elven og nær offentlig transport.

For deg som søker nærhet til shopping og storbyliv mer enn historiske severdigheter, kan Sukhumvit være et godt alternativ. Her finner du kjeder som Novotel, Marriot, Radisson Blu og andre. Se booking.com for oversikt og priser*.

Les også: One night in Bangkok: Bangkoks beste takterrassebarer?


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!