Reisebloggeren Merete Lund besøkte Sri Lanka første gang for noen år tilbake, da hun var på en ti måneder lang reise. Oppholdet der må ha gjort inntrykk. For etter gjentatte reiser tilbake, flyttet hun dit. 

Nå bor Merete på Sri Lanka med sin kjære og er gründer av reiseselskapet Norlanka Travels.

NYHET: Merete har vært konsulent på den nylig utgitte e-guiden til Sri Lanka: les mer om reiseguiden Reiselykke på Sri Lanka her

For en tid tilbake, hele to år før jeg selv besøkte Sri Lanka, spurte jeg Merete Lund om hun ville skrive et lite gjesteinnlegg fra Sri Lanka og dele sine beste reisetips med Reiselykkes lesere. Så dette er:

Meretes Sri Lanka

Merethe Foto: privat

Merete Lund Foto: privat

Jeg besøkte Sri Lanka for første gang for to år siden. Den gangen var jeg halvveis i en ti-måneders reise, og ferden gikk videre til nye opplevelser og nye flotte steder. Men jeg glemte aldri dette tåreformede lille landet. Sri Lanka hadde krøpet inn i hjertet mitt, og jeg reiste tilbake igjen, og igjen.

I september i fjor, flyttet jeg til Hikkaduwa, på sør-vest kysten av Sri Lanka. Nå bor jeg i et søtt lite hus, sammen med drømmemannen og jeg stortrives! Det å bo i et annet land byr på utfordringer, men jeg har ikke angret et sekund på at jeg tok sjansen. I bloggen min kan du lese mer om livet mitt her nede.

Sri Lanka har en lang historie som en turistdestinasjon, men har blitt gjenoppdaget de siste årene. Borgergrigen sluttet i 2009, og landet er nå preget av stabilitet og vekst. Jeg er ganske sikker på at Sri Lanka kommer til å ta av som feriemål, også for nordmenn. Jeg kan ikke skjønne at det ikke skal det. Sri Lanka har nemlig ALT. Lange deilige sandstrender, endeløse teplantasjer, vannfall, regnskog, jungel og fjellandskap. I tillegg til en rik kulturarv, spennende historie, godt bevarte kulturminnner og et helt fantastisk dyreliv.

Egenreklame

Reiseguide til Sri Lanka, omslag

SRI LANKA på 1-2-3

Den eneste norskutviklede reiseguiden til Sri Lanka på markedet

SRI LANKA på 1-2-3 er en reiseguide til Sri Lanka, utgitt som en e-bok på innholdsrike 80 sider. Her deler Mette fra Reiselykke sine beste reisetips til deg som planlegger en tur til Sri Lanka.

80 sider, rikt illustrert, med konkrete tips til Sri Lanka. Les mer her

Kr. 199,-

Kjøp guiden her

Merethe anbefaler følgende sights

Hikkaduwa

Med en base her, har du den nydeligste stranda, rett utenfor soveromsdøra, i tillegg til surfemuligheter, et livlig miljø, shoppingmuligheter og et bra utgangspunkt for å reise rundt på dagsturer til andre severdigheter.

Yala

Reis ut på safari grytidlig om morgenen og se ville elefanter, krokodiller, tusenvis av fugler og kanskje en leopard!

-> Les om da Reiselykke besøkte Yala nasjonalpark

Høylandet

Ta en rundtur blant fjell og teplantasjer i området rundt Nuwera Eliya. Her kan du se hvordan teproduksjonen foregår, i tillegg til herlig natur, fine gåturer, utkikkspunkt og et behagelig svalt klima.

Surfing

Selv for nybegynnere finner du steder å lære deg å mestre bølgene og dyktige surfeinstruktører som kan hjelpe deg i gang. Har du surfet før, finnes det hundrevis av gode surfespots du kan boltre deg på langs hele kysten.

Spis lokalmaten

På strandrestaurantene serverer de både pizza, spaghetti og sandwicher, men går du litt unna alle turistene finner du lokalrestaurantene som serverer de deiligste curryretter til en svært billig penge. Du kan få et helt måltid for under omtrent 10 norske kroner! ««Rise and Curry» er nasjonalretten, og den skal være sterkt krydret. I tillegg bør du prøve noe av den herlige sjømaten, rotty, kottu og forskjellige innbakte rolls. Nam!

 

Reiselykke på Sri Lanka. En områdeguide

Dette bør du vite før du besøker Sri Lanka

Du trenger et ETA-visum for å komme inn i landet. Dette kan du ordne her. 

Det finnes ingen enkel måte å komme seg fra flyplassen, og til sørkysten. Dersom du ikke ønsker flere timer på ulike lokalbusser, bør du ordne henting fra flyplassen på forhånd.

Bruk klær som dekker skuldre og knær når du besøker templer og hellige steder.

Klimamessig er landet delt i to. Reiser du bort fra den norske vinteren, bør du dra til sør-vest kysten. Reiser du om sommeren, bør du reise til østkysten.

Norlanka Travels

I tillegg til å nyte klimaet, strendene, kulturen og kjærligheten, har jeg også nylig startet opp et lite reiseselskap: Norlanka Travels. Jeg ønsker å inspirere andre nordmenn til å besøke min drømmeøy. Tanken er å kunne tilby skreddersydde turer etter kundenes egne ønsker og preferanser. I tillegg  tilbyr vi taxiservice, henting på flyplassen, leie av hotellrom, hus, dagsturer og lignende.

Merete tilbyr skreddersydde reiser på Sri Lanka gjennom sitt selskap Norlanka Travels

Videre lesning og reisetips til Sri Lanka