10 tips til sol og varme i vinter

Jeg spurte og dere svarte! En høyst uformell meningsmåling blant dere som følger Reiselykke på Facebook og Instagram, avslører at det er sol og sommer som lokker i vinter. 

86% av dere som svarte på Facebook og 80 % av dere som svarte på Instagram-storyen vil ha sol og varme (se lengst ned). Er det opp til meg, skal dere jammen få det! Her er derfor tips til 10 steder å dra for sol og varme i vinter – satt opp punktvis, i tilfeldig rekkefølge.

10 tips til sol og varme i vinter

1. Oman

Oman

Det er mulig det er sant som de sier selv: Oman – the best kept secret in Arabia. En ting er i hvert fall sikkert: her er stille, rent, pent – og vi føler oss særdeles velkommen. 

Vi besøkte Oman i overgangen desember til januar for en tid tilbake, og hadde et fint opphold med hyggelige møter med mennesker, flotte natur- og kulturopplevelser og god mat. Til tross for at landet er goldt, er det frodige områder, også i innlandet. Det er et kupert land, med klipper og høye fjell, utmerket for turgåere. Og selv om vi opplevde mye på vårt lille besøk, er det fortsatt mye mer å se og gjøre her i Oman.

→ Les mer om Oman her, om Muskat her og om Mutrahs souk her. Vil du oppleve mer i Oman, har jeg tips til Nizwa Fort i Oman, Bahla Fort i Oman og Misfat: Omans eldste landsby.

Kjent for: Sultan Qaboos Grand Mosque, det nyere operahuset, flotte fjell og langstrakte sandstrender

Slik reiser du dit: For eksempel med KLM via Amsterdam Schiphol eller Emirates via Dubai

2. Sør-Afrika

Cape Town

CAPE TOWN OG DE TOLV APOSTLENE: Camps Bay ligger fint til i skyggen av fjellet «De tolv apostlene» og tett på stranden.

I Sør-Afrika er det sommer når det er vinter her! I tillegg er det litt av et land å reise rundt i, med alt fra urbant og trendy i storbyen til ruralt og tradisjonelt på landsbygda, samt vinområder og nasjonalparker med big five. 

Sør-Afrika er også et spennende land å reise i og et land som gjør sterkt inntrykk på førstegangsreisende. Først og fremst er Sør-Afrika et spennende land å reise i på grunn av landets variasjon og rike historie og kultur, samt de gode mulighetene til å se dyreliv, til å besøke gode vingårder og trendy bymiljøer, som i Cape Town. Og drar du til Durban, finner du der langstrakte strender i subtropisk klima, om du også ønsker å inkludere badeliv på turen.

Her er mine beste reisetips til Sør-Afrika til deg som vil oppleve «The Rainbow Nation» på egenhånd. Her er enda noen til: Cape Town, safariopplevelser i Pilanesberg nasjonalpark og The Peech Hotel i Johannesburg. I tillegg kan du reise rundt i Mandelas fotspor gjennom Sør-Afrika om du følger min guide her.

Kjent som the Rainbow Nation, for apartheid-regimet som falt for 25 år siden og Mandela, Sør-Afrikas første demokratisk valgte president.
Slik reiser du dit: Flere flyselskap flyr til Sør-Afrika. Selv har jeg reist med KLM og South African Airlines. Mellomlanding må beregnes.

3. Thailand

Koh Lipe Thailand

Thailand, kjent som ‘Smilets land’, er et kjært sted å reise til for mang en nordmann. Strandliv, deilig mat og vennlige mennesker er noe av det som trekker oss tilbake, igjen og igjen.

Hovedstaden Bangkok er som en eksplosjon for sansene og byr på så mye: trafikk og støy, gulldekkede templer og palasser, mat og markeder, tradisjonsrikt dagligliv langs kanalene og all verdens underholdningstilbud etter mørkets frembrudd. Sukhothai er langt mindre kjent, men er tidligere hovedstad i Thailand og en spennende del av landet der vi finner tradisjonsrike og historiske steder, ruiner og Unesco-vernede tempel-områder. Og så har vi strendene og øyene, da …

→  Her finner du min reiseguide til Thailand, guide til Koh Chang og øyhopping fra Koh Chang 

Kjent som Smilets land, med god mat, spa, øyhopping og buddhistiske templer
Slik reiser du dit Direkte med Norwegian, Thai Airways eller charter. Flere flyselskap har tilbud med mellomlanding.

4. Phu Cuoq, Vietnam

Phu Cuoq, Vietnam

Vietnam er todelt, med varme i sør og langt kjøligere i nord vinterstid. Tar du turen til Ho Chi Mihn og øya Phu Quoc får du en fin og varm opplevelse, med eksotisk øyliv og busy byliv på fastlandet. 

Et av fjorårets mest leste artikler her på Reiselykke var denne til Vietnam. Der finner du flere tips til andre deler av Vietnam, også.

Kjent for god streetfood, rismarker, mopeder og Halong Bay
Slik reiser du dit Fly med mellomlanding eller direkte med TUI

5. Sri Lanka

Solnedgang ved strand i Tangalle, Sri Lanka

Sri Lanka er uten tvil et enestående land å reise rundt i, noe vi merker umiddelbart etter ankomst. Og det vokser bare mer og mer på oss, desto lenger inn i landet vi kommer.

For skal du oppleve Sri Lanka, holder det ikke å slå seg ned ved en av strandområdene – man må reise rundt på øya, besøke te-landskapet, se noen av de åtte Unesco-vernede stedene, dra på safari eller rett og slett bare reise rundt i innlandet, hvor dyr og mennesker lever side om side.

→ Jeg har skrevet mye om Sri Lanka, blant annet denne artikkelen, samt utgitt denne eguiden

Kjent for eksotisk dyreliv, strender og 8 UNESCO-verdensarvsteder
Slik reiser du dit Flere muligheter, men mellomlanding må beregnes. Jeg har selv reist med KLM og Emirates.

6. Bali, Indonesia

Ubud, Bali

Bali er ikke et sted man glemmer så fort. Det er snart åtte år siden nå, men jeg kan fortsette hente frem lyden, luktene og den helt unike stemningen, kanskje særlig i Ubud, som ligger omtrent midt på Bali i Indonesia. 

Vi var der off season, med en del regn og høye bølger langs strendene. Men i innlandet var det spennende å utforske både naturen og byen. Ikke minst var det fint å oppleve yoga-stemningen på øya. Men det mest minnerike var å delta i en kongelig balinesisk begravelse Mer fra Bali her

Kjent for hinduisme i et muslimsk land, rismarker, yoga og strandliv, et backpackers paradis og en hub for digital nomads
Slik reiser du dit Flere flyselskap flyr til Bali, mellomlanding må påregnes

7. Kambodsja

Strandliv i Kambodsja

Otres Beach

Kambodsja  er nok mest kjent for templene i Angkor og definitivt undervurdert for sitt gode khmer-kjøkken. Men det er menneskene og arven etter Pol Pot som gjør sterkest inntrykk. 

Landet  grenser  til  Thailand, Laos  og  Vietnam og har  en  spennende, dramatisk og grusom historie.  Kambodsja er  kanskje  mest kjent  for  Pol Pot  og  Røde Khmers  terrorvelde,  men etter  at  landet åpnet  for  turisme, har  verdensarven  og templene  i  Angkor tiltrukket  seg  et stadig  økende  antall besøkende. Her kan du reise i historie, kultur, dra på badeferie og storbyferie, samt oppleve tradisjonsrik livsstil på landsbygda.

→ Her er min guide til Kambodsja, med tips til Phom PenhSiem Reap og templene i Angkor, Otres Beach og så har jeg skrevet en god del om Tonlé Sap, blant annet her

Kjent for templene i Angkor, Røde Khmer og Pol Pot og de flytende landsbyene på Tonlé Sap
Slik reiser du dit Mellomlanding må påregnes: sist reiste jeg med Thai Airways via Bangkok til Phnom Penh

8. Seychellene

Utallige kritthvite strender på La Digue

Utallige kritthvite strender på La Digue

Seychellene kan skryte av noen av verdens vakreste strender, kokosnøtter som er Unesco-listet og et bevisst grep om bærekraftig turisme. Basert på egne erfaringer, her er mine tips til øyhopping på Seychellene, et øysamfunn fri for masseturisme. 

De i alt 115 billedskjønne paradisøyene Seychellene ligger i Det indiske hav, vest for det afrikanske fastlandet, nord for Madagaskar og Mauritius og sørvest for Sri Lanka. Her finner vi noen av verdens vakreste strender, herlig atmosfære, bilfrie øyer og utallige ubebodde strender.

Her finner du min guide til øyhopping på Seychellene, 6 grunner til å reise til Seychellene, samt artikler om Mahé, Praslin og La Digue.

Kjent som et sted å dra på bryllupsreise, for å ha noen av verdens mest berømte strender, samt to UNESCO-severdigheter
Slik reiser du dit For eksempel med Emirates eller Quatar Airways, med mellomlanding i Dubai eller Doha

9. Mauritius

Mauritius

Mauritius er blitt kalt mangt og meget; Ørken-øya (av arabere som besøkte øya frem til det 12. århundre), mens portugiserne kalte den Svane-øya (Swan Island).  Charles Baudelaire skal ha kalt Mauritius ”the perfumed land, fondled by the sun”, mens Mark Twain stadig siteres på ”heaven was copied after Mauritius”.

Mauritius blir også omtalt som ”De forente nasjoner i miniatyr”. Dette er nok en liten overdrivelse, men det er ingen tvil om at det er stort miks av folkeslag og religioner representert her på denne lille øya. Som de sier det selv: ”One island. Many peoples. All Mauritians”.  Les mer her

Kjent for gode dykkermuligheter, eksklusive resorts, dypvannsfiske og kashmir.
Slik reiser du dit For eksempel med Emirates eller Quatar Airways, med mellomlanding i Dubai eller Doha

10. Trinidad og Tobago

Tobago, Pigeon Point

Trinidad og Tobago er stedet å dra for deg som ønsker en eksotisk ferie med uberørte, vakre strender og korallrev, flotte natur- og dyreopplevelser, samt spennende kultur.

Trinidad og Tobago er et multikulturelt land, med en forhistorie som koloni under britisk, spansk, fransk og nederlands herredømme, samt immigranter fra India, Kina og Madeira. Dette har medført en spennende kultur som gjenspeiler seg i maten, musikken og ulike trosretninger. Trinidad og Tobago er spennende, mangeartet og tilbyr en bit av Karibien utenfor allfarvei.

→ Her er min reiseguide til Trinidad og Tobago, og du finner også artikler om den karibiske stemningen, samt mer om Tobago her (filmsnutt) og her og  opplevelser på Trinidad, som da vi dro på fugletitting, da jeg testet zip line for første gang og da vi dro på vandring i regnskogen

Kjent for: Karnevalet i februar og laid back karibisk stemning
Slik reiser du dit: Vi reiste med British Airways fra London Gatwick. 


Fra meningsmåling på Facebook og Instagram


Her finner du flere spennende destinasjoner og reisetips

Har du vært noen av disse stedene? Eller vil du tipse om andre? Del gjerne i kommentarfeltet eller send meg en e-post (post@reiselykke.com)

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Noen artikler inneholder reklamelenker (affiliate). Om du kjøper noe via disse, vil Reiselykke bli tilgodesett en liten sum, uten at det går på bekostning av prisen du betaler. Les mer om det her. Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

3 kommentarer

  • Februar er en kjedelig tid i Oslo, så håper jeg kan få til en tur da! Dominikanske Repbublikk eller Puerto Rico tenker jeg. Men kunne godt ønsket Trinidad og Tobago også! Det best med Februar det er karneval tid!! Takk for 10 fine destinasjoner 🙂 Og riktig godt nyttår til deg og dine.

  • Ååå, så mange steder jeg har høyt, høyt på lista. Og særlig nå, i vinter-Norge drømmer en sommerperson som meg seg ekstra langt unna, til sol og varme. Dette innlegget skal jeg ta frem flere ganger og bruke god tid på, altså, har faktisk kun vært i ett av landene tidligere, og har en tur til et annet booket, så det betyr at jeg har åtte destinasjoner til kun fra denne posten å gå etter. Aiai. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.