Her finner du sol og varme i vinter

Drømmer du om sol og varme, nydelige strender og lave skuldre? Her er noen tips til hvor du finner nettopp det! 

Faktum er at vi her lengst nord må langt av gårde for å finne den riktig gode varmen vinterstid. Selv om Solkysten i Spania kan slå til med vårlige temperaturer på dagtid selv midt i januar, er det ikke her du kjenner varmen aller mest.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden fylt med personlig reserachet, skrevet og fotografert kvalitetsinnhold for lesere som deg.

I denne artikkelen vil jeg dele noen reiseidéer med deg som søker nettopp det: sol, varme, strandliv og den gode feriefølelsen. Flere av stedene har naturligvis enda mer å tilby, som en spennende kulturhistorie, herlig kjøkken og severdigheter i verdensklasse.

Listen er satt opp i helt tilfeldig rekkefølge og stedene valgt ut fra at de alle har litt av hvert å by på. Alle stedene som omtales er personlig besøkt.

15 tips til sol og varme i vinter

Ferie
I ei hengekøye på ei øy utenfor Koh Chang, Thailand

1. Oman

Strand ved Muskat

Det er mulig det er sant som de sier selv: Oman – the best kept secret in Arabia. En ting er i hvert fall sikkert: her er stille, rent, pent – og vi føler oss særdeles velkommen. 

Vi besøkte Oman i overgangen desember til januar for en tid tilbake, og hadde et fint opphold med hyggelige møter med mennesker, flotte natur- og kulturopplevelser og god mat. Til tross for at landet er goldt, er det frodige områder, også i innlandet. Det er et kupert land, med klipper og høye fjell, utmerket for turgåere. Og selv om vi opplevde mye på vårt lille besøk, er det fortsatt mye mer å se og gjøre her i Oman.

Beste tid å dra: oktober til mars
Kjent for: Sultan Qaboos Grand Mosque, det nyere operahuset, flotte fjell og fine sandstrender
Slik reiser du dit: For eksempel med KLM* via Amsterdam Schiphol eller Emirates via Dubai

Anbefalte hotell

The Chedi Muscat er skikkelig lekkert (og dyrt) og ligger kun 15 minutter fra flyplassen. Vi var også veldig godt fornøyd med å bo på Shangri-La Al Husn resort & Spa

Les mer om Oman

Historiske Oman på en dag: En dagstur ut av Muskat

Havnebyen Muskat

Sultanatet Oman

Misfat: Omans eldste landsby

2. Sør-Afrika

Cape Town
CAPE TOWN OG DE TOLV APOSTLENE: Camps Bay ligger fint til i skyggen av fjellet «De tolv apostlene» og tett på stranden.

I Sør-Afrika er det sommer når det er vinter her! I tillegg er det litt av et land å reise rundt i, med alt fra urbant og trendy i storbyen til ruralt og tradisjonelt på landsbygda, samt vinområder og nasjonalparker med big five. Men det er altså også strender her. 

Først og fremst er Sør-Afrika et interessant land å reise rundt i på grunn av landets variasjon og rike historie og kultur. I tillegg de gode mulighetene til å se dyreliv, til å besøke gode vingårder og trendy bymiljøer, som i Cape Town. Og drar du til Durban, finner du der langstrakte strender i subtropisk klima, om du også ønsker å inkludere badeliv på turen.

Beste tid å dra: Når det er vinter her, er det sommer der, men også flere besøkende og varmt vær. Perioden mars til mai og september til november er skuldersesong, med færre turister og mer behagelige temperaturer.
Kjent som the Rainbow Nation, for apartheid-regimet som falt for 25 år siden og Mandela, Sør-Afrikas første demokratisk valgte president.
Slik reiser du dit: Flere flyselskap flyr til Sør-Afrika. Selv har jeg reist med KLM* (sponset flyreise) og South African Airlines (pressetur). Mellomlanding må beregnes.

Anbefalte hotell

Det kommer jo litt an på hvor du reiser, men om turen går til Cape Town, kan jeg anbefale Cloud 9 som ligger i et område med hyggelige restauranter og barer. I Johannesburg var vi veldig fornøyd med boutique hotellet The Peech og i Knysna likte vi oss riktig godt på Turbine Hotel & Spa

Les mer om Sør-Afrika

En kulinariske reise gjennom Sør-Afrika: Fra tripe, braai og pap til biltong, boerewors og bunny chow

I Nelson Mandelas fotspor gjennom Sør-Afrika

Vinsmaking ved Cape Town: eksklusive besøk i Cape Winelands

Safariopplevelser i Pilanesberg nasjonalpark

3. Thailand

Koh Lipe Thailand

Thailand, kjent som ‘Smilets land’, er et kjært sted å reise til for mang en nordmann. Strandliv, deilig mat og vennlige mennesker er noe av det som trekker oss tilbake, igjen og igjen.

Hovedstaden Bangkok er som en eksplosjon for sansene og byr på så mye: trafikk og støy, gulldekkede templer og palasser, mat og markeder, tradisjonsrikt dagligliv langs kanalene og all verdens underholdningstilbud etter mørkets frembrudd.

Sukhothai er langt mindre kjent, men er tidligere hovedstad i Thailand og en spennende del av landet der vi finner tradisjonsrike og historiske steder, ruiner og Unesco-vernede tempel-områder. Og så har vi strendene og øyene, da …

Evigvakre Krabi med øyformasjoner av en annen verden. Koh Chang ved Trat og øyene utenfor har også fine strender og gode snorklemuligheter. I år fikk jeg også besøkt langt mindre kjente Khanom, som har mer av «det ekte» Thailand og sandstrender. Hua Hin er fint å kombinere med en tur til Bangkok, men er ikke en like naturskjønn del av Thailand, synes jeg personlig.

Beste tid å dra: November til mars er generelt beste tid å dra, men Krabi, for eksempel, kan fint besøkes året rundt – det er bare ikke like stabilt vær hele året.
Kjent som Smilets land, med god mat, spa, øyhopping og buddhistiske templer
Slik reiser du dit Direkte med Norwegian, Thai Airways eller charter. Flere flyselskap, som KLM* har tilbud med mellomlanding

Anbefalte hotell

The Shellsea i Krabi, The Emerald Cove på Koh Chang og Riva Surya i Bangkok

Les mer om Thailand

Dypdykk i Bangkok: En innføringsguide til Thailands hovedstad

Øyhopping i Krabi: Dagsturer med båt

Krabi – strender, øyer og fjellklatring

4. Phu Quoq, Vietnam

Phu Cuoq, Vietnam

Vietnam er todelt, med varme i sør og et langt kjøligere nord vinterstid. Tar du turen til Ho Chi Mihn og øya Phu Quoc får du en fin og varm opplevelse, med eksotisk øyliv og busy byliv på fastlandet. 

Et av fjorårets mest leste artikler her på Reiselykke var denne til Vietnam. Der finner du flere tips til andre deler av Vietnam, også.

Beste tid å dra: november til mars (den tørre sesongen)
Kjent for: God streetfood, rismarker, mopeder og Halong Bay
Slik reiser du dit For eksempel via Bangkok eller med charterselskap

5. Sri Lanka

Solnedgang ved strand i Tangalle, Sri Lanka

Sri Lanka er uten tvil et enestående land å reise rundt i, med stor variasjon og eksotisk dyreliv.

Så skal du oppleve Sri Lanka, holder det ikke å slå seg ned ved en av strandområdene – man må reise rundt på øya, besøke te-landskapet, se noen av de åtte verdensarv-stedene, dra på safari eller rett og slett bare reise rundt i innlandet, hvor dyr og mennesker lever side om side.

Beste tid å dra: Hit kan man dra året rundt, men ulike sider av øya er best for ulike tider av året. Vest- og sørkysten og innlandet er best i perioden september til mars, mens østkysten er best april/mai til september
Kjent for eksotisk dyreliv, strender og 8 UNESCO-verdensarvsteder
Slik reiser du dit Flere muligheter, men mellomlanding må beregnes. Jeg har selv reist med KLM*(sponset) og Emirates.

Spesielt anbefalte hotell

98 Acres Resort & Spa i Ella, Anantara Peace Haven i Tangalle, Aliya Resort & Spa i Sigiriya, Galle Face Hotel i Colombo og At Ease i Hikkaduwa

Mer fra Sri Lanka

6 grunner for å reise til Sri Lanka

Sri Lanka – den mangfoldige øya

Guide til 2 ukers rundreise på Sri Lanka

6. Bali, Indonesia

Ubud, Bali

Bali er ikke et sted man glemmer så fort. Det er snart åtte år siden nå, men jeg kan fortsatt hente frem lyden, luktene og den helt unike stemningen, kanskje særlig i Ubud, som ligger omtrent midt på Bali i Indonesia. 

Vi var der vinterstid, som altså er regntiden på Bali. Da var det også noe regn og høyere bølger langs strendene. Men i innlandet var det spennende å utforske både naturen og byen, og ikke minst var det fint å oppleve yoga-stemningen på øya. Men det mest minnerike var å delta i en kongelig balinesisk begravelse Mer fra Bali her

Beste tid å dra: den tørre sesongen er fra april til oktober, men det går fint å besøke Bali også i regntiden.
Kjent for hinduisme i et muslimsk land, rismarker, yoga og strandliv, et backpackers paradis og en hub for digital nomads
Slik reiser du dit Flere flyselskap flyr til Bali, mellomlanding må påregnes

7. Kambodsja

Angkor Wat i soloppgang

Kambodsja  er nok mest kjent for templene i Angkor og definitivt undervurdert for sitt gode khmer-kjøkken. Men det er menneskene og arven etter Pol Pot som gjør sterkest inntrykk. Hit reiser du ganske enkelt ikke for strendene alene. 

Landet  grenser  til  Thailand, Laos  og  Vietnam og har  en  spennende, dramatisk og grusom historie. Kambodsja er  kanskje  mest kjent  for  Pol Pot  og  Røde Khmers  terrorvelde,  men etter  at  landet åpnet  for  turisme, har  verdensarven  og templene  i  Angkor tiltrukket  seg  et stadig  økende  antall besøkende.

Her kan du reise i historie, kultur, dra på badeferie og storbyferie, samt oppleve tradisjonsrik livsstil på landsbygda.

Men mange vil nok også kombinere en reise hit med strandlivet, og jeg har skrevet litt om mine erfaringer med det her: Otres Beach

Beste tid å dra: November til mars. Men fra mai til tidlig oktober er det færre turister og billigere.
Kjent for templene i Angkor, Røde Khmer og Pol Pot og de flytende landsbyene på Tonlé Sap
Slik reiser du dit Mellomlanding må påregnes: sist reiste jeg med Thai Airways via Bangkok til Phnom Penh

Les mer om Kambodsja

Reiseguide til Kambodsja

8. Seychellene

Utallige kritthvite strender på La Digue

Seychellene kan skryte av noen av verdens vakreste strender, kokosnøtter som er Unesco-listet og et bevisst grep om bærekraftig turisme. 

De i alt 115 billedskjønne paradisøyene Seychellene ligger i Det indiske hav, vest for det afrikanske fastlandet, nord for Madagaskar og Mauritius og sørvest for Sri Lanka.

Her finner vi noen av verdens vakreste strender, herlig atmosfære, bilfrie øyer og utallige ubebodde strender.

Beste tid å dra: Her kan man dra året rundt. Men noen måneder er bedre enn andre: april og mai, oktober og november. Jeg var der i desember / januar.
Kjent som et sted å dra på bryllupsreise, for å ha noen av verdens mest berømte strender, samt to UNESCO-severdigheter
Slik reiser du dit For eksempel med Emirates eller Quatar Airways, med mellomlanding i Dubai eller Doha

Anbefalt hotell

På La Digue falt vi pladask for dette øko-hotellet.

Les mer om Seychellene

6 grunner til å reise til Seychellene

Reiseguide til Seychellene – med guide til øyhopping

9. Mauritius

Mauritius

Mauritius er blitt kalt mangt og meget; Ørken-øya (av arabere som besøkte øya frem til det 12. århundre), mens portugiserne kalte den Svane-øya (Swan Island).  

Charles Baudelaire skal ha kalt Mauritius ”the perfumed land, fondled by the sun”, mens Mark Twain stadig siteres på ”heaven was copied after Mauritius”.

Mauritius blir også omtalt som ”De forente nasjoner i miniatyr”. Dette er nok en liten overdrivelse, men det er ingen tvil om at det er stort miks av folkeslag og religioner representert her på denne lille øya. Som de sier det selv: ”One island. Many peoples. All Mauritians”.  Les mer her

Beste tid å dra: Mai til desember regnes for å være de beste månedene å dra hit. Selv var jeg der i desember / januar og det er absolutt en fin tid også.
Kjent for gode dykkermuligheter, eksklusive resorts, dypvannsfiske og kashmir.
Slik reiser du dit For eksempel med Emirates eller Quatar Airways, med mellomlanding i Dubai eller Doha

10. Trinidad og Tobago

Tobago, Pigeon Point

Trinidad og Tobago er stedet å dra for deg som ønsker en eksotisk ferie med uberørte, vakre strender og korallrev, flotte natur- og dyreopplevelser, samt spennende kultur.

Trinidad og Tobago er et multikulturelt land, med en forhistorie som koloni under britisk, spansk, fransk og nederlands herredømme, samt immigranter fra India, Kina og Madeira. Dette har medført en spennende kultur som gjenspeiler seg i maten, musikken og ulike trosretninger. Trinidad og Tobago er spennende, mangeartet og tilbyr en bit av Karibien utenfor allfarvei.

Beste tid å dra: Januar til mai. Men øyene ligger utenfor orkanbeltet, så her kan man også dra året rundt.
Kjent for: Karnevalet i februar og laid back karibisk stemning
Reisen dit: Vi reiste med British Airways fra London Gatwick.

Les mer om Trinidad og Tobago

Reiseguide til Trinidad og Tobago

11. Panama

Panama City Skyline

Panama er kanskje mest kjent for Panamakanalen, som leder skip og transport mellom Stillehavet og Atlanterhavet tvers gjennom landet.

Men Panama er også et land fylt med biologisk mangfold – og har faktisk fungert som en bro for dyreliv og menneskeheten.  Panama City en kontrastfylt by, med moderne skyskrapere og en veldig sjarmerende og UNESCO-listet gamleby,  Casco Viejo. Les mer om Panama her

Omtrent to timer i bilfra Panama City ligger et øde ferieparadis kalt San Blas. Her finnes det 300 småøyer, omringet av krystallklart vann, fargerike korallrev, og hvite sandstrender. Les mer om da Hanne Hellvik besøkte San Blas her

Beste tid å dra: Desember til mars.
Kjent for Panama-kanalen, Panama-hatten (som ikke lages der, men i Equador) og for UNESCO-byen Casco Viaje
Reisen dit: Vi reiste med KLM* (sponset flybillet) via Amsterdam

Anbefalt hotell i Casco Viejo

American Trade Hotel er et boutique hotell midt i Casco Viejo. Super beliggenhet og herlig stemning!

12. Costa Rica

Det enkle liv i Santa Teresa og Nicoya-halvøya
Reiselykke i Santa Teresa

Costa Rica er frodig og variert, med vulkaner, jungel, et frodig dyreliv og med fokus på økoturisme. Her er også turismen i stor grad profesjonalisert, så det finnes mange aktiviteter, tilbud og opplevelser rundt omkring i landet.

Drar du for å oppleve strandlivet, finnes dette også flere steder. Det spesielle med Costa Rica, er at du kan velge om du vil tilbringe tiden på Stillehavssiden eller den karibiske siden. Vi valgte det første alternativet og tilbrakte herlige dager ved Santa Teresa, før vi reiste videre til Manuel Antonio.

Beste tid å dra: Fra midten av desember til april
Kjent som et frodig land, med et særlig rikt og mangfoldig dyreliv.
Reisen dit: Vi reiste med lokalt flyselskap fra Panama. KLM* flyr direkte fra Amsterdam Schiphol i vinterhalvåret

Anbefalt hotell i Manuel Antonio

Gaia Hotel & Reserve er et adults only hotell, omgitt av naturreservat i høyden over kystlinja. Hotellet tilbyr gratis shuttle service og guidede turer i nasjonalparken (som må betales for).

Les mer om Costa Rica

Pura Vida i Costa Rica

Det gode liv i Santa Teresa, Nicoya-halvøya

13. Miami (Florida)

Miami

South Beach Miamis langstrakte strender er viden kjent. Her ligger også berømte Oceans Drive med restauranter og barer på rekke og rad.

Ikke minst er det hyggelig å rusle rundt i gatene for å se nærmere på Art Deco-fasadene i Miami.

Miami Beach har også godt utvalg av stilfulle hoteller og luksusliv. Drar du hit, vil jeg så klart også anbefale en kjøretur til Key West. Bare kjøreturen i seg selv er en opplevelse, men også Key West er det i seg selv er hyggelig å ha noen dager i.

Beste tid å dra: Fra midten av februar til mai
Kjent for langstrakte strender, høy partyfaktor og Art Deco-arkitektur
Slik reiser du dit: Norwegian og SAS har direkterute fra OSL

Anbefalt hotell

Det finnes så mange, men en av de jeg synes er hyggelige å bo på, er Kimpton Surfcomber Hotel. Dette er et av de lavere bygningene, der sola slipper inn i bassengområdet også mot kvelden – og det ligger til ved stranden.

14. Aruba

Manchebo ved stranden

Kritthvite strender og turkis hav, store smil og smittende latter og ørkenopplevelser. På Aruba kan du oppleve rene drømmeferien, om du trives best med godt tilrettelagt turisme.

Selv var jeg der ikke i høysesong, så være obs på at det kan være langt flere turister i vinterhalvåret. Aruba har konsentrert turistområdene i to deler: Low Rise og High Rise. Er du glad i fest og moro, samt kasino og shopping, bor du best i High Rise-området. Selv var jeg glad for å være innlosjert i Low Rise-området, som er langt roligere.

Beste tid å dra: Året rundt! Vinteren er høysesong, med flere turister og høyere priser.
Kjent for karibiske strender, kasino og uteliv, aloe vera og de rosa flamingoene (som ikke har noe med Aruba å gjøre i det hele tatt, ettersom de er importert).
Slik reiser du dit: Enkleste reisevei er med KLM* via Amsterdam Schiphol eller charterreiser.

Anbefalt hotell

 Manchebo Beach Resort & Spa! Dette er virkelig blitt et av mine favoritthotell, og hovedgrunnen er at det ligger rett på Eagle Beach-stranden og at de tilbyr gratis yoga morgen og kveld.

Mer fra Aruba

Aruba – yoga, strandliv, mat- og ørkenopplevelser

De rosa flamingoene på Aruba

15. Hainan (Kina)

Lengst sør i Kina, finner vi den store øya Hainan– kinesernes eget Hawaii. Vi tok turen for flere år tilbake, og det var knapt en turist i sikte.  

Tidligere var dette en militærøye, men i senere år har kineserne satset på turisme her. Derfor er det også flere internasjonale hotellkonsepter langs strendene her, som synes eviglange. Ellers er dette en annerledes «sydenopplevelse» hvor du kan utforske regnskogen, fiskelandsbyer og byen Sanya.

Beste tid å dra: Desember til mars
Kjent som Kinas Hawaii
Reisen dit: Vi reiste innenriks fra Hong Kong
 Les mer om vår erfaring med Hainan her

Første gang publisert januar 2019. Revidert og oppdatert november 2019.


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

3 Comments
  1. Februar er en kjedelig tid i Oslo, så håper jeg kan få til en tur da! Dominikanske Repbublikk eller Puerto Rico tenker jeg. Men kunne godt ønsket Trinidad og Tobago også! Det best med Februar det er karneval tid!! Takk for 10 fine destinasjoner 🙂 Og riktig godt nyttår til deg og dine.

  2. Hei, Pauline

    Godt nytt år til deg! Ah, ja, Den Dominikanske Republikk eller Puerto Rico høres heller ikke så dumt ut, nei 🙂

    Mette

  3. Ååå, så mange steder jeg har høyt, høyt på lista. Og særlig nå, i vinter-Norge drømmer en sommerperson som meg seg ekstra langt unna, til sol og varme. Dette innlegget skal jeg ta frem flere ganger og bruke god tid på, altså, har faktisk kun vært i ett av landene tidligere, og har en tur til et annet booket, så det betyr at jeg har åtte destinasjoner til kun fra denne posten å gå etter. Aiai. 😉

error: Content is protected !!