Mest lest: Topp 10 reisemål i 2018

Hvor reiste vi i 2018? Hva søkte vi mest etter og hvilke destinasjoner klarte å lokke oss på besøk? Dette er topp 10 reisemål i 2018, om vi ser på destinasjoner og mest leste artikler på Reiselykke. 

 

Skal vi tro statistikken over mest leste destinasjoner på Reiselykke, dro folk flest til Cinque Terre … Men slik er det selvsagt ikke.

Reiseartiklene på Reiselykke gjenspeiler hvilke steder jeg selv har vært og dernest omtalt. Og så er det noen av disse som blir funnet mer interessante av dere lesere enn andre. For statistikk gir som kjent sjelden hele sannheten, men kan likevel gi en liten uformell pekepinn.

→ Les også: Reiseåret 2018: et år med Reiselykke 

Topp 10 reisemål i 2018

Årets topp ti liste for mest leste reiseartikler knyttet til destinasjoner, ser per 27. desember slik ut:

1. Cinque Terre

Cinque Terre: Beste tid å reise

Disse 5 pastellfargede landsbyene ved kysten av Liguria fortsetter å fascinere. Men det er ikke bare-bare å planlegge en tur dit. Jeg har derfor også utgitt en mer omfattende eguide til den som vil til Cinque Terre.

2. London

London byguide

Herliga London er så klart en storfavoritt! Nordmenn elsker London, og jeg tilhører definitivt denne romslige grupperingen.

→ Her finner du mine favortittrestauranter i London

3. Montengro

Reiselykke i Montenegro

Dette lille landet ved Adriaterhavet møtte jeg første gang i 2015. I 2018 dro jeg tilbake og dermed ble denne eguiden for Montenegro utgitt.

4. California

Highway 101 i California er en ikonisk rute langs kysten, gjennom koselige småbyer og fantastisk flott natur. Vi tok turen i 2013 og dette er fortsatt en av de mest leste artiklene på Reiselykke.

Flere artikler fra California finner du her

5. Korsika

Reiseguide til Korsika

Nydelige lille Korsika rommer så mye: flott fjellandskap, nydelige strender, koselige byer og deilige matopplevelser. Vi dro på roadtrip øya rundt og det resulterte blant annet i denne guiden.

6. Gardasjøen

Sirmione

Dette er den største av innsjøene ikke langt fra Milano, med idylliske små landsbyer og det gode liv rundt hvert hjørne. Det er også et fint område å besøke for den som er glad i aktive opplevelser. Les guiden her

7. Lisboa

Lisboa

Herlig bohemsk og elegant som få: Lisboa er virkelig en by flere bør oppleve. Her er det herlige matopplevelser, kulturopplevelser og UNESCO-vernede severdigheter å få med seg. For ikke å glemme gleden av å gå gatelangs i fargerike smau i byen med de 7 høyder.

→ Les også: Reiseåret 2018: et år med Reiselykke 

8. Vietnam

I flere år nå, har det blitt sagt at Vietnam er det som Thailand en gang var. Det er godt mulig, men jeg synes Thailand og Vietnam er to helt forskjellige reiseopplevelser. Det er en stund siden jeg var der sist, men da fikk jeg også sett mye. Det resulterte i denne artikkelen, som plutselig i år har blitt blant de mest leste.

9. Gøteborg

Haga i Gøteborg

Etter at jeg flyttet til Oslo for mer enn 20 år siden, har Gøteborg vært en by vi jevnlig har besøkt. Nå er det riktignok en stund siden sist. Kanskje på tide med et gjensyn?

Alt om Gøteborg

10. Sri Lanka

Solnedgang ved strand i Tangalle, Sri Lanka

Herlige, eksotiske Sri Lanka! Godt å se deg med på lista! For stadig flere nordmenn tar turen hit, og det anbefaler jeg virkelig. Upolert og ekte, med natur- og dyreopplevelser av en annen verden.

→ Jeg har vært der to ganger og utgitt denne eguiden fra landet.

Utgivelser fra Reiselykke Media

Områdeguider fra Reiselykke Media

Gå til butikk

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

4 Comments
  1. Det er mange inspirerende og spennende steder du har vært i 2018 🙂 Flott skildret og mange flotte bilder 🙂 Både Vietnam og Sri Lanka er steder som står på min liste. Gleder meg til å høre mer om 2019 🙂

  2. Så mange steder på denne lista jeg enda ikke har vært, men som jeg definitivt vil til. Du skal ikke se bort ifra at jeg kommer snikende og ser på artiklene dine om flere av reisemålene i 2019! 🙂 Til nå er reiseplanene for 2019 en tur til Chile og en tur til Thailand, samt en liten tur til Beitostølen nå til helgen (skal undersøke hvordan det er å være fjolls til fjells uten ski på beina). 😀 Hva er dine planer? 🙂 Godt nyttår!

  3. Hei, Desirée
    Jeg driver fortsatt og legger planer, jeg. Foreløpig er jeg i vinterland på Geilo, så blir det Oslo, London og Milano etterhvert.

    Chile høres spennende ut! Der har jeg ikke vært, ennå. Thailand er herlig. God tur til både varmere strøk og til Beitostølen nå til helgen.

    Hilsen Mette

error: Content is protected !!