Buen Retiro parken i Madrid

Buen Retiro Park

To barn strekker seg etter de nøye klipte, høyst iøyenfallende trærne like ved inngangen til Buen Retiro parken i Madrid. De er åpenbart like fascinert av disse grønne, store vekstene som det jeg er. Dette er noen virkelig flotte, og litt rare versjoner av vekster utformet på et vis jeg ikke kan huske å ha sett liknende av.

Buen Retiro parken i Madrid er byens største park og brer seg utover et større areal med vekster, bygninger og dammer. Her drar byborgerne for å slappe av under trærne, sitte på en benk, spise på en kafé, eller kanskje ta seg en liten rotur med en av båtene som er til leie.

Grunnlagt i det 17. århundre av Felipe IV, var dette opprinnelig en kongelig park. Først i 1868 ble den åpen for byens øvrige borgere, og har siden da vært en høyst populær park å besøk for Madrids innbyggere. Her finner vi gjøglere og sjonglører, musikanter og selgere.

Her ligger også Rosalido del Retiro med 4 000 roser. Fuente del Ángel Caído («den falne engel») er en av verdens få skulpturer som fremstille Lucifer. Interessant nok, er denne plassert 666 m.o.h. … Nedenfor ser vi glassbygningen Krystallpalasset.

Krystallpalasset

Krystallpalasset

 

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Med forbehold om skrivefeil, samt at steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.