Buen Retiro parken i Madrid

To barn strekker seg etter de nøye klipte, høyst iøyenfallende trærne like ved inngangen til Buen Retiro parken i Madrid. De er åpenbart like fascinert av disse grønne, store vekstene som det jeg er. 

Dette er noen virkelig flotte og litt rare versjoner av vekster utformet på et vis jeg ikke kan huske å ha sett liknende av.

Buen Retiro parken i Madrid er byens største park og brer seg utover et større areal med vekster, bygninger og dammer. Her drar byborgerne for å slappe av under trærne, sitte på en benk, spise på en kafé, eller kanskje ta seg en liten rotur med en av båtene som er til leie.

Grunnlagt i det 17. århundre av Felipe IV, var dette opprinnelig en kongelig park. Først i 1868 ble den åpen for byens øvrige borgere, og har siden da vært en høyst populær park å besøk for Madrids innbyggere. Her finner vi gjøglere og sjonglører, musikanter og selgere.

Her ligger også Rosalido del Retiro med 4 000 roser. Fuente del Ángel Caído («den falne engel») er en av verdens få skulpturer som fremstille Lucifer. Interessant nok, er denne plassert 666 m.o.h. … Nedenfor ser vi glassbygningen Krystallpalasset.

Flere tips til Madrid:

Kulturell storbyweekend i Madrid
Her får du god tapas i Madrid

Krystallpalasset
Krystallpalasset

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!