Her får du god tapas i Madrid

Er det én ting som slår en når en besøker Spanias hovedstad, er det matgleden. Det er mat over alt, tapas barer på hvert gatehjørne. Men hvor i all verden skal man begynne? Hvor er man sikret skikkelig god tapas i Madrid? 

Det er i Madrid som alle andre storbyer – man bør velge sine serveringssteder med omhu. Med over 6 000 serveringssteder er det litt å smake seg gjennom. Vi har ikke testet dem alle. Men vi har researchet, lett oss frem og smakt oss gjennom et utvalg av steder. Av de tapas-restaurantene vi har testet, er disse tre tapasbarene garantert sikre vinnere.

Lateral

Aldri har jeg smakt bedre tapas! Glem patatas bravas og kyllingvinger. Her får du gourmet-tapas av høy klasse. Til og med til en overkommelig pris.

På Plaza Santa Ana ligger tapasrestaurantene og andre serveringssteder i en sirkel rundt piazzaen. Hver restaurant serverer også ute på piazzaen, og her er veldig hyggelig stemning.

Inne hos Lateral finner vi en bardisk i marmor, travle kelnere og bord over to nivåer. Hvert bord får en ”ringeklokke” som varsler når du vil bestille mer eller ha regningen. På menyen er det merket av en ”L” for lav kalori og ”AA” for ”anti-aging produkter analysert og overvåket av Dr. Angel Durántez” (!).

Prøv foie gras’en med eple og et lett dryss av tørket iberica skinke. Garantert ikke lav-kalori – og mest sannsynlig ikke noe som forynger heller. Men usannsynlig godt!

Lateral har flere serveringssteder. En oversikt finner du på nettsiden.

Vi Cool

Restaurant Vi Cool befinner seg på CNN Travels topp 10 liste over anbefalte restauranter i Madrid.

En lang sort og myk sofa dekker ene langsiden av denne høyst populære restauranten. Her er det bare å la seg synke inn i sofaen og lene seg tilbake. For her serveres småretter etter chef Sergi Arolas hjerte – i hvertfall oppskrift.

Prøv pizzaen med buffel mozarella: mektig – og god.

Restaurantet Vi Cools nettside: www.vicool.com

La Casa del Abuelo

Dette lille lokalet serverer kun reker tilberedt på ulikt vis – og det har det vært gjort her siden 1906.

I Calle de la Victoria ligger en rekke tapas-barer – som ellers rundt i gamlebyen av Madrid. Det er på et av hjørnene der La Casa del Abuelo ligger. Finn deg et ståbord å lene deg mot, bestill en copa vino og gambas al’olio. Kokken står i lokalet, ved vinduet, og steker og frityrsteker i et forrykende tempo. Han sier ikke mye. Men tilberede reker – det kan han! Herlig sjarmerende sted …

Andre steder verdt å sjekke:

Alhambra, litt lenger ned i Calle de la Victoria, er en gammel, brun og slitt tapasbar, full av sjarme. Store retter, så skal du bare ha en snack, del en på to.

Markedo de San Miguel. Inspirerende og travelt matmarked like ved Plaza Mayor. Stick innom for en liten snack og et glass: prøv mozarella-baren innerst i lokalet!

Tapas i Madrid
Fra Marco de San Miguel, Madrid

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!