Her får du god tapas i Madrid

God tapas i Madrid
Tapas på Marcato de San Miguel

Er det én ting som slår en når en besøker Spanias hovedstad, er det matgleden. Det er mat over alt, tapas barer på hvert gatehjørne. Men hvor i all verden skal man begynne? Hvor er man sikret skikkelig god tapas i Madrid? 

Det er i Madrid som alle andre storbyer – man bør velge sine serveringssteder med omhu. Med over 6 000 serveringssteder er det litt å smake seg gjennom. Vi har ikke testet dem alle. Men vi har researchet, lett oss frem og smakt oss gjennom et utvalg av steder. Av de tapas-restaurantene vi har testet, er disse tre tapasbarene garantert sikre vinnere.

Lateral

Aldri har jeg smakt bedre tapas! Glem patatas bravas og kyllingvinger. Her får du gourmet-tapas av høy klasse. Til og med til en overkommelig pris.

Madrid

Lateral tapas restaurant

På Plaza Santa Ana ligger tapasrestaurantene og andre serveringssteder i en sirkel rundt piazzaen. Hver restaurant serverer også ute på piazzaen, og her er veldig hyggelig stemning.

Inne hos Lateral finner vi en bardisk i marmor, travle kelnere og bord over to nivåer. Hvert bord får en ”ringeklokke” som varsler når du vil bestille mer eller ha regningen. På menyen er det merket av en ”L” for lav kalori og ”AA” for ”anti-aging produkter analysert og overvåket av Dr. Angel Durántez” (!).

Prøv foie gras’en med eple og et lett dryss av tørket iberica skinke. Garantert ikke lav-kalori – og mest sannsynlig ikke noe som forynger heller. Men usannsynlig godt!

Lateral har flere serveringssteder. En oversikt finner du på nettsiden.

Vi Cool

Madrid

Vi Cool

Restaurant Vi Cool befinner seg på CNN Travels topp 10 liste over anbefalte restauranter i Madrid.

En lang sort og myk sofa dekker ene langsiden av denne høyst populære restauranten. Her er det bare å la seg synke inn i sofaen og lene seg tilbake. For her serveres småretter etter chef Sergi Arolas hjerte – i hvertfall oppskrift.

Prøv pizzaen med buffel mozarella: mektig – og god.

Restaurantet Vi Cools nettside: www.vicool.com

La Casa del Abuelo

Casa del Abuelo

Casa del Abuelo

Dette lille lokalet serverer kun reker tilberedt på ulikt vis – og det har det vært gjort her siden 1906.

I Calle de la Victoria ligger en rekke tapas-barer – som ellers rundt i gamlebyen av Madrid. Det er på et av hjørnene der La Casa del Abuelo ligger. Finn deg et ståbord å lene deg mot, bestill en copa vino og gambas al’olio. Kokken står i lokalet, ved vinduet, og steker og frityrsteker i et forrykende tempo. Han sier ikke mye. Men tilberede reker – det kan han! Herlig sjarmerende sted …

Andre steder verdt å sjekke:

Alhambra, litt lenger ned i Calle de la Victoria, er en gammel, brun og slitt tapasbar, full av sjarme. Store retter, så skal du bare ha en snack, del en på to.

Markedo de San Miguel. Inspirerende og travelt matmarked like ved Plaza Mayor. Stick innom for en liten snack og et glass: prøv mozarella-baren innerst i lokalet!

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.