En vandring i Calanques de Piana på Korsika

En av Korsikas største severdigheter er de nærmest utenomjordiske fjelltoppene Calanques de Piana. En måte å oppleve dem på er ved å kjøre de svingete smale veiene gjennom dem. En annen er å vandre i fjellene. Vi gjorde begge deler. 

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden, som er fylt med gratis reisetips og nyttig informasjon for lesere som deg.

De underlige fjellformasjonene vi møter der vi kjører langs vestkysten av Korsika, viser seg å være både spisse, rare og figurlignende. Vi er på vei fra Ajaccio i retning Calvi, og finner fort ut at her må vi ta en stopp.

Hotellvalgets kvaler

Vi sjekker inn på det moderne utsiktshotellet Hôtel Capo Rosso*. Det vi skulle gjort, var å sjekke inn på nabohotellet i stedet. Ikke at det var noe galt med vårt. Langt ifra. Det var fire-stjerners, med basseng og flott utsikt og det hele. Det var et bra hotell, som de fleste kanskje vil foretrekke. Men det nedenfor veien var bare rett og slett one of a kind.

For nabohotellet, Les Roches Rouges, viste seg å være et slitent herskapelig hotell, med 2-stjerner, god restaurant og fantastisk utsikt. Ultrasjarmerende. Det er ikke alltid «beste» løsning er den beste. Sånn er det. Her er nettsiden til hotellet om du vil sjekke det ut: lesrochesrouges.com

Kommentar: Det er godt mulig det er renovert etter vi var der

Uansett: Her, fra området like ved Piana, er det utsikt mot havet og Unesco-området som starter med disse knudrete fjellknausene. Steinen de er formet av, har en varm glød, nærmest rosa-rød og den usedvanlig vakre solnedgangen gjør ikke området mindre glødende.

Les også: Høyt og lavt på Korsika

Solnedgang ved Piana

Fottur i Calanques de Piana på Korsika

Jeg orienterer meg i området ved å slå av en prat med en av de lokale. Han er godt kjent i fjellene, skjønner jeg, der han trekker frem et kart og peker på diverse turløyper og forklarer på sitt beste stotrende engelsk. 

Jeg ser meg ut en av de kortere rutene til dagen etter. Ikke fordi jeg ikke gjerne vil gå lenger – men fordi denne kjapt tar oss inn til selve kjernen av det hele, samt langs veien vi også skal kjøre gjennom det samme området senere samme dag.

Jeg vil ikke si turområdet er overbefolket. Ikke på denne tiden av året, i hvert fall. Vi møter faktisk kun noen få andre vandrere. Imidlertid tetter det seg desto mer i trafikken når vi senere starter bilturen nordover til Cap de Corse via Calvi.

Selv for en vestlending må jeg si dette svingete, smale strekket var krevende – og jeg kjørte ikke bilen selv. Men bilsyk ble jeg … Det er det imidlertid verdt, uten tvil!

Bilvei gjennom Calanques de Piana på Korsika

Og fotturen?

Se biildene under så skjønner du hvor helt spesielt dette området er!

Turforslag i Calanques de Piana

 • Ancien Chemin d’Ota er en tur rundtur på rundt 2 timer fra parkeringsplassen ved fotballbanen like utenfor Piana. Start med å gå over fotballbanen, følg skilt og gul merking, og gå turen langs bilveien tilbake. Pga. trafikk gjennom fjellpassasjen samt varmen om sommeren, anbefales det å gå denne turen tidlig morgen.
 • Fra samme utgangspunkt finner du flere alternative vandre-ruter som er skiltet. De fleste er lengre enn ruteforslaget over. Hør med hotellet, lokal turistinformasjon eller skaff deg et kart med oversikt over turløyper
 • Capo Rosso: Denne løypa går ut til tuppen av ei halvøy i motsatt retning av Piana. Kjør ti minutter på vei fra Piana sentrum til parkeringsplassen. Denne ruta tar 3 timer tur/retur.
Sti i Calanques de Piana

Kort om Calanques de Piana

 • Et fjellområde som sammen med Portobukten, Girolatabukten og Scandola naturreservat er en del av Unescos verdensarvområde siden 1996.
 • Bilveien langs kysten mellom Ajaccio og Calvi fører rett gjennom det, på usedvanlig smale og svingete veier.

Reisetips til Calanques de Piana

 • Du gjør lurt i å ha en leiebil av liten størrelse her
 • Stopp mye underveis: ta en pause og nyt utsikten
 • Båtturer ut til Girolata går fra Porto, som er i overkant turistifisert – men et naturlig stoppested for flere Unesco-opplevelser
 • Landsbyen Piana er søt og sjarmerende, men fort unnagjort med et stopp. Bruk heller tid i fjellene, til fottur og/eller bilturen
 • Du finner turkart på turistinformasjonen (disse koster per i dag €3)
 • Om sommeren blir det varmt midt på dagen her i fjellene. Går tidlig på morgenen eller sen ettermiddag (men pass på at du rekker retur innen mørket)
 • Husk nok drikke, litt niste om du går en av de lengre turene – og husk gode sko!
Les hele reiseguiden til 2 ukers roadtrip Korsika rundt her
Bilvei ved Calanques de Piana på Korsika
Calanques de Piana på Korsika
Figurer av stein, Calanques de Piana
Fra Calanques de Piana på Korsika
Calanques de Piana - fjell på Korsika
Steinformasjon ved Calanques de Piana på Korsika
Steinformasjon ved Calanques de Piana
Sti i Calanques de Piana på Korsika
Vei gjennom Calanques de Piana
Sti i Calanques de Piana

Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

10 Comments
 1. Her var det vakkert! Og de fjellformasjonene gjør det jo riktig så flott også! Jeg har hørt mye positivt om Korsika, og jeg fikk ikke akkurat mindre lyst til å dra hit nå! Ser ut som en kjempefin tur!

 2. Otroligt vackert där! Vi har inte vandrat där, men vi har kört där med vår husbil 🙂

 3. For et helt fantastisk vakkert sted! Jeg blir bilsyk bare jeg ser en bil, men jeg lurer på om ikke det er verdt det for å oppleve de fjellene der 🙂

error: Content is protected !!