Der Kennedy elsket å være

Formet som en overarm som viser muskler, er John F. Kennedy-favoritten Cape Cod en langstrakt og populær feriedestinasjon i New England. Strender, sjarmerende småbyliv og hval-safari lokker turister år etter år til dette området i Massachusettes.

Cape Cod
Idyll på Cape Cod Foto: Mette S. Fjeldheim
«I always come back to the Cape and walk on the beach when I have a tough decision to make. The Cape is the one place I can think, and be alone.» – President John F. Kennedy

På Cape Cod kan du fiske, går tur, sykle, dra på båttur, spise godt, du kan dra fra by til by – i det hele tatt: her er det mye å oppleve. Det finnes mange små byer å dra innom. Her er tre av dem, hvorav Provincetown min definitive favoritt.

Provincetown

Helt ytterst på Cape Cod ligger den livlige lille byen Provincetown, et populært sted blandt barnefamilier og homofile. Uformell og sjarmerende – en by og et feriested det er lett å forelske seg i.

Les også artikkelen «Sjarmerende Provincetown».

Chatham

På mange vis selve motsatsen til Provincetown: konservativt og mer stivt. Et populært tilstrømningssted for å se på sel. Butikkene er eksklusive og priset deretter.

Hyannis

En rolig, nærmest søvnig by, der det store høydepunktet er John F. Kennedy Hyannis Museum. Det er herfra ferja over tilMartha’s Vinyard går. Det var et flott skue å se Hyannis og omgivelsene der Kennedy hadde sitt sommersted fra dekket av båten – før bølgene tok alt fokus …

Les mer om Martha’s Vinyard i artikkelen Presidentenes favorittøy. 

Slik reiser du til Cape Cod:

Det vanligste er å dra med båt fra Boston. Fly til Boston eller lei bil fra / ta tog fra New York.

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!