Tips til gode restauranter i New York

Med mer enn 3 500 restauranter å velge mellom på Manhattan alene, er det ikke godt å vite hvor man skal begynne … Etter gjentatte besøk i en av mine favorittbyer, deler jeg her mine beste tips til gode restauranter i New York. 

Inneholder personlige hotellfavoritter og kart med alle omtalte steder – se lenger ned i artikkelen. 

Over tid har jeg samlet meg en liste over favoritt-restauranter i storbyen som jeg er blitt så glad i. Nå som jeg nylig var tilbake, har jeg funnet enda noen flere å tipse om, har sjekket ut et par kjenninger og har nå oppdatert denne guiden.

Denne gang gjorde vi spesielt et dypdykk i Tribeca, men tok også for oss andre deler av New York City. Jeg har også lagt inn alle omtalte restauranter i kartet du finner nederst i artikkelen. Restaurantene jeg tipser om, er i alle prisklasser, med bred variasjon, mest fokus på lokale steder, hyggelige steder og et par klassikere – alle med det jeg synes er god mat.

To mer generelle tips: spis der hvor de lokale spiser. Et annet er å holde deg til noen få nabolag, så slipper du lang reisevei hver gang du skal ut å spise.

Tribeca

Like på siden av Soho ligger det langt roligere strøket Tribeca med en rekke gode internasjonalt anerkjente restauranter, som kinesiske Mr. Chow og indiske Tamarind. Her ligger også mexicanske Anero og tyrkiske Antique Garage. Ønsker du deg til en klassisk biff-restaurant, kan jeg anbefale Robert De Niros egen Tribeca Grill. For frokost, anbefaler jeg Benvenuto Café, som holder åpent 24/7.

Tar du turen til Terroir vinbar, kan du smake på tre rause glass med vin for $24, og etter kl. 23.00 er det happy hour. Weather up er kjent for gode cocktails, men serverer også mat. På The Roxy finner du en oyster bar og jazzclub’en The Django.


West Village

I West Village er det hyggelig å bare vandre rundt og finne seg et sted å spise, synes jeg. Dette er et klassisk New Yorker-nabolag, med uformell stemning og små, lune restaurant-lokaler. Her er tre tips:

Minetta Tavern

En restaurant som går tilbake til 1937, grunnlagt av Minetta Brook og frekventert av mennesker som Ernest Hemingway, Ezra Pound, Eugene O’Neill, E. E. Cummings, Dylan Thomas, samt flere skribenter, forfattere og poeter.

Vi spiste ikke her denne gang, dessverre – men satt i baren med et glass vin. Det er ofte vanskelig å få bord her, men det er mulig å droppe innom og spise i baren – et hot tips der, for en restaurant med en Michelin-stjerne!

Adresse: 113 Macdougal St

The Waverly Inn

Denne kan du lete lenge etter, om du ikke kjenner trikset jeg nå gir deg: døra er grønn, du finner den under en trapp, og den ser ut som om den fører inn i en redskapsbod. Det gjør den ikke. Her ligger altså The Waverly Inn, en favoritt blandt filmskuespillere, musikere og andre celebriteter i West Village. Det er ikke tillatt å ta bilder innendørs. Det sier sitt om klientellet.

Prisnivå er noe høyt, men rettene rause. Blant annet tilbys norske Aurora laks. The Waverly Inn er spesielt kjent for sine Bloody Mary’s og søndagsbrunjen. Og for Trumps uttalelse: «Waverly Inn – the worst place to eat in the City» – ikke minst fordi han, i følge betjeningen, slett ikke har satt sine bein der, noensinne.

Adresse: Bank street

Kesté

Regnes for å være en av New Yorks beste pizzeriaer – og er anbefalt av selveste Alain Ducasse. Serverer alt fra enkle klassikere til mer avanserte pizza.

Adresse: 271 Bleecker St.


Soho

Hit kommer vi alltid tilbake: Soho er stedet for shopping og gode restaurantbesøk, side om side med gallerier og et par trendy og populære hotell.

Sadelle’s

En jødisk elegant restaurant, med flott frokostservering og som på kvelden er fiskerestaurant. Hjemmelagde bagels og tre-etasjes fat med laks til frokost er spesialiteten. For min del holdt det lenge med en enkel bagel and cream cheese til frokost.

Adresse463 W Broadway

The Dutch

Det perfekte sted å sitte en søndags formiddag, med lang brunsj, mange aviser, delvis lesende, delvis pratende med de du deler bordet med. Lunt, men romslig, med rom-på-rom løsning. En stor bardisk gjør det mulig å sitte der og innta et måltid eller en kopp te i ensomhet, uten at det plager noen som helst.

Adresse: 131 Sullivan Street

Pinch Chinese

Et nytt og gledelig bekjentskap, som åpnet februar 2017. Serverer nydelige dim sums, uten dill-dall á la Hakkasan (som jeg for øvrig heller ikke har noe å utsette på). Særdeles hyggelig betjening.

Adresse: 177 Prince St

Ciprianis

Dette har lenge vært vårt faste sted å svinge innom første ettermiddag i New York. En ekte italiensk restaurant, midt i Soho, med hjemmelagde, dog noe påkostede, pastaretter. En av flere restauranter rundt om i verden.

Adresse: 376 West Broadway

Blue Ribbon Brasserie

Where the chefs eat, spesielt på søndager når de fleste har fri. Det sier sitt om restauranten … Som det for øvrig finnes en rekke varianter av. Den originale, derimot, er Blue Ribbon Brasserie.

Adresse: 97 Sullivan Street

Baltazar

Med parisisk touch, et perfekt sted å starte dagen med en diger café au lait og croissant. Eller for drinks før middag. Eller for et tre etasjes høyt fat med fersk sjømat en kveld med venner. Høyt er det også under taket, med livlig stemning som hos et ekte fransk brasserie. Servitørene er elegant kledd i hvitt, belysningen art deco, gjestene kledd for å se og bli sett.

Adresse: 80 Spring Street


Meatpacking, New York

Noen av mine favoritter i området har dessverre lagt ned den senere tid, som Spice Market og Pastis. Men fortsatt er Standard Grill en hyggelig og livlig restaurant – anbefalt sted å spise lunsj om du tar turen til High Line, for eksempel. Her ligger også Chelsea Market og en rekke restauranter rundt i gatene.

Standard Grill

Koselig, sjarmerende, hyggelig. Like fint å dra hit vinter som sommer. Men om sommeren kan du sitte ute, i skyggen av broa som går over og nå danner parken High Line i området som tidligere besto av togskinner. Røde skaiseter, mynter som gulvunderlag, fliser på veggene. God mat, hyggelig betjening, uformell stemning.

Adresse: 848 Washington street, 13th Street


Mid-Town, New York

The Four Seasons

Er du i New York for den store feiringen? Hvorfor ikke legge den til legendariske The Four Seasons, hvor selveste John F. Kennedy feiret 45 års dagens sin? I et land så casual at caps og jeans nærmest er blitt en nasjonaldrakt, kan du fritt kle deg skikkelig opp her – for et minne for livet. Det gjør du gjerne i the Pool Room, hvor fire store trær, som byttes ut hver sesong, danner dekorasjonen i dette åpne rommet med god avstand mellom bordene.

Adresse: 99 East 52 Street

Keens Steakhouse

Et sted jeg nevner spesielt for den som ønsker å spise en skikkelig god biff på et historisk sted i New York. Keens Steakhouse åpnet i 1885, består av seks forskjellige stuer over flere etasjer, men kan oppleves noe turistifisert.

Adresse: 72 West 36 Street


Upper West Side

Asiate

For et bedre måltid i høyden, med utsikt mot Central Park: ta turen til Asiate på Hotel Mandarin Oriental ved Columbus Circle. Gode set-menyer til lunsj til fornuftige priser, med unik utsikt mot parken, gjør dette til det perfekte lunsjstedet i New York. Be om vindusbord ved bestilling.

Adresse: Hotel Mandarin Oriental, 80 Columbus Circus

Café Luxembourg

En institusjon av en fransk bistro i et bolig område. Røde skinnbenker, saftig, grillet kylling og annen hjemmelaget mat på menyen, samt noen mean drinks som det rekker å drikke én av, mens du venter på bord langs den sink-dekkede baren. God stemning med faste kunder, deriblant tv-stjerner en gang i mellom.

Adresse: 200 West 70th str. (mellom Amsterdam & West End)


Upper East Side

The Loeb Boathouse

Hvite duker, fristende meny og idyllisk beliggenhet gjør dette til stedet for den helt spesielle lunsjen i New York. Det perfekte sted om sommeren. Husk da at det er Lakeside Restaurant du vil spise på, ikke Outside Bar – som for øvrig også er hyggelig, men en helt annen opplevelse. Ta gjerne en rotur etterpå – en 150 år gammel populær aktivitet for besøkende i New Yorks Central Park.

Adresse: Ligger i Central Park


Williamsburg, Brooklyn

Langs Bedford Avenue i Williamsburg og videre mot det nå mer trendy området, Green Point, ligger det mange både hyggelige og alternative restauranter og caféer. Dessverre har Brooklyn-klassikeren Peter’s Since 1969 stengt dørene … Men også disse liker jeg godt:

The Meatball Shop

Kjøttboller med ulike typer sauser og tilbehør. Uformelt.

Adresse: 170 Bedford Ave

Five Leave’s

Hyggelig og uformelt sted med cocktails, østers, salater med mer.

Adresse:  18 Bedford Ave

affiliate-reklame for booking.com

Hotell-favoritter i New York

The Roxy Hotel Tribeca

Lunt, hyggelig og med personlig service. Musikk-hotell med jazz-klubben The Django i kjelleren, kino, oyster-bar og kaffe-bar. Rom med 70-talls inspirasjon og gode senger. Ligger sentralt, med kort gangavstand til Soho, nært flere hyggelige spisesteder og barer. Ny personlig favoritt!

The Roxy Tribeca New York (1 of 1)

The Roxy Tribeca, New York

 

Se priser her


Soho Grand Hotel

En klassiker i Soho, litt slitt i kantene, men med veldig sentral beliggenhet, hyggelig bar og restaurant og med utsikt uptown fra de høyereliggende rommene. Personlig testet!

Soho Grand Hotel New York (1 of 1)

Se priser her

NoMo Soho

Et litt mer tilbaketrukket hotell i Soho, tidligere kjent som Mondrian Hotel. Har hyggelig restaurant med liten uteservering i første etasje, utsikt fra de høyereliggende rommene. Personlig testet!

Nomo Hotel i New York

Se priser her


The Standard High Line, Meatpacking

Luksus på reise: The Standard High Line New York
Et rom med utsikt … The Standard i New York

The Standard Highline

Med vinduer fra gulv til tak er det mer enn kult designede rom du får – her kan du også få flott utsikt over Hudson River, the High Line og mot skyskraperne lenger unna. Har bar i toppen, samt i tilknytning til gateplanets The Standard Grill. Personlig testet!

Se priser her


Hotell i Williamsburg, Brooklyn

McCarren Hotel & Pool i Williamsburg (1 of 1)

McCarren Hotel

McCarren Hotel & Pool

Sentralt i Williamburg og like ved Bedford Ave ligger dette hyggelige hotellet med basseng i bakgården. Personlig testet!

Se priser her

Wythe Hotel

Et kult hotell like på hjørnet nedenfor McCarren Hotel & Pool. Personlig besøkt!

Se priser her

Flere New York-tips:

Første gang publisert 11. mai 2014, oppdatert høsten 2018

Har du en favoritt-restaurant i New York? Del gjerne tipset!

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

3 Comments
  1. Bokmerket! Sist jeg var i New York ble restaurantene valgt ut på måfå og tilfeldigheter, under årets tur skal jeg planlegge restaurantbesøkene litt nøyere! 🙂

error: Content is protected !!