Tips til gode restauranter i New York

Med mer enn 3 500 restauranter å velge mellom på Manhattan alene, er det ikke godt å vite hvor man skal begynne … Etter gjentatte besøk i en av mine favorittbyer, deler jeg her mine beste tips til gode restauranter i New York. 

Inneholder personlige hotellfavoritter og kart med alle omtalte steder – se lenger ned i artikkelen. 

Over tid har jeg samlet meg en liste over favoritt-restauranter i storbyen som jeg er blitt så glad i. Nå som jeg nylig var tilbake, har jeg funnet enda noen flere å tipse om, har sjekket ut et par kjenninger og har nå oppdatert denne guiden som første gang ble publisert våren 2014.

Denne gang gjorde vi spesielt et dypdykk i Tribeca, men tok også for oss andre deler av New York City. Jeg har også lagt inn alle omtalte restauranter i kartet du finner nederst i artikkelen. Restaurantene jeg tipser om, er i alle prisklasser, med bred variasjon, mest fokus på lokale steder, hyggelige steder og et par klassikere – alle med det jeg synes er god mat.

To mer generelle tips: spis der hvor de lokale spiser. Et annet er å holde deg til noen få nabolag, så slipper du lang reisevei hver gang du skal ut å spise.

Tribeca

Like på siden av Soho ligger det langt roligere strøket Tribeca med en rekke gode internasjonalt anerkjente restauranter, som kinesiske Mr. Chow og indiske Tamarind. Her ligger også mexicanske Anero og tyrkiske Antique Garage. Ønsker du deg til en klassisk biff-restaurant, kan jeg anbefale Robert De Niros egen Tribeca Grill. For frokost, anbefaler jeg Benvenuto Café, som holder åpent 24/7.

Tar du turen til Terroir vinbar, kan du smake på tre rause glass med vin for $24, og etter kl. 23.00 er det happy hour. Weather up er kjent for gode cocktails, men serverer også mat. På The Roxy finner du en oyster bar og jazzclub’en The Django.


 

Hotell-favoritter i New York

The Roxy Tribeca

Lunt, hyggelig og med personlig service. Musikk-hotell med jazz-klubben The Django i kjelleren, kino, oyster-bar og kaffe-bar. Rom med 70-talls inspirasjon og gode senger. Ligger sentralt, med kort gangavstand til Soho, nært flere hyggelige spisesteder og barer. Ny personlig favoritt

The Roxy Tribeca New York (1 of 1)

The Roxy Tribeca, New York

 

Se priser her


Soho Grand Hotel

En klassiker i Soho, litt slitt i kantene, men med veldig sentral beliggenhet, hyggelig bar og restaurant og med utsikt uptown fra de høyereliggende rommene.

Soho Grand Hotel New York (1 of 1)

Se priser her

NoMo

Et litt mer tilbaketrukket hotell i Soho, tidligere kjent som Mondrian Hotel. Har hyggelig restaurant med liten uteservering i første etasje, utsikt fra de høyereliggende rommene.

Nomo Hotel i New York

Se priser her


The Standard Highline, Meatpacking

Luksus på reise: The Standard High Line New York

Et rom med utsikt … The Standard i New York

The Standard Highline

Med vinduer fra gulv til tak er det mer enn kult designede rom du får – her kan du også få flott utsikt over Hudson River, the High Line og mot skyskraperne lenger unna. Har bar i toppen, samt i tilknytning til gateplanets The Standard Grill.

Se priser her


Hotell i Williamsburg, Brooklyn

McCarren Hotel & Pool i Williamsburg (1 of 1)

McCarren Hotel

McCarren Hotel & Pool

Sentralt i Williamburg og like ved Bedford Ave ligger dette hyggelige hotellet med basseng i bakgården.

Se priser her

Wythe Hotel

Et kult hotell like på hjørnet nedenfor McCarren Hotel & Pool. Her har jeg ikke bodd, men vært og tittet.

Se priser her

Flere New York-tips:

Første gang publisert 11. mai 2014, oppdatert våren 2017

Har du en favoritt-restaurant i New York? Del gjerne tipset!

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.