Tips til gode restauranter i New York

Med rundt 25 000 (!) restauranter å velge mellom i New York, er det ikke godt å vite hvor man skal begynne … Etter gjentatte besøk i en av mine favorittbyer, deler jeg her mine beste tips til gode restauranter i New York. 

Over tid har jeg samlet meg en liste over favoritt-restauranter i en by jeg har vært i flere ganger. Etter å ha vært tilbake også etter pandemien, var det på tide å oppdatere listen over restauranter jeg har besøkt, spist på og kan anbefale i New York.

Denne gang gjorde vi spesielt et dypdykk i West Village, forrige gang var det Tribeca, men jeg har også med restauranter fra andre områder jeg har vært innom. Her er med andre ord en god miks av nyere oppdagelser og eldre bekjentskaper.

Restaurantene jeg tipser om, er i alle prisklasser, med bred variasjon, mest fokus på lokale steder, hyggelige steder og et par klassikere – alle med det jeg synes er god mat.

To mer generelle tips: Spis der hvor de lokale spiser. Et annet er å holde deg til noen få nabolag, så slipper du lang reisevei hver gang du skal ut å spise på restaurant i New York.

PS! Til sist i artikkelen tipser jeg også om noen hotell jeg kan anbefale.

Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg.        


Anbefalte serveringssteder i West Village

I West Village er det hyggelig å bare vandre rundt og finne seg et sted å spise, synes jeg. Dette er et klassisk New Yorker-nabolag, med uformell stemning og små, lune restaurant-lokaler.

Minetta Tavern

En restaurant som går tilbake til 1937, grunnlagt av Minetta Brook og frekventert av mennesker som Ernest Hemingway, Ezra Pound, Eugene O’Neill, E. E. Cummings, Dylan Thomas, samt flere skribenter, forfattere og poeter.

Det er ofte vanskelig å få bord her, men det er mulig å droppe innom og spise i baren – et hot tips der, for en restaurant med en Michelin-stjerne! Se nettside: minettatavernny.com

The Waverly Inn

Denne kan du lete lenge etter, om du ikke kjenner trikset jeg nå gir deg: døra er grønn, du finner den under en trapp, og den ser ut som om den fører inn i en redskapsbod. Det gjør den ikke. Her ligger altså The Waverly Inn, en favoritt blandt filmskuespillere, musikere og andre celebriteter i West Village.

Prisnivå er noe høyt, men rettene rause. Blant annet tilbys norske Aurora laks. The Waverly Inn er spesielt kjent for sine Bloody Mary’s og søndagsbrunjen. Og for Trumps uttalelse: «Waverly Inn – the worst place to eat in the City» – ikke minst fordi han, i følge betjeningen, slett ikke har satt sine bein der, noensinne.

Ps! Det er ikke tillatt å ta bilder innendørs

Nettside for booking: waverlynyc.com

Anton’s

En koselig nabolagsrestaurant som søker seg tilbake til NYCs kulinariske historie gjennom typisk «comfort food», amerikansk mat med europeisk inflytelse.

Sjekk den ut her: antonsnyc.com

Dante’s

En restaurant som går helt tilbake til 1915 og som unektelig gir en opplevelse av historisk sving. Sjekk den ut her: dante-nyc.com

Ristorante Saint Ambærus

En milanesisk inspirert restaurant med servering hele dagen. Særlig brunch i helgene er populære. Sjekk den ut her: santambroeus.com/en-eu/pages/location-west-village

Tips: Om du bare vil ha en kjapp matbit, sjekk ut Sanpaninos. Se nettside: sanpanino.com

Kesté

Regnes for å være en av New Yorks beste pizzeriaer – og er anbefalt av selveste Alain Ducasse. Serverer alt fra enkle klassikere til mer avanserte pizza. Se nettside: kestepizzeria.com

Anbefalinger for bar / vinbar / kaffebar:

Turks and Frogs – en hyggelig liten vinbar med tilbygg. Se nettside her: turksandfrogs.com

Orient Express Bar – en cocktailbar vegg-i-vegg med Turks and Frogs, som gir et blaff av historisk sus og dus. Se nettside: orientexpressnyc.com

Stafili – populær og hyggelig gresk vinbar. Se nettsiden her: stafiliwinecafe.com

White Horse – New Yorks nest eldste bar ligger i West Village. Historien går helt tilbake til 1880. Se nettside: whitehorsetavern1880.com

BlacStone CoffeeRoasters er et bra sted for god kaffe i West Village

Adresse: Bank street


Anbefalte restauranter i Soho

Hit kommer vi alltid tilbake: Soho er stedet for shopping og gode restaurantbesøk, side om side med gallerier og et par trendy og populære hotell.

Pinch Chinese

Her serveres nydelige dim sums, uten dill-dall á la Hakkasan (som jeg for øvrig heller ikke har noe å utsette på). Særdeles hyggelig betjening. Et sted jeg vender tilbake til. Nettside: pinchchinese.com

The Dutch

Det perfekte sted å sitte en søndags formiddag, med lang brunsj, mange aviser, delvis lesende, delvis pratende med de du deler bordet med. Lunt, men romslig, med rom-på-rom løsning. En stor bardisk gjør det mulig å sitte der og innta et måltid eller en kopp te i ensomhet, uten at det plager noen som helst.

Nettside: thedutchnyc.com

Sadelle’s

En stilig all day dining-restaurant, med super frokostservering og som på kvelden er fiskerestaurant. Hjemmelagde bagels og tre-etasjes fat med laks til frokost er spesialiteten. For min del holdt det lenge med en enkel bagel and cream cheese til frokost.

Nettside: sadelles.com/location/sadelles-new-york/

Cipriani Downtown

Dette har lenge vært vårt faste sted å svinge innom første ettermiddag i New York. En ekte italiensk restaurant, midt i Soho, med hjemmelagde, dog noe påkostede, pastaretter. En av flere restauranter rundt om i verden.

Nettside: cipriani.com

Blue Ribbon Brasserie

Where the chefs eat, spesielt på søndager når de fleste har fri. Slik var det i hvert fall på den tiden jeg oppdaget denne restauranten. Nettside: blueribbonbrasserie.com

Baltazar

Med parisisk touch, et perfekt sted å starte dagen med en diger café au lait og croissant. Eller for drinks før middag. Eller for et tre etasjes høyt fat med fersk sjømat en kveld med venner. Høyt er det også under taket, med livlig stemning som hos et ekte fransk brasserie. Servitørene er elegant kledd i hvitt, belysningen art deco, gjestene kledd for å se og bli sett. Nettside: balthazarny.com

Magnolia Bakery

Kjent fra Sex & the City og en åpenbar turistmagnet. Men det hører for mange med en tur innom her for førstegangsreisende i New York. Les gjerne min guide for deg som drar til New York for første gang. Du finner den her.


Anbefalte restauranter i TriBeCa

Like på siden av Soho ligger det langt roligere strøket TriBeCa med en rekke gode internasjonalt anerkjente restauranter, som kinesiske Mr. Chow og indiske Tamarind. Her ligger også mexicanske Añejo og tyrkiske Antique Garage.

Ønsker du deg til en klassisk biff-restaurant, kan jeg anbefale Robert De Niros egen Tribeca Grill. For frokost, anbefaler jeg Benvenuto Café, som holder åpent 24/7.

Tar du turen til Terroir, en vinbar med mulighet for vinsmaking. Weather up er kjent for gode cocktails, men serverer også mat. På The Roxy finner du en oyster bar og jazzclub’en The Django.

Anbefalte restauranter i Meatpacking, New York

Pastis

Klassikeren som ble gjenåpnet etter å ha vært stengt ned i lengre tid. Har dessverre ikke vært her etter den åpnet igjen, men du kan sjekke nettsiden her: pastisnyc.com

Standard Grill

Koselig, sjarmerende, hyggelig. Like fint å dra hit vinter som sommer. Men om sommeren kan du sitte ute, i skyggen av broa som går over og nå danner parken High Line i området som tidligere besto av togskinner. God mat, hyggelig betjening, uformell stemning. Sjekk nettsiden her: thestandardgrill.com

Adresse: 848 Washington street, 13th Street


Anbefalte restauranter i Mid-Town, New York

The Four Seasons

Er du i New York for den store feiringen? Hvorfor ikke legge den til legendariske The Four Seasons, hvor selveste John F. Kennedy feiret 45 års dagens sin? I et land så casual at caps og jeans nærmest er blitt en nasjonaldrakt, kan du fritt kle deg skikkelig opp her – for et minne for livet. Det gjør du gjerne i the Pool Room, hvor fire store trær, som byttes ut hver sesong, danner dekorasjonen i dette åpne rommet med god avstand mellom bordene.

Nettside: fourseasons.com/newyork/dining/

Keens Steakhouse

Et sted jeg nevner spesielt for den som ønsker å spise en skikkelig god biff på et historisk sted i New York. Keens Steakhouse åpnet i 1885, består av seks forskjellige stuer over flere etasjer, men kan oppleves noe turistifisert.

Nettside: .keens.com


Anbefalte restauranter, Upper West Side

Darling

På toppen av Park Lane Hotel New York ligger Darling. Nydelig frokost for hotellets gjester, men her er også åpent for alle kveldstid. En oase av et sted.

Café Luxembourg

En institusjon av en fransk bistro i et bolig område. Røde skinnbenker, saftig, grillet kylling og annen hjemmelaget mat på menyen, samt noen mean drinks som det rekker å drikke én av, mens du venter på bord langs den sink-dekkede baren. God stemning med faste kunder, deriblant tv-stjerner en gang i mellom.

Se nettside: cafeluxembourg.com


Anbefalte restauranter Upper East Side

The Loeb Boathouse

Hvite duker, fristende meny og idyllisk beliggenhet gjør dette til stedet for den helt spesielle lunsjen i New York. Det perfekte sted om sommeren. Husk da at det er Lakeside Restaurant du vil spise på, ikke Outside Bar – som for øvrig også er hyggelig, men en helt annen opplevelse. Ta gjerne en rotur etterpå – en 150 år gammel populær aktivitet for besøkende i New Yorks Central Park.

Se nettside: centralparkboathouse.com

Dowlings at the Carlyle

Bemelman’s Bar for jazz, afternoon tea på The Gallery eller en bedre lunsj, kabaret på Café Carlyle eller – som i dette tipset – en lang (og dyr) lunsj på Dowlings at the Carlyle. Klassisk, historisk, elegant – og unektelig en ekte eksklusiv New York feeling. Spør du meg 😉

Se nettsiden: the-carlyle-new-york/dining


Anbefalte hotell i New York

Her er tips til fire av hotellene jeg selv har overnattet på og likt.

The Roxy Hotel Tribeca

Lunt, hyggelig og med personlig service. Musikk-hotell med jazz-klubben The Django i kjelleren, kino, oyster-bar og kaffe-bar. Her bor du fint til i TriBeCa.

Rom med 70-talls inspirasjon og gode senger. Ligger sentralt, med kort gangavstand til Soho, nært flere hyggelige spisesteder og barer. En av mine favoritter. Får 8,5 i score på Booking.com. Se mer info her*

The Marlton Hotel

Et boutique hotell i Greenwich Village, som ligger i en restaurert historisk bygning. Koselig og uformelt, med en trivelig bar og restaurant i første etasje. Får 8,3 i scrore på Booking.com. Se mer info her*

Park Lane New York

Et større hotell som ligger på Upper Manhattan, vendt ut mot Central Park. Sørg for å få et rom med utsikt mot parken. Romslige rom, med bar i første etasje og en stilig frokostservering på taket. Er tildelt bærekraftsmerke nivå 1 og får 8,2 i score på Booking.com. Se mer info her*

The Standard, High Lane New York

Luksus på reise: The Standard High Line New York
Et rom med utsikt … The Standard i New York

Hotellet ligger i Meatpacking District, med restauranter og barer in house, med vinduer fra gulv til tak, stilig interiør og med nær tilgang til uteliv og shopping. Hotellet er tildelt bærekraftmerke 1 og har fått en score på 8 på booking.com. Se mer info her*

På dette bildet står jeg og ser ut over Central Park, fra mitt hotellrom i Park Lane New York.

Flere New York-tips:

Første gang publisert 11. mai 2014, siste gang oppdatert januar 2024


Mette S. Fjeldheim Reiselykke

Hei! Jeg er Mette S. Fjeldheim – reiseskribent og kulturjournalist. Det er jeg som reiser, skriver og tar bildene til artiklene du leser her på Reiselykke®. 

PS! Følg meg gjerne på Instagram @reiselykke og i min skrivestue på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

3 Comments
  1. Bokmerket! Sist jeg var i New York ble restaurantene valgt ut på måfå og tilfeldigheter, under årets tur skal jeg planlegge restaurantbesøkene litt nøyere! 🙂

error: Content is protected !!