Casco Viejo – kontrastenes bydel

Casco Viejo byr på slitt sjarme, gode restauranter og fargerike bygninger. Denne karismatiske bydelen i Panama City minner om både Sri Lankas Galle og Laos’ Luang Prabang på én gang. Og selvsagt er gamlebyen en del av UNESCOs verdensarvliste. 

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Slik kan jeg fortsette å skape gratis kvalitetsinnhold med nyttig informasjon for deg.  

Artikkelen er gjennomgått opp oppdatert på ny i 2024

I  Panama Citys gamleby er kontrastene store og fargepaletten rik. Her vokser trær og busker ut av bygninger, som renoveres for en mer varig fremtid.

Mellom de smale, kulørte gatene reiser høyhusene seg i bakgrunnen, som en påminnelse om moderne tider. For her i Casco Viejo har tiden til synelatende stoppet opp. Men ikke helt: For restaureringen av Panama Citys gamleby er påbegynt.

De slitte fasadene fungerer stedvis som lerret for gatekunstnere, som med erfaren pensel setter sitt preg på byen. Innendørs finner vi gourmetrestauranter, trendy barer og musikk som fyller hulrommene til de små timer. 

Casco Viejo – også kjent under kallenavnene Casco Antiguo, San Felipe og El Casco – er et av de mange stedene jeg aldri glemmer. Jeg er så glad for at jeg fikk møte deg! 💛 Og kanskje vi ses igjen, også? 😍

Casco Viejo Panama City
Vi falt pladask for Casco Viejo!

Vi bodde på det herlige boutique hotellet American Trade Hotel*, spiste oss gjennom de mer trendy og lune lokale restauranter og nøt lokale jazzopplevelser på Danilo’s Jazz Club.

Tips til bra steder å spise og drikke

Caliope for internasjonale retter. Stilfullt og trendy 

Madrigal for småretter fra spania, italia og midtøsten 

Super Gourmet for hyggelig frokost eller lunsj (det ser ut til at denne er lagt ned nå)

Unido for kaffe 

Cerveceria La Rana Dorada for ølsmaking

Danilo’s Jazz Club for intime jazzkonserter (ligger på American Trade Hotel)

Casa Casco er et konsepthus viet restauranter og barer, med utendørs takterrassebar 

Ellers kan jeg tipse om barene Pastissima og Pedro Mandinga Rum Bar

Les mer om Panama her

  • Park i Casco Viejo Panama City

Første gang publisert 12. desember 2021. Gjennomgått og oppdatert februar 2024


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!